Henån-Grebbestad 0-4

26 bilder till i galleriet

Grebbestad vidare till semifinal i DM

Som väntat hade Grebbestad inga problem med att besegra Henån. 4-0 (2-0) blev siffrorna i Grebbestads favör.

All heder till ett kämpande Henån som enligt egen utsago hade hela åtta man borta men ändå valde att komma till spel i stället för att lämna walkover.

Detta referat kommer att bli betydligt kortare än vanligt då det inte är helt enkelt att få till något riktigt bra att skriva om när det är spel på ett mål från minut 1 till 90.

Grebbestad var klart bättre som väntat då det skiljer tre divisioner mellan lagen. Och skall man klaga på något när man vinner med 4-0 så skulle det väl kanske kunna vara att man borde skapat mer heta målchanser mot detta Henån och därmed kanske mer mål också. Men kanske var skärpan inte där riktigt fullt ut?

Henån då? Ja inte hade dom mycket i anfallsväg och enda ”målchansen” kom efter att man lyft fram en frispark.

Första halvlek
Grebbestad fick en bra start på matchen då Markus Svensson bröt på mitten och avancerade fram innan han slutligen serverade Anton Henriksson ett friläge som Anton förvaltade på bästa möjliga sätt genom att placera in 0-1 efter 6 minuter.

En smakstart och chanser fanns men som sagt skärpan för det lilla extra saknades. Hampus Furublad var väl den som var närmast flest gånger utan att få till det (i alla fall i början av matchen).

Efter 26 minuter hade Grebbestad ett fint anfall där Viktor Adebahr var nära sitt första Grebbestadsmål. Det var ett bra anfall med boll på djupet till Anton Henriksson som vände upp, tittade och hittade in till Viktor Adebahr som sköt i insidan av stolpen men ut igen.

Minuten senare fick Anders Tjernberg känna på bollen för första gången i något som kan likna ett avslut. En frispark lyftes in och Julius Fritzén Karlsson kom upp högst men nicken gick i en hö båge och Anders Tjernberg hade inga problem att plocka ner bollen. Ja det var väl det som jag noterat som målchans för Henån.

Grebbestad fortsatte att skapa halvlägen men utan riktiga udden i avsluten. Dock såg det bättre ut när Anton Henriksson i 37:e minuten gick ner och hämtade bollen, drev fram och serverade Markus Svensson fint i djupet. Markus avslut var bra men Henåns målvakt Simon Hermansson räddade fint.

Direkt efter han Oskar Lindberg upp en boll som såg ut att gå till inkast. Sedan fick han fint in bollen till Viktor Adebahr som fick ett bra läge men skottet gick allt för rakt på Simon Hermansson som räddade.

På några sekunders tillägg i första halvlek kom 0-2. Viktor Adebahr lyfte fram bollen som touchades vidare av Anton Henriksson till Hampus Furublad som nu äntligen fick utdelning på sina chanser när hans skott hittade in i nätmaskorna.

Fråga efter första halvlek: 3 hörnor straff, hur många straffar hade vi då fått? 2? 3? 4? Själv har jag ingen aning men många hörnor var det och en del till blev det i den andra.

Andra halvlek
Anfallsspelet såg väl lite rappare ut i andra men inte heller där skapade man så många bra chanser.

Men efter 68 minuter var Oskar Lindberg på väg mot ett läge då han fick en spark bakifrån och föll med en straff som resultat för Grebbestad. Straffen, den första till Grebbestad för året, satte Hampus Furublad enkelt sedan målvakten rört sig tidigt åt fel hål. 0-3!

Efter 82 minuter fick Kevin Andersson ett bra läge men dröjde något med avslutet och en Henånsförsvarare hann emellan och täcka skottet.

I matchens 88:e minut kom matchens sista mål och för tredje gången var det Hampus Furublad som fick göra mål. Nu efter fin förarbete av Oskar Lindberg som tog sig till skott. Målvakten Simon Hermansson klarade skottet men Hampus Furublad satte returen, 0-.4

Henåns IF-GIF 0-4 30 bilder från Henån-Grebbestad

30 bilder från Henån-Grebbestad

Nu finns det 30 bilder i Galleriet från Henån-Grebbestad.
Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Henån-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Henåns IF-GIF 0-4 Henåns IF Grebbestad vidare till semifinal i DM

Grattis på födelsedagen Rolf!

Div I Södra
2018-11-10 14:00