Kvik Halden FK, Norge 2 - 1 Grebbestads IF

Ut: 7. Sebastian Stenqvist
In: 22. Sebastian Jaconelli

Grebbestad föll mot Kvik Halden

Det blev förlust sista träningsmatchen före seriestarten. Kvik Halden vann med 2-1 efter Grebbestadsledning i paus med 0-1. - Framför allt låg vi väldigt rätt i positionern i den första halvleken, sa Mikael Mattsson.

Läs mer om matchen på Kvik Halden FK’s hemsida

Första halvlek
Kvick Halden är ett bra lag och spelar i motsvarande div 1 i Sverige. - Vi låg rätt i positionerna i första halvlek och gjorde en stabil första halvlek. Framför allt med tanke på att vi inte få spela någon riktig match på 24 dagar, sa Mikael Mattsson.

Grebbestad hade några bra omställningar i halvleken som annars var att Kvik hade mer med bollen. På en av dessa omställningar kom Andrew Palumbo och utmanade fint när han fick en tryckare i ryggen och gick omkull och Grebbestad fick en straff.

Straffen den satte Andrew Palumbo själv och den satt till Grebbestadsledning 0-1 vilket stod sig halvleken ut.

Andra halvlek
I den andra halvleken blev det öppnare spel och Grebbestad var ytterst nära att öka på till 0-2 när Christoffer Söderlund blev fri men i stället för att avsluta valde Christoffer att passa mot provspelande Stafford Afori Waona men passningen blev aningens för långt fram och chansen försvann.

Men ju längre matchen gick desto mer blev det från Kvik och efter dryga timmen kunde man kvittera. Det efter en lång frispark som lyftes in mot bakre stolpe där Kvik vann i luften och sedan då kunde sätta 1-1 genom Peder Nomell. - Lite besviken där är jag allt. Vi har några bra killar i luften nu så v kanske inte borde förlora den duellen, menade Mikael Mattsson.

Med 6 minuter kvar av matchen kom även Kviks segermål. Detta efter en djupledsboll mellan mittback och ytterback som nådde Youssef Chaib som utmanade Viktor Adebahr och sedan fick iväg ett bra skott som satt vid bortre stolpen.

Dagen efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Vad tycker du om matchen som helhet?
– Framför alt gjorde vi en bra första halvlek där vi låg bra i positionerna. Men vi orkade väl inte riktigt då det var länge sedan vi fick spela en match nu. Kvik tog över i den andra halvleken även om vi var nära att öka på pausledningen.

Hur fungerade det mellan Raúl da Silva och nya Jeremy Bonyaa som skrev på så sent som i torsdags?
– Det fungerade bra. Dom hade väl egentligen inte så mycket att ta hand om då Kvik inte kom så mycket centralt. Det var mest inlägg och där stod dom rätt så det fungerade bra.

Provspelande Stafford Afori Waona då? Hur gick det för honom?
– Lite svårbedömt då vi mötte et bra lag. Stafford spelade andra halvlek när dom pressade på mest. Men man ser att han har bra teknik och är bollsäker. Han kommer att träna med oss måndag och tisdag så vi får se lite mer av honom.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Markus Svensson. Han var bäst på planen idag!

Tog även ett snabbt ord med Markus

Okej Markus, Vad tycker du om matchen?
– Vi gjorde en bra första halvlek men orkade väl inte riktigt i den andra. Dom spelade 3-5-2 så det blev mycket att springa i sidled för oss. Men det var en riktigt bra genomkörare för oss.

Kvik Halden FK, Norge-GIF 2-1 Kvik Halden FK, Norge

Är Jonas tillbaka helt och hållet, eller är det bar lite då och då?

2019-07-05 19:30

IK GAUTHIOD