Grebbestads IF 3 - 2 Mjällby AIF
         
 
       
 
         
       
0-1
0-2
1-250. Hampus Furublad
Ut: 4. Mathias Hegeland
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 10. Kristijan Nikolla
2-250. Hampus Furublad
3-250. Hampus Furublad
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 9. David Edvardsson


Grebbestad-Mjällby...

Grebbestad-Mjällby...

Grebbestad-Mjällby...

Grebbestad-Mjällby...
31 bilder till i galleriet
Hampus Furublad hjälte när Grebbestad bragdvände mot Mjällby

När Mjällby satte 0-2 efter 39 minuter såg det oerhört mörkt ut för Grebbestad. Men laget reste sig och när Hampus Furublad satte sitt tredje mål var vändningen ett faktum. Därmed stoppade Grebbestad Mjällbys fina svit på 17 raka utan förlust!

Första halvlek
Mjällby öppnade piggast och efter bara tre minuter missade Grebbestad ett uppspel som gav Bubacarr Jobe Mjällbys första målchans men skottet smet ändå klart utanför.

Grebbestads start var ändå hyfsad i matchen och efter åtta minuter tog sig Christoffer Söderlund in från vänsterkanten och testade et skott som ändå gick långt utanför.

Efter elva minuter var det ytterst nära en bortaledning. Mjällby spelade in från vänster och hittade Andreas Birgersson som tog emot fint och blev fri mot Jonatan Hårenberg som gjorde en kanonräddning.

Strax efter fick Grebbestad ett läge. Man lyfte in mot Hampus Furublad som försökte med en cykelspark men missade och en försvarare bröstade ut bollen som hamnade hos Oskar Lindberg som sköt men fick ingen riktigt bra träff men via en försvarare fick Grebbestad ändå till en hörna.

Den följande hörnan blev hyfsat farlig då både Anton Henriksson och Markus Svensson kom till skott som kunde täckas av Mjällbyförsvaret innan dom rensade undan till en ny hörna för Grebbestad.

Efter 16 minuter körde Mjällby en hörnvariant där man lyfte in bollen i ett andraläge i stället och bollen hamnade hos Adi Terzic som sköt men Grebbestadsförsvaret var bra samlat och täckte till en ny hörna.


Sedan hände det inte så mycket framåt på en stund där spelet var väldigt jämt och det böljade lite fram och tillbaka och framför allt stod Grebbestad upp mycket bra mot redan klara seriesegrarna Mjällby.

Efter 33 minuter fick Grebbestad en hörna men i stället för Grebbestadschans fick Mjällby undan bollen och spelade ut till Bubacarr Jobe som fick bollen på vänsterkanten på egen planhalva. Bubacarr satte full fart fram och Granit Berisha han inte med och sedan kunde Bubacarr vika in i straffområde och distinkt skjuta 0-1.

Tungt för Grebbestad som befinner sig i en svar situation i tabell och var tvingade till minst en poäng idag.

Rullgardin ner
Och det skulle bli värre. För efter 39 minuter fick Mjällby en frispark som David Löfquist fint knorrade in direkt, 0-2. Nu såg det helt nattsvart ut för Grebbestad och i alla fall min känsla var: Hur skall vi nu vända eller ta poäng? Div 2 kom krypandes mot oss...

Hampus släppte upp rullgardinen
Men bara minuten efter 0-2 fick Grebbestad en frispark. Frisparken lyftes in och Tobias Carlsson nickade in mot mål där Anton Henriksson i tuff kamp fick en nick mot mål men ingen kraft i nicken och Mjällbyförsvaret kunde få undan bollen.

Men Mjällby fick inte bort bollen långt utan Grebbestad kom i en ny våg och via skott eller lyftning in träffade bollen en Mjällbyhand och Grebbestad fick straff, årets första. Och straffen den rullade Hampus Furublad säkert in till 1-2.

Och Grebbestadsbänken var naturligtvis inte sena att peppa laget en fortsatt jakt efter poäng

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades ganska jämt och första chansen om till Mjällby då Jesper Gustavsson tog sig till skottläge men skottet smet klart utanför.

Även nästa chans gick till Mjällby och den kom efter en snabb spelvändning då man hittade fram till Prosper Kasim som tog sig till skottläge och sköt ganska bra men utanför i burgaveln.

För Grebbestad del fungerade knapast ett slutresultat med 1-2 och Grebbestads Matti Demegård gjorde ett tidigt dubbelbyte då han satte in Jonas Henriksson och Kristijan Nikolla.

Och nu blev det mer fart och kanske lite mer direktare spel a Grebbestad i jakten på de viktiga poängen.

Nyss inbytte Kristijan Nikolla fick läge efter en snabb omställning av Grebbestad efter 60 minuter men skottet drog sig hela tiden ut från målet.

Två minuter senare spelade Granit Berisha fram Jonas Henriksson på djupet. Jonas hade folk i rygg som jagade och vald att skjuta tidigt men fick aldrig någon fart på skottet som lugnt kunde plockas upp av Jesper Johansson.

Grebbestad var nu inne i en bra period och efter 64 minuter spelade man upp på Jonas Henriksson som skarvade på djupet mot Granit Berisha som revs ner inne i straffområdet av Jesper Löfgren som kom in efter 39 minuter då han ersatte en skadad spelare. Domaren blåste straff och Jesper Löfgren fick rött kort för målchansutvisning.

Fram till straffpunkten klev återigen Hampus Furublad. Jesper Johansson slängde sig mot sin vänsterstolpe medans Hampus säkert rullade in bollen vid den andra stolpen, 2-2!!!

Nu kunde man kanske tro att Grebbestad skulle vara ganska nöjda med 2-2 vilket gav den nödvändiga poängen för att kunna ha en chans att hänga kvar. Men icke! Full fart framåt direkt var melodin, och varför inte? Mjällby var ju en man kort och en seger skulle ge oss bättre möjligheter att hänga kvar.

Hampus Furublad – vilket drömmål!
Grebbestad öste på framåt men så himla många chanser kom det kanske inte och Mjällby med en man mindre fick jaga en hel del och skapade inte heller dom något framåt.

Grebbestad kom till flera inspelslägen men allt som oftast var Mjällby på rätt ställe och tog bort bollen. Ett läge fick Hampus Furublad som tog emot och gick för ett tredje mål men Jesper Johansson räddade lätt.

När klockan tickade upp till 78 minuter kom avgörandet. Kristijan Nikolla kom på vänsterkanten och lyfte in bollen. Mjällbyförsvaret var först på bollen men fick inte riktigt bort bollen som fångades upp av Hampus Furublad med ryggen mot boll. Men via en fin vändning skakade han av sig Jesper Gustavsson och klippte till med vänstern. Och vilket skott! Bollen borrade sig snyggt in i krysset (se bild till nyhet).
Och vilken glädje i Grebbestadslaget och på Grebbestadsbänken.

Men när klockan tickade upp till 88:e minuten satte nog alla Grebbestadsfans i halsen? Grebbestad åkte på en frispark i liknade läge som vid 0-2 och nu höll alla andan. Men denna gången sköt inte Mjällby direkt utan försökte med en variant. En variant som Markus Svensson läste bra och kunde bryta.

Därefter hade Grebbestad inga problem att hålla undan och segern kunde bärgas med 3-2 och tre grymt viktiga poäng till Grebbestad.

Inte bara Mjällbys fina svit på 17 matcher utan förlust fick ett slut. Grebbestad med nio matcher utan vist fick även den äntligen ett slut.


Efter matchen fick jag även en pratstund med 3-målskytten Hampus Furublad

Hampus Furublad, hur känner du dig just nu?
- Jag är jätteglad och det är skönt med tre poäng. Superkul!

Inför säsongen när du kom och vi hade vår första intervju med dig så sa du att du var en poängspelare. Det blev lite poäng idag
- Ja, jag sa det till sportchefen Peter Svensson när vi pratades vid: Jag gör poäng och det gör jag!

Vi hamnade i 0-2 underläge, hur kändes det då?
- Det kändes ganska dåligt. Det var tungt med ett frisparksmål och en kontring efter vår hörna. Men det var grymt skönt att få in 1-2 innan pausen.

1-2 kom dessutom tätt inpå 0-2-målet vilket väl var viktigt?
- Klart det var. Då gick vi till halvtid med lite medvind kändes det som.

Ny straff och 2-2 av dig innan du fick på en sagolik träff till 3-2, segermålet. Hur kändes det när bollen borrade sig in i krysset?
- Jag kände att jag fick en bra touch och gjorde bort deras gubbe. Sedan var bollen på uppstuds och det var bara att svinga och då kan bollen sitta om man har dagen med sig.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, stort grattis till en livsviktig seger
- Tack så mycket och det var som du säger en enormt viktig seger.

[fet]] Jämn första halvlek spelmässigt. Chansmässigt ganska jämnt men vi hamnade i 0-2 underläge
- Ja, vi hamnar i underläge. Jag tycker att vår inledning är si så där. Men sedan växer vi in i matchen. Det går inte att sticka under stolen med att Mjällby är ett väldigt bra lag. Dom har ett bra passningsspel och det går fort framåt när dom vill attackera. Så en del frågor fick ställas mot vårt försvar men jag tycker vi gör det bra och sedan växer vi som sagt in i det.

- Det var väldigt viktigt att vi fick 1-2 så snabbt efter deras 0-2. Det gjorde att vi hade en tro på det inför andra halvlek.

[fet]] Hur var känslan då dom satte 0-2?
- Det var enormt tungt. Man känner att det är en uppförsbacke. Samtidigt pratade vi innan matchen att vi aldrig skall ge oss i den här matchen, oavsett hur det ser ut skall vi ge allt under 90 minuter plus tillägg. Så även om det var tungt med 0-2 fanns inställningen kvar att ge allt!

En riktigt bra andra halvlek som påminde en del om sista 25 mot Oskarshamn senast med snabbt rappt fint passningsspel .
- Ja, vi blev ännu bättre i den andra halvleken. Sedan är det ju klart att när dom får ett rött kort så underlättade det för oss att bli ännu mer offensiva. Dom gick över till att spela 4-4-1 och vi kunde bli offensivare med våra ytterbackar.

Vid 2-2 läget hade vi en poäng som skulle kunna tänkas räcka för oss men man såg tydligt att ni gick för tre poäng.
- Ja, vi sa att vi måste gå för seger. En poäng, visst, men att inte gå för seger med en man mer och hemmaplan, det hade inte känts rätt. Och det gick ju hela vägen.

Känslan när Hampus Furublad tryckte in 3-2?.
- Enormt skönt! Fantastiskt skönt!

[fet]] Någon spelare att lyfta fram idag?
- Nej, jag skulle inte vilja göra det. Det känns fel. Hela laget gjorde en enorm kämpainsats och visade stort hjärta, och då menar jag alla! Dom som startar, dom som är ersättare och kommer in. Det var en enorm laginsats som gör att vi vänder det här så jag vill verkligen lyfta laget.

GIF-Mjällby AIF 3-2 Hampus Furublad Mjällby AIF 34 bilder från Grebbestad-Mjällby

34 bilder från Grebbestad-Mjällby

Nu finns det 34 bilder från matchen att beskåda. Bland annat bilder från samtliga fem mål.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Mjällby från Grebbestads hemsida

GIF-Mjällby AIF 3-2 Mjällby AIF Hampus Furublad hjälte när Grebbestad bragdvände mot Mjällby

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd