Grebbestads IF 0 - 4 Kållereds SK

Ut: 13. Fredrik Joling
In: 19. Johan Thoresson

Förlust nr 5

Det fortsätter att gå tungt för Grebbestad i div 3 fotbollen. Fredagens match mot nykomlingarna från Göteborg, Kållered, slutade med en klar hemmaförlust 0-4 efter 0-1 i paus.

Grebbestad har fortfarande efter fem matcher ännu inte gjort ett enda mål och mot Kållered hade man inte en enda riktigt bra målchans under 90 min.

Det jobbas nu i Grebbestad på att hitta några nya killar som kan förstärka laget nu gjorde Jonas Olausson sin första match i Grebbestads tröja. Dessutom satt det en kille på läktaren för att se om Grebbestad kan vara något för honom.

Tungt går det som sagt och inte blev det bättre när Kållered kunde ta ledningen redan efter 2 min av matchen då matchens lirare Benny Post lobbade in 0-1.

Kållered var klart bäst i inledningen och Patrick Bernvid fick ett jätteläge fyra min senare men Patrick fick en rejäl snedträff. Även målskytten Benny Post hade ytterligare läge men lobbade utanför denna gång.

Patrick Bernvid och Benny Post var inblandad i det mesta som Kållered skapade och nära var det att Patrick Bernvid skulle gjort mål efter 36 min men hans nick gick tätt över ribban.

Efter Kållereds övertag i inledningen så spelade Grebbestad upp sig men man skapade inte något framåt. Det farligaste man hade var en ofarlig hörna. Andra halvlek hann knappt börja innan det var 0-2. Hemmalaget missade ett tillbaka spel och Benny Post var inte sen att utnyttja detta.

Trots denna chock för hemmalaget så resta man sig och förde stundtals spelet på gästerna planhalva men fortfarande utan att skapa något som kunde liknas vid en målchans.

Nej, hände det något var det gästerna och Jonas Wederbrand hade ett bra skott tätt utanför. Efter 63 min kom nyförvärvet Jonas Olausson in men min senare ”dog” matchen när Kållered gjorde 0-3 efter ett tjusigt anfall. Jonas Wederbrand slog ett fint inlägg som Benny Post hopade över och bakom kom Patrick Bernvid som lätt satte bollen i nät. Efter detta tog gästerna åter över matchen och Patrick Bernvid hade ett nytt bra läge men där räddade Tomas Hansson fint.

Slutresultatet spikades efter 69 min då Markus Nanayakkakas inlägg snyggt, på volley, sattes av Patrick Bernvid, hans nionde totat i år.

– Vad skall man säga? Det är bara att konstatera att vi inte räcker till. Vi släpper till målen för enkel och då vinner man inga matcher. Det fanns vilja men vi räcker inte till, säger Bengt Mattsson.

Bäst hos gästerna var anfallsparet Patrick Bernvid och Benny Post, där den senare blev utsedd till lagets bäste spelare. Det priset gick till unge Daniel Landén i hemmalaget.

GIF-Kållereds SK 0-4

Kul med två engagerade kommentatorer igår. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00