Kungshamns IF 4 - 2 Grebbestads IF

1-022. Sebastian Jaconelli
Assist: 11. Anton Henriksson
2-119. Edison Kelmendi (Hajdari)
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 22. Sebastian Jaconelli
In: 50. Simon Westlund
Ut: 50. Simon Westlund
In: 22. Sebastian Jaconelli
Ut: 15. Markus Svensson
In: 50. Simon Westlund
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 51. Aleksander Törnqvist

Kungshamn-Grebbest...

Stormigt när Kungshamn besegrade Grebbestad - update

Ja, värre väder har nog inte jag sett fotboll i. Rejäl blåst, regn och kallt gjorde att det var helt omöjligt att spela ordentlig fotboll. Paussiffrorna var 2-2 innan Kungshamn gick fram till 4-2. Efter överenskommelse lagen emellan och domarteamet så blåste man av matchen efter 69 minuter.

Som match att betrakta skulle jag nog direkt vilja säga att matchen som sådan gav absolut inget för något av lagen. Nja, kanske en del för Kungshamn då som visade att bara för det skiljer två divisioner är det inte givet att man kommer att förlora. Nej dom kämpade på bra och kommer att ta med sig detta framåt.

Men jag är nog tämligen säker på att i Grebbestad är matchen redan glömd och var nog det redan när matchen blåses av. Och säker inget man kommer att prata om i framtiden?

Blåsigt ja. Har väl kanske en gång själv spelat i liknande väder? Men frågan är väl om inte detta var värre. Eller som förre Grebbestadsspelaren, numera i Kungshamn, Marcus Broberg sa: - Varför lämnade ni inte wo? eller om det var: - Varför ställde ni inte in? Det han menade var naturligtvis vädret, den hårde blåsten i planens längdriktning och regnet som oavbrutet vräkte ner.

Den ena assisterande domaren hade inte ens på sig mössa. Till slut klarade jag inte av att se hur han frös utan gick ner och lånade ut min egen, jag hade ju ändå luva på jackan.

Och att det var ett riktigt jäkla skitväder märktes då det gått 69 minuter av matchen. Då blåste nämligen domaren av efter överenskommelse mellan lagen och domarteamet.

Nä, nu är det färdiggnällt på vädret och vi tar lite om matchen med :-)

Första halvlek
Kungshamn med kraftig medvind

Matchen började jämn första 5-6 minuterna innan Grebbestad fick ett övertag som snabbt resulterade i 0-1. Detta efter ett bra anfall där Christoffer Söderlund hittade Markus Svensson som släppte bollen in centralt i straffområdet till Anton Henriksson som fick den vidare till Sebastian Jaconelli som satte bollen i nät.

Kungshamns första framstöt kom efter 17 minuter då Adam Mill slog ett bra inspel framför mål men Hassan Ghollami nådde inte riktigt fram på det fina inspelet.

Men bara minuten senare fungerade samarbetet mellan Adam Mill och Hassan Ghollami bättre. Inspelet var nu perfekt från Adam och Hassan kunde från nära håll stöta in 1-1.

Spelkvalitén var väl med väldigt få undantag svag av förklarliga själ som ni läst ovan.

Och just detta drabbade väl Kungshamn från runt halvtimmen och en bit framåt. Då vann Grebbestad gång på gång boll högt upp på planen mot ett slarvigt spelande Kungshamn. Men med några undantag med några bra chanser för Grebbestad lyckades man ändå reda ut det.

Men efter 39 minuter fick ändå Grebbestad utdelning. Detta sedan man tagit en snab frispark till Anton Henriksson som tog sig till skottläge med något snäv vinkel. Mattias Jansson klarade skottet med hjälp av sin stolpe men returen gick ut till Edison Kelmendi som satte 1-2.

En klart rättvis ledning så långt men i halvlekens slutminut lyckades Kungshamn kvittera till 2-2 genom Alexander Kofoed Hansson med ett bra välplacerat skott. 2-2 men knappast rättvist då Grebbestad borde varit till vila med 1 eller i 2 måls ledning. Men Mattias Jansson och Kungshamnsförsvaret kämpade bra tillsammans och Hassan Ghollami och Alexander Kofoed Hansson var effektiva framåt.

Andra halvlek
Grebbestad med kraftig medvind och visst trodde jag då att det skulle bli Grebbestad som drog det längsta strået i denna match.

Det hände väl egentligen inte så mycket före det gått 58 minuter i den andra halvleken. Då var det Grebbestads tur att slarva och man drog onödigt på sig en frispark vid hörnet av 16-metaren. Frisparken slog sedan Jonas Hedlund direkt i mål till 3-2. Men visst, även om det blåste en hel del, så nog borde Anders Tjernberg klarat frisparken som kom i ”hans” hörn.

Två minuter senare small det igen. Grebbestad låg på högt med laget när Kungshamn ställde om snabbt på högerkanten med boll på Hassan Ghollami. Hassan slog sedan en tidig passning runt Grebbestadsförsvaret till Alexander Kofoed Hansson som kunde runda Anders Tjernberg och sätta 4-2. Men vilken fantastisk passning av Hassan Ghollami, matchens delikatess i ruskvädret!

Grebbestad försökte väl komma tillbaka och man hade en bra frispark från Viktor Adebahr långt utifrån. Men Kungshamns nya målvakt till den andra halvleken larade och räddade sedan även returen på Edison Kelmendis skott.

Och strax efter blåste alltså domaren av matchen – efter 69 minuters spel.

Kungshamns IF-GIF 4-2 Kungshamns IF

Är Jonas tillbaka helt och hållet, eller är det bar lite då och då?

2019-07-05 19:30

IK GAUTHIOD