Grebbestads IF 0 - 2 Nordvärmlands FF
         
 
       
     
         
   
14. Oskar Lindberg
0-1
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 6. Thomas Reinfjord
Ut: 16. Joakim Berggren
In: 7. Filip Hansson
0-2


Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...
22 bilder till i galleriet
Nordvärmland nollade Grebbestad och vann

Ett formsvagt Grebbestad föll hemma mot Nordvärmland med 0-2 sedan Nordvärmlands skyttekung Claes Nyman gjort mål i slutet av respektive halvlek. Grebbestad förde mycket av matchen men man gör ändå en svag match. Initiativlöst, svagt passningsspel och för första gången i år mållösa (inkl träningsmatcher).

Mållösa, för första gången. Inkluderat träningsmatcher, DM och seriespel hade Grebbestad nätat i samtliga 20 matcher man spelat före denna mot Nordvärmland. Så i match 21 föll ett mindre bra Grebbestad med 0-2 på hemmaplan vilket gav fjärde raka matchen utan seger mot Nordvärmland och tredje raka förlusten i serien.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen riktigt sömnigt och inledningsvis var det Nordvärmland som var det piggare laget och man fick ett ypperligt läge att ta ledningen efter 8 minuter. Niklas Bengtsson löpte perfekt på en djupledsboll och blev fri mot Mattias Jansson som kom långt ut och blev bortdribblad utanför 16-metaren. Men Niklas putte bollen helt ur vinkel och fick vända upp, passade in mot Claes Nyman var skott kunde täckas av Grebbestadsförsvaret.

Strax efter detta blev det mer Grebbestad i spelet och Nordvärmlands taktik var tydlig. Hem med 10 man och kontra på kvicke Claes Nyman. Och ofta backade man hem till ca 20 meter framför eget mål vilket gjorde det trångt för Grebbestad att tränga igenom.

Då hade det varit viktigt med bra passningsspel och högt tempo. Högt tempo var väl inget Grebbestad fick till och passningsspelet hade under stora delar av matchen mycket att önska tyvärr.

Grebbestad första chans i matchen kom ändå när detta klaffade och via en snabb omställning med boll på Andrew Palumbo som fint släppte vidare på Ylber Maloku som sköt men strax utanför den bortre stolpen. Detta efter 18 minuter.

Tre minuter senare räddade Joakim Berggren bollen från att gå till inspark, gick lite tillbaka i planen och vek in och sköt fint med Nordvärmlands målvakt Germans Malins stod för en vass räddning.

Nordvärmland var farliga på omställningar på Claes Nyman som ofta gjorde väldigt bra och smarta löpningar. Efter 22 minuter fick han en fin boll och blev fri in mot Mattias Jansson som dock kunde rädda.

Efter 25 minuter borde det kanske varit 1-0 för Grebbestad när Grebbestad hade ett bra anfall och Granit Berisha kunde spela in bollen mot mål och Joakim Berggren kom perfekt mitt framför mål men fick ingen ordentlig träff på bollen som då smet utanför. Vilket läge!

Grebbestad var sedan nära igen efter 37 minuter då Oskar Lindberg blev fri mot Germans Malins men när Oskar lyckats dribbla av Germans studsade bollen upp på handen när Oskar skulle rulla in bollen i tomt mål.

Efter ett par fina lägen för båda lagen och bra målvaktsspel kändes det som det behövdes något speciellt för att bryta dödläget.

Och kanske var det det Ylber Maloku tänkte när han klippte till från 25-30 meter med et riktigt bra långskott men återigen fick vi se en ypperlig räddning av Germans Malins.

Den andra tilläggsminuten kom 0-1. Claes Nyman undvek hårfint offside och fick en perfekt djupledsboll och friläge mot Mattias Johansson och rullade behärskat in 0-1 vid Mattias högra stolpe.

En riktigt svag halvlek av Grebbestad som måste hitta på något. Som snabbare spel och och bättre passningsspel.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek såg inledningsvis bättre ut och Grebbestad trycket tillbaka Nordvärmland. Ett första läge för kvittering kom efter 55 minuter. Lukas Berntsson lyfte in en frispark där Mathias Hegeland kom fint men nicken smet precis utanför krysset.

Två minuter senare hade Grebbestad en hörna och den hittade fram till Joakim Berggren som gick på skott men Nordvärmlands försvar kom tätt på och kunde förtjänstfullt blockera skottet.

Men mitt i jagandet efter kvittering fick vi se svagt försvarsspel i en omställning och Nordvämland hittade Dawood Bethio Yako som kunde vika in och skjuta bra men Mattias Jansson räddade fint och kunde själv lägga beslag på returen framför anstormande Claes Nyman.

Efter 66 minuter hade Grebbestad en hörna. Inspelet fastande på första försvararen och så ställde Nordvärmland om snabbt. Claes Nyman gjorde en perfekt löpning och fick en bra passning och blev fri mot Mattias Jansson som löste spelet bra och svarade för en fin räddning.

Med kvarten kvar tryckte Grebbestad på bra och det kändes som kvitteringen hängde i luften för inte hjälpte det med ett antal fina chanser. Det var helt enkelt inte Grebbestads dag.

Första fina läget kom då efter 75 minuter. Lukas Berntsson lyfte in en frispark. Det blev kamp om bollen i mitten och Nordvärmland fick delvis bort bollen som hamnade hos en fri Andrew Palumbo som plötsligt var fri. Men Germans Malins var blixtsnabbt ut och kunde täcka skottet till en hörna.

Hörnan blev farlig då den nådde Mattias Hegeland men återigen fick vi se en fin räddning av Germans Malins som försatte och hålla tätt.

Direkt efter kom nästa läge när Granit Berisha fick bollen av Ylber Maloku, putte med sig bollen och sköt men bollen smet precis utanför stolpen.

Tre fina lägen på bara en minut.

Grebbestad försökte men fick bara till ett bra läge till och det var i 89:e minuten. Filip Hansson lyfte in bollen fint till Markus Svensson som fick på en bra nick men det var ju som tidigare sagt inte Grebbestads dag och bollen smet centimeter utanför stolpen.

I stället fick Nordvärmland en frispark i 90:e minuten. Efter att ha tagit lång tid på sig kunde till slut Fredrik Johannesson lyfta in bollen. Bollen nådde Niklas Bengtsson som nickade mot bakre stolpe där en helt fri Claes Nyman enkelt kunde rulla in 0-2. Ridå ner.

Tyvärr hade Grebbestads spel en hel del att önska denna dag även om vi till stora delar förde matchen. Men detta var ju Nordvärmlands plan och låta Grebbestad göra för att sedan kunna kontraslå på Claes Nyman. Denne kvicka forward som med sina två mål gick upp i delad skytteligaledning. En smart spelare, mycket snabb och smart i sitt spel. Bland annat när han tog djupledslöpningar och märkte att Grebbestad var först på boll, ja då var det stopp direkt och så gick han tillbaka. Inte ett löpsteg i onödan


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, Det blev en jobbig förlust mot Nordvärmland
– Ja det får man väl säga. Nordvärmland verkar ha blivit något av ett lite spöke för oss tror jag.

Första halvlek, min känsla är ändå att inte mycket fungerar och vi gör en dålig halvlek
– Halvleken som sådan var väl ganska jämn. Vi äger väl spelet och skapar en el bra målchanser. Men samtidigt hade dom tre frilägen som du kunde förvaltat, dom fick visserligen 0-1 på ett av dessa så dom fick utdelning på ett av dom. Nordvärmland är ett lag som backar hem med hela laget och parkerar den berömda bussen vid straffområdet vilket gör att det blir små ytor som vi skall försöka utnyttja men vi lyckas inte.

Vi öppnade piggt i den andra halvleken och var nära att komma igenom några gånger
– Vi äger ju spelet och det tror jag väl alla kan vara eniga i. Men vi har problem när det blir mycket folk i boxen där målen görs. Vi är lite passiva vilket gör att vi tyvärr inte fick utdelning idag.

Vi slog bort många passningar och slog flera svåra bollar på djupet. Var det svårspelat där ute idag? Eller försöker vi med för svåra passningar?
– Jag vet inte? Planen är ju som den är och det vet vi ju om och då gäller det ju att anpassa sig efter det. Men sedan måste vi ju våga spela fotboll med. Vi visste ju att Nordvärmlands spel går ut på att locka oss till kortpassningsspel på mitten för att då vara aggressiva och bryta och gå på omställning

Vi hade ju ett antal fina lägen sista kvarten men i stället kom 0-2 som ett brev på posten[/fet]]
– Ja, det är ju sånt som kan ske. Vi har ju flyttat fram positionerna vilket gör att det blir hål bakåt i stället.

GIF-Nordvärmlands FF 0-2 Nordvärmlands FF Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Nu finns det 26 bilder i galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Nordvärmland

GIF-Nordvärmlands FF 0-2 Nordvärmlands FF Nordvärmland nollade Grebbestad och vann

50/50-lotteriet gav 2.020 kr till en vinnare som anmält sig via internet. Pengarna utlämnade.
TACK alla som köpt lotter under säsongen !!

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.