Kanonstart för Grebbestads unga lag- Serieledare

Grebbestad vann klart mot nykomlingen Ödsmål hemma på Siljevi. 6-1 slutade matchen efter tre Grebbestadsmål i vardera halvleken. Efter 4-1 målet tidigt i den andra halvleken var matchen avgjord.

Bilder i gamla galleriet

Det är sällan lätt att möta nykomlingar tidigt i en serie då dom oftast är väldigt hungriga och har stort kämpaglöd. Och inledningsvis i matchen hängde Ödsmål med mycket bra och matchen var helt jämn fram till Grebbestad tog ledningen.

Först samarbetade Erik Häggström med Eric Spindel och Erik Häggström avlossade sedan ett mycket bra skott som Ödsmåls målvakt Christian Edvardsson gjorde bra räddning på nere vid stolproten och tippade bollen till hörna.

Och det var på den följande korta hörnan som Erik Häggströms inlägg hittade fram till Olle Kristoffersson på den bakre stolpen och Olle nickade fram till Christian Mattsson.

Christian som tidigare haft två inhopp i fjol var nu med för första gången från start och han tog lugnt emot bollen på bröstet, lät bollen studsa och dundrade sedan upp bollen otagbart i nättaket, tid nio minuter.

Efter målet blev det mer Grebbestad som spelade piggt och rappt anfallsspel och framför allt var det Erik Häggström som var mycket pigg de första 45 minuterna och han låg bakom flera farligheter.

Bla hade han ett nytt bra skott några minuter efter ledningsmålet efter bra samspel med Andreas Tuvström. Skottet var bra men gick rakt på Christian Edvardsson.

Efter 16 minuter stack Ödsmål upp i en farlighet för första gången när Niklas Mikaelsson vände bort Grebbestadsförsvaret men i sista stund kunde Mattias Svensson bryta sedan han jobbat bra hemåt.

Grebbestads fina spel var nära att resultera efter 26 minuter när först Olle Kristoffersson spelade in till Mattias Svensson som frispelade Erik Häggström men Eriks avslut gick tätt utanför.

Men det skulle bli utdelning för i samma minut missade Ödsmåls målvakt i en utrusning och han tappade bollen till Olle Kristoffersson sedan blev fasthållen när han skulle vända runt och Grebbestad fick straff.

Straffen, i den 27:e minuten, satte Mattias Svensson säkert och målvakten var aldrig nära trots att han gick åt rätt håll.

Nu kändes det mycket säkert för Grebbestad som spelade bra men man säger att ett lag som nyss gjort mål är sårbart och minuten senare rasslade det till i Grebbestads nät när Niklas Mikaelsson reducerade.

Erik Häggström hade efter detta två fina skott tätt utanför men annars rasade Grebbestads spel ihop ordentligt en 6-8 minuter. Passningsspelet var bedrövligt och Ödsmål kunde trycka framåt men skapade ändå bara någon halvchans.

I stället fick Grebbestad viktiga 3-1 efter 37 minuter. Mattias Svensson spelade ut till Olle Kristoffersson som spelade snett inåt till seriedebutanten Tomas Svensson som tryckte upp bollen i nättaket, ett mycket snyggt anfall.

Därefter prova Andreas Tuvström med ett skruvat skott, inte hårt men välplacerat och Ödsmåls målvakt hade problem men kunde tippa till en hörna.

Ödsmåls sista chans att komma in i matchen kom efter 42 minuter när Jussi Kartonen tog sig i läge men vinkeln var snäv och Henrik Olausson kunde rädda till hörna. Även hörnan blev farlig och jag tror det var Anders Bengtsson som nickade och Henrik Olausson fick rädda till ännu en hörna.

3-1 till Grebbestad och detta kunde varit en större ledning då Grebbestad skapade mycket chanser.

Men nio minuter in på andra halvlek (54 min) avgjordes matchen. Erik Häggströms hörna stöttes ut av Ödsmåls målvakt, rakt till Olle Kristoffersson som fick på en praktträff upp i krysset, 4-1.

Grebbestad har tidigare i träningsmatcher gjort några väldigt lyckade byten där inbytt spelare omedelbart gjort mål och så även i denna match.

Henrik Lundin kom in efter en halvtimmes spel och två minuter senare. Fick Grebbestad en hörna sedan Olle Kristoffersson skjutit bra och Ödsmåls målvakt räddat fint till en hörna.

Hörnan nickades undan till Mattias Svensson som lyrade in till Henrik Lundin som nickade in 5-1.

Två minuter senare small det igen. En snabb spelvändning av Grebbestad med boll ut till Olle Kristoffersson som slog en perfekt markpassning mot den bortre stolpen och där kom Henrik ”Supersub” Lundin och tryckte in 6-1.

Två mål på fyra minuter av Henrik!

Efter detta dog matchen och Grebbestad tog det lite lugnare och man bytte in sina reserver. Ödsmål kunde då sista kvarten lyfta upp spelet sista kvarten med så mycket mer än ett skott utanför från högervinkel hade man inte utan Grebbestad höll undan till fin 6-1 i premiären.

– Vi började bra trots en svårspelad plan och var vassa framåt och det kändes lugnt när vi satte 2-0. Men det var lite spänt efter deras snabba replik men sett över det hela kändes det säkert och segern var inget att snacka om, det var ganska rättvisst det här, sa Grebbestads Mikael Mattsson.

Hela Grebbestads lag får ett stort plus för en bra insats.

På torsdag har vi funderingar på att ta bort markduken från Siljevi. Kom gärna upp vid 10-tiden och hjälp till en stund.

Div I Södra
2018-04-21 15:00