IFK Berga 2 - 0 Grebbestads IF

Berga-Grebbestad 2-0

23 bilder till i galleriet

Berga vann, färdigspelat för Grebbestad

Efter en bra första halvlek av Grebbestad stod det 0-0. Grebbestad missade här bland annat en straff. När sedan hemmalaget turligt tog ledningen var uppförsbacken stor för Grebbestad som sedan föll 2-0.

Första halvlek
Det blev inte bara en förlust. Det blev även en märklig start på det hela när Grebbestad anlände till spelplatsen. Domaren kallade då ihop ledarna från de båda lagen och berättade att planen inte höll måttet för spel.

Vad göra då? Tid tog det och matchstart fick flyttas fram och efter överläggningar hade det beslutats att b-planen dög.

Matchinledningen var jämn och Grebbestad var första laget som fick ett skott på mål genom Christoffer Söderlund men skottet var rakt i nävarna på Oscar Johansson.

I 1en bra djupledsboll från Berga mot löpandes Måns Olström med Jonatan Hårenberg kom fint och knep bollen.

Grebbestad var i den första halvleken det bättre laget spelmässigt och Berga verkade mest satsa på omställningar och fasta situationer.

I den 22 minuten hade Berga en hörna som Grebbestad nickade undan men bollen hamnade hos Marcus Mårtenssom som sköt och Jonatan Hårenberg räddade säkert.

Två minuter senare kom Grebbestad i ett bra anfall med en kross till Joakim Berggren som nickade ner till Anton Henriksson som i sin tur spelade in till Markus Svensson men vänsterskottet smet klart över.

I 25:e minuten tog Grebbestad en snabb frispark till Oskar Lindberg som tog sig fint till skottläge men Bergaförsvararen jobbade bra och kunde blockera skottet.

Strax efter hade Grebbestad ett omställningsläge men tappade själav bollen och Berga ställde i stället om snabbt med djupledsboll på Måns Olström men bollen var aningens lång och vinkeln blev snäv och Jonatan Hårenberg kunde rädda.

Efter 35 minuter spelade Grebbestad upp på Joakim Berggren som tog sig in centralt och sköt men återigen kunde Bergas försvar blockera skottet.

På den följande hörnan som slog långt mötte Joakim Berggren med ett skott och bollen tog på en hand och Grebbestad fick straff. Men Bergas målvakt Oscar Johansson som räddade straff i sista omgången när Berga säkrade kvalplatsen kunde ännu en gång rädda. Nu på Mathias Hegelands straff. Det blev en retur med men på den nickade Andrew Palumbo över.

En bra halvlek med plus för Grebbestad.

Andra halvlek
Men i den andra halvleken var det hemmalaget som öppnade bäst men första chansen kom efter en omställning för Grebbestad där Oskar Lindberg sköt ett lobbskott men Oscar Johansson behövde inte ingripa.

I den 56:e minuten kom Bergas turliga ledningsmål. Man slog en långboll som Grebbestad nickade undan och bollen hamnade hos Andree Larsson som klippte till från långt håll. Via Markus Svensson letade sig bollen förbi Jonatan Hårenberg till 1-0. Utan styrningen hade den aldrig suttit då Jonatan Hårenberg var bra med.

Efter några minuters halvdant spel från båda håll efter målet kom Grebbestad in i en bra period där man tryckte tillbaka Berga som panikartat rensade undan när Grebbestad kom i våg efter våg. Men även om Grebbestad spelade bra skapades i ärlighetens namn inte speciellt mycket i anfallsväg.

När vi sedan passerad 75 minuter blev det mer böljande spel och lagen turades om med anfall även om resterande tid blev mer farliga lägen för Berga då Grebbestad var tvungna att satsa framåt.

Ett första läge i den kommande perioden blev för Berga och jag tror det var för Oskar Engström som dock sköt över.

Efter 79 minuter fick Grebbestad ett jätteläge att komma in i matchen när man hittade Oskar Lindber som kom i vänsterläge men Oscar Johansson dök ner fint och klarade till en hörna.

I 82:a minuten kom dödsstöten för Grebbestad. Efter ett anfall ställde Berga om snabbt och efter en bra passning in rev Oskar Lindberg ner en Bergaspelare och Berga fick en straff. Straffen satte Oskar Engström säkert till 2-0.

Grebbestad öppnade nu upp sig ännu mer och Robin Clason sköt ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade sig till hörna.

Med Grebbestad offensiva uppställning var det nu närmare 3-0 än 2-1 men vi fick ände se 2-0 som slutresultat.

Bergas seger gör nu att man får en avgörande match mot Olympic nästa helg och att Grebbestad har spelat klart.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, Då var det färdigspelat för i år
–Ja, det blev så.

Vi gör en bra första halvlek där vi är bättre spelmässigt och har lite mer chanser än dom
– Ja, vi har ändå lite svårt att komma till avslut och vi fick inte direkt klara målchanser. Men vi fick ju en straff men den missade vi. Sedan hade dom skottet med studs som ger 1-0, suck

Men dom lyfte sig ändå lite till andra halvlek
– Ja men sedan blev det lite hawaii efter deras 1-0. Det var ju inte att dom tog över spelmässigt.

Vi för flytta fram men har svårt att skapa lägen och det blev böljande spel
– Dom var stora och starka och det blir svårt när dom faller ner och vi skall lyfta in. Dom hade 3-4 stora där vilket det gjorde det svårt för oss och dom försvarade sig bra.

Vi för bryta ihop och komma igen nästa säsong
– Ja, så är det.

IFK Berga-GIF 2-0 IFK Berga Bilder Berga-Grebbestad

Bilder Berga-Grebbestad

Nu finns det 27 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan

Se bilder från Berga-Grebbestad från Grebbestads hemsida

IFK Berga-GIF 2-0 IFK Berga Berga vann, färdigspelat för Grebbestad