Tanum föll hemma mot Hedekas

Tanum förlorade även årets andra seriematch när man föll hemma mot Hedekas med 0-2 (0-1). Lagen hade varsin halvlek spelmässigt och oavgjort hade nog varit mest rättvist.

(Stora kortet: Robert Andersson räddar Magnus Cederviks fina nick)

Första halvlek gick till gästande Hedekas som var betydligt hetare. Hedekas fysiska spel firade triumfer ute på planen och man tryckte tillbaka Tanum under stora delar av de första 45 minuterna.

Efter 21 minuter fick Hedekas ett ypperligt läge att ta ledningen efter ett inspel som fick till Kristian Granfelt som fick en tå på bollen från nära håll men bollen smet över.

Minuten senare hade Tanum sitt första läge framåt i matchen och det kom efter ett uppspel från Peter Karlsson till Petter Widén som fick ner bollen till Kasper Bråthen Ohlson som provade med ett skott som täcktes av Hedekas försvar till en hörna.

Det var en händelserik period här för ytterligare en minut senare var det mycket nära igen för Hedekas då Peter Johansson fick en boll på djupet och lobbade över Tanums utrusande målvakt Daniel Thuresson. Men försvararen Lukas Sköld lyckades på ett mirakulöst sätt hinna ifatt bollen och rensa borta den från målet.

Direkt efter fick Hedekas Lennie Dahlgern Sjödahl en bra stickare på djupet men Tanums blott 15-årige målvakt var snabbt ute och räddade.

Efter 38 minuter tog Hedekas ledningen. Johan Gunnarsson tog sig fint fram på kanten och fick till ett bra lågt inspel och Kristian Granfeldt höll sig framme och satte 0-1.

I slutminuten av första halvlek provade Hedekas Joakim Berntsson med ett skott från mittlinjen. Ett högt skott som dalade ner och aningens korte Daniel Thuresson hade vissa problem men kunde hålla bollen framför hungriga Hedekasspelare som hoppades på att Daniel skulle tappa bollen.

En välförtjänt ledning efter de första 45 minuterna för gästande Hedekas. Men i den andra halvleken svängde spelet. Tanum rullade lite bättre inom laget och man hade ett visst spelövertag och första kvarten av den andra halvleken kom Hedekas egentligen aldrig över på Tanums planhalva.

Tanum fick även en bra nickchans, i den 48 minuten, då Peter Karlssons inlägg nåde Ulrik Karnström vars nickträff mer blev som en touch och bollen smet utanför.

Efter 72 minuter fick Tanum ett utmärkt kvitteringsläge efter Felix Kristofferssons fina förarbete där han sedan spelade in till Kasper Bråthen Ohlson som trycktes ner och Tanum fick en straff.

Men Hedekas målvakt, Robert Andersson, skulle bli en poängräddare för sitt lag då han räddade Peter Karlssons svaga straff.

Nästa Tanumschans kom efter 76 minuter. Peter Karlssons hörna nådde Magnus Cedervik som fick på en bra nick men Robert Andersson svarade för en kanonräddning.

Efter 86 minuter hade Tanum två fina anfall och det första inlägget rann rakt igenom Hedekas försvar men ingen Tanumsspelare var på plats. Men bollen snappades upp av Ulrik Karnström som slog ett inlägg som födelsedagsbarnet Yahye Ali Norr kom upp och nickade men rakt i händerna på Robert Andersson.

I stället kontrade Hedekas snabbt och Kristian Granfeldts inspel nådde en fri Peter Johansson som satte 0-2 och matchen var avgjord.

– I första halvlek var det inte mycket till spel men spelade bättre i den andra halvleken och skapade några bra chanser. Tyvärr brände vi, precis som Grebbestad, en straff för att komma in i matchen. Vi hade även en bra nick efter hörna men dom avgjorde på en kontring, sa Mikael Mattsson.

Bra i Tanum var unge målvakten Daniel Thuresson och Christian Mattsson.

Tanum, 4-4-1-1 från vänster:
Daniel Thuresson,
Magnus Cedervik, Christian Mattsson, Jimmy Ottersten, Lukas Sköld
Petter Widén, Kim Meijer, Ulrik Karnström, Felix Kristoffersson
Peter Karlsson
Kasper Bråthen Ohlson

På bänken:
Tobias Johansson, Kasper Kristensson, Yahye Ali Noor, Viktor Klemming

Byten:
15 min Kasper Bråthen Ohlson, ut – Viktor Klemming, in
18 min Viktor Klemming, ut – Kasper Bråthen Ohlson, in
31 min Petter Widén, ut – Viktor Klemming, in
52 min Viktor Klemming, ut – Tobias Johansson, in
57 min Jimmy Ottersten, ut – Kasper Christensson, in
61 min Kim Meijer, ut – Petter Widén, in
82 min Petter Widén, ut – Yahye Ali Noor, in

Mål: Tanum-Hedekas 0-2 (0-1)
0-1 38 min Kristian Granfeldt
0-2 86 min Peter Johansson

Varningar:
25 min Petter eller Lillen?

Utvisning:

Grattis sportchefen !!