Invigning av Siljevi 24 juli 1966

FRENINGSHISTORIK. Ordfrande Anders Eklund fattade i hstas pennan och sammanstllde ett litet historiskt dokument kring invigningen av vr idrottsplats - Siljevi.

Efter lng planering och mycket ideellt arbete frn hsten 1963 med anlggande av grsplan och byggande av entrhus och omkldningsrum var det lrdagen den 24 juli 1966 dags fr invigning av Siljevi Idrottsplats.

Titta hr p bilder frn Siljevi invigning 1966

Den nya anlggningen var efterlngtad efter mnga rs spelande p Hagavallens grusplan.
Fre invigningen utlyste GIF en tvling fr att stta namn p den nya anlggningen. Det vinnande frslaget Siljevi inlmnades av fru Borghild Henriksson, mor till Gran Henriksson.

Hgtidligheterna inleddes med kortge genom Grebbestad med GIF och premirmotstndarna Skogens IF anfrda av lokalpolisen, fanbrarna Bengt Oskarsson och Holger Lill-Hogge Karlsson och Strmstads Musikkr. Bland de medpromenerande i publiken kan ni se en ung Kerstin hlund (Treier) hand i hand med mamma Birgit och i bakgrunden Bjarne Pinnen Larsson.

Siljevis grna matta antrddes frst av Nils Erik Nigge Karlsson och fanbrarna Bengt Oskarsson och Holger Karlsson

Vlkomsttal hlls av Harry Stor-Harry Karlsson, ordfrande i GIFs idrottsplatskommitt. Riksdagsman Nils Magnusson lycknskade frn Tanums Kommun och Sven Vingfors frn Idrottsfrbundet frrttade invigning och GIFs fana hissades vid klubbhuset. Stig Svig frn Strmstad, ordfrande i BFF, verrckte Bohuslns Fotbollsfrbunds vgnar en matchboll till invigningsmatchen.

Drefter tog de 22 spelarna planen i besittning och premirmatchen kunde inledas. Redan efter 1 minut kunde GIFs Curt Carlstrm dirigera den frsta ntmusiken, som sekreteraren Holger Karlsson s mlande skriver. Sedan tog dock gstande gteborgslaget Skogens IF frn div II helt ver frestllningen och vann matchen med 11-1.

Bland GIF-spelarna kan ni se legenderna Roland Ludvigsson, Bengt Trdgrdsmstarn Andersson, Ingvar Bagarn Johansson, Leif Pettersson, Roy-Arne Lukas Hellman, Janne Joelsson, Rolf Lille-Rolf Larsson, Ensio Zito Andersson, skyttekungen Bernt Karlsson, Roy Malmkvist, Curt Carla Carlstrm, Lars Drulen Wallin, trnaren Stig Andersson och lagledaren Gunnar P tappen Karlsson. En av linjemnnen var Bengt Persson (numera Germsj), tidigare mlvakt i GIF.

Liggande i grngrset ligger bl.a. Hasse Gustavsson, Ingemar Stang, Martin Hedqvist, Sverker Greby och Bill Engwert. Bakom dem Louise Olofsson, numera gift med Roy-Arne Hellman. P frsta bnk till hger ses brderna Bertil och Jan Ljungberg.
I raden av stende bakom ses lngst till vnster Einar Lill-Einar Andersson, i snygg hatt Arthur Henriksson och i mitten lite skymd Lennart Albinsson (Albins Boys chef) och lngre till hger lnge Leif Runehll.

P kvllen intogs festmltid Gstgivaregrden dr tals hlls och utmrkelser utdelades. Den hrt arbetande Idrottsplatskommittn Stor-Harry, Hans Olsson, Algot Karlsson, Sven Greby, Sven Sporrong, Lill-Hogge, Ebbe Jolin och Ivan Olsson - erhll frtjnsttecken och blommor av Sven Vingfors.
Bengt Mattsson erhll ett bordsstandar frn Skogens IF fr sina kontakter infr premirmatchen.
Detta var det frsta i en lng rad klubbstandar som numera finns p Siljevi.

Notera hur kalt det var runt Siljevi 1966, det har vxt oerhrt sedan dess till dags dato, numera fr vi varje r flla trd fr att det inte skall vxa ihop.

Siljevi i oktober 2009
Anders Eklund

- De svartvita bilderna r scannade frn den stora minnestavlan p Siljevi, fotograf oknd. Frgbilderna r scannade diabilder tagna av Anders Eklund.
- Faktaunderlaget r till delar hmtat frn GIFs protokollsbok dr Lill-Hogge med sirlig stil nedskrivit en krnika om invigningen.

Stort TACK till alla hrliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och vl genomfrt. Trots rekordpublik p ca 1150 personer s funkade allt precis s bra som vi planerat. GIF fick berm frn svl publik som gstande IKO och Fotbollfrbundets matchdelegat som var p Siljevi och tittade till vr organisation och genomfrandeplan.
TACK fr er insats under vrssongen, nu tar vi sommarledigt p Siljevi, vl mtt 12 och 18 augusti d vra seniorlag har hstpremir med hemmamatcher.

Div I Sdra
2018-07-13 19:00

IK ODDEVOLD

Div I Sdra
Imorgon 19:00
TVIDABERGS FF (b)
Kopparvallen, tvidaberg

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.