Stenungsunds IF 0 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-011. Anton Henriksson
Assist: 3. Tobias Carlsson
Ut: 22. Tobias Luvenberg
In: 6. Granit Berisha
11. Anton Henriksson
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 17. Kevin Andersson
3. Tobias Carlsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 2. Felix Norén
Ut: 4. Mathias Hegeland
In: 23. Edison Kelmendi (Hajdari)


Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...
28 bilder till i galleriet
Anton Henriksson sköt Grebbestad till DM-final

Via ett tidigt mål av Anton Henriksson är Grebbestad klart för final i DM där motståndare blir IFK Uddevalla. Men annars var det en jämn match där Stenungsund hade några fina lägen för en kvittering.

Därmed slog Grebbestad ut de regerande mästarna.

Första halvlek
Grebbestad började bäst i matchen och fick även en smakstart med tidigt mål efter bara fyra minuter. Det var efter ett fint anfall och bra passningsspel dör Tobias Carlsson fick in bollen till Anton Henriksson som sköt direkt, 0-1!

Tidigt mål för Grebbestad men det skulle bli en tuff match och Stenungsund var inte ofarliga i matchen.

Bara två minuter senare var Grebbestad nära igen då man kom fint på höger och Hampus Furublad fick in bollen bra till Tobias Luvenberg som sköt direkt men skottet över.

Minuten senare, efter 7 minuter, gjorde Stenungsund en slags variant på en frispark och man hittade sedan fram till Filip Samuelsson som sköt men klart utanför.

En ny frispark för Stenungsund efter 13 minuter gav dom deras första skott på mål. Man spelade en snabb kort passning på djupet när Grebbestadsförsvaret stod och sov och Pontus Olsson kom ner i snäv vinkel men gick på skott och Jontan Hårenberg fick rädda till en hörna.

Men efterhand tappade Grebbestad spelet från den fina inledningen och Stenungsund kom bättre in i spelet. Och efter 18 minuter fick vi se en strålande genomlöpning av Filip Samuelsson som sedan hittade in till Pontus Olsson som dock inte prickade målet.

Grebbestad stack sedan emellan med en hysad chans när man fick till ett bra inspel från vänster efter 22 minuter. Stenungsundsförsvaret fick bara halvt bort bollen som då damp ner fint till Victor Edvardsson men skottet smet över.

Två minuter senare hade Grebbestad en frispark från hörnet av 16-metaren och Tobias Carlsson sköt bra men Stenungsunds målvakt Simon Zupancic gjorde en bra räddning uppe vid sitt vänstra kryss och tippade till en hörna.

Lite senare slarvade Felix Fundell Ryberg vilket gav ett bra läge för Tobias Mikaelsson som sköt men skottet smet strax utanför.

Efter halvtimmen kom ett jätteläge för Stenungsund som kom på högerkanten och Jesper Widenbäck blev fri mot Jonatan Hårenberg som kunde rädda till hörna.

Efter 32 minuter hittade Victor Edvardsson in till Hampus Furublad som sköt men strax utanför.

Tre minuter senare, efter 35 minuter skadade sig Tobias Luvenberg efter en tackling från en Stenungsundsförsvarare och han tvingades lämna med en kraftig stukning i ena foten och är nog tveksam för spel till helgen mot Lund.


Andra halvlek
Andra halvlek öppnades väl ganska jämt. Grebbestad hade några ofarliga skott försök innan Stenungsund fick ett läge efter frispark i 54:e minuten. Mattias Larsson gick på skott mot första stolpen men Jonatan Hårenberg var med bra och räddade säkert.

Efter 59 minuten kom ett mycket fint läge för Stenungsund. Efter en hörna vann Stenungsund andraboll och kunde sedan lyfta in till Filip Samuelsson som nickade bra men Jonatan Hårenberg gjorde en kanonräddning till hörna.

Minuten senare kom ett långt inkast från Stenungsund där andrabollen damp ner bra för Filip Hansson som dock slöt över.

Efter 69 minuter fick Stenungsund ytterligare ett bra läge när Philip Hofenström fick allt för fritt på högerkanten och sedan hittade till Pontus Olsson som sköt bra, via ett Grebbestadsben, och precis utanför.

Efter 75 minuter fick Grebbestad äntligen till en chans då man kom på högerkanten och fick in bollen bra till Anton Henriksson som sköt men Stenungsund hann in och täcka till en hörna.

Efter 80 minuter fick Grebbestad ett jätteläge att avgöra. Man tråkliade sig in och Anton Henriksson fick fram bollen till Mathias Hegeland som sköt bra men Simon Zupancic svarade för en kanonräddning och försvaret kunde sedan ta bort returen.

I 89:e var Grebbestad nära igen då Anton Henriksson så när kunde språngnickat in Felix Norén fina inspel.

Efter matchen fick jag även en pratstund med målskytten Anton Henriksson

1-0 i semifinalen i DM mot Stenungsund, berätta om målet som jag inte helt fullt ut uppfattade då jag stirrade i kameran .
- Det var egentligen ett väldigt bra anfall skulle jag vilja säga. Sedan kom Tobias Carlsson mot deras backlinje och spelade in till mig och jag sköt på ett tillslag bara.

Vi började bra i matchen innan Stenungsund jobbade sig in bra i den och dom gjorde det svårt för oss
- Dom fick några bra kontringar när vi tappade boll. Så mycket spel vet jag inte om dom hade men visst hade dom några fina chanser. Första 30 tycker jag vi gör bra medan sista 15 var mindre bra.

- Men det var en okej insats överlag och det var ju vår första match på en månad.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Mattis Demegård, Först och främst – stort grattis till finalplatsen i DM.
- Tack så mycket!
En smakstart på matchen med tidigt ledningsmål .
- Ja, vi får en bra start på matchen och första tio minuterna är jättebra så vi inleder bra och fick utdelning direkt.

[fet]] Sedan jobbade sig Stenungsund in i matchen eller om det var vi som tappade?
- Ja, dom kom in i matchen. Efter en bra start av oss första tio minuterna så var nästa tio minuter inte speciellt bra. Sedan efter där var det väl ganska jämt sista 25 minuterna av första. 6-6 i avslut i första halvlek men vi bjuder dom på två riktigt bra lägen pga att vi slarvade med passningar i speluppbyggnaden.

[fet]] Andra halvlek då, vad tycker du om den?.
- Inledningen är väl sådär. Dom skapar en jättechans med en nick där Jonatan Hårenberg får göra en jätteräddning. Sista 20 minuterna tycker jag vi kontrollerar men jag är inte helt nöjd med inledande 20-25 minuter.

[fet]] Dom satsade hårt på fasta, frisparkar, inkast och hörnor
- Dom är bra på sina offensiva fasta, riktigt bra. Dom har tyngd och ett flertal bra varianter. Dom fick oss att jobba ordentligt i vår defensiv.

[fet]] Tobias Luvenberg fick kliva av skadad. Vad tror du, är han borta från matchen mot Lund?
- Det är alldeles för tidigt att säga men jag hoppas inte det. Vi är ju redan lite tunna som det är så det har vi inte råd med.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Nej. Jag tycker det var en jämn insats från laget och alla gör vad dom kan för att vi skall ta finalplatsen. Sedan var det lite upp och ner i prestationen men viljan var det inget fel på.

Stenungsunds IF-GIF 0-1 Stenungsunds IF 32 bilder från Stenungsund-Grebbestad

32 bilder från Stenungsund-Grebbestad

Nu finns det 32 bilder från gårdagens semifinal i DM mellan Stenungsund och Grebbestad. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Stenungsund-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Stenungsunds IF-GIF 0-1 Stenungsunds IF Anton Henriksson sköt Grebbestad till DM-final

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd