Oskarshamns AIK 2 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
 
         
       
0-1
1-111. Anton Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
15. Markus Svensson
1-2
Ut: 10. Kristijan Nikolla
In: 7. Felix Kristoffersson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 6. Granit Berisha
Ut: 50. Hampus Furublad
In: 8. Victor Edvardsson
2-216. Jimmie Larsson
Assist: 3. Tobias Carlsson


Oskarshamn-Grebbes...

Oskarshamn-Grebbes...

Oskarshamn-Grebbes...

Oskarshamn-Grebbes...
30 bilder till i galleriet
34 bilder från Oskarshamn-Grebbestad

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan

Se bilder från Oskarshamn-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Oskarshamns AIK-GIF 2-2 Oskarshamns AIK Hoppet lever ännu efter 2-2 borta mot Oskarshamn

Hoppet lever ännu efter 2-2 borta mot Oskarshamn

Grebbestad tog en mycket välförtjänt poäng borta mot Oskarshamn genom att spela 2-2. Poängräddare blev Jimmie Larsson som nickade in 2-2 i 93:e minuten. Sen kvittering men Grebbestad var det bättre laget sett över 90 minuter och hade fler målchanser än hemmalaget.

Första halvlek
Första halvlek var en ganska jämn halvlek där Grebbestad stod upp mycket bra och det enda som väl Oskarshamn var bättre än Grebbestad var i det fysiska spelet. Men i övrigt gjorde Grebbestad det mycket bra mot topplaget Oskarshamn som jagar en kvalplats.

Det första som hände offensivt var en djupledsboll mot Oskar Lindberg efter sex minuters spel där Oskar Lindberg kom före målvakten Filippos Sachsanidis och blev hakad i benen. Men Oskar valde att stå upp men i samband med att han blev lite hakad tappade han även kontroll på bollen.

I stället tog Oskarshamn ledningen minuten senare efter en hörna. Man spelade kort och lyfte en in bollen mot bortre stolpen där Grebbestad såg ut att ha glömt bort Johan Niklasson som kunde nicka in 1-0.

Men Grebbestad lät sig inte nedslås utan kom i ett antal bra anfall som efter 10 minuter då Mathias Hegeland kom bra på sin högerkant och slog ett bra inspel som dock inte nådde någon Grebbestadsspelare.

Efter 17 minuter slog Mathias Hegeland en bra djupledsboll på en djupledslöpande Oskar Lindberg som återigen han före Filippos Sachsanidis men löpvägen var mot hörnflaggan så Oskar klarade inte att få skottet mot mål och bollen smet klart utanför.

Tre minuter senare kom Oskar Lindberg fint på högerkanten och fick in bollen till Anton Henriksson som tog med sig bollen fint. Vinkeln blev dock något snäv och samtidigt kom Eric Persson med en fin täckning till en hörna. Mycket fint försvarsspel av Eric.

Förutom målet hade Oskarshamn inte speciellt mycket framåt. Men efter 27 minuter fick vi se en strålande prestation av Christopher Mbamba som tog sig förbi flera spelar i Grebbestad innan han släppte ut bollen på kanten. Bollen lyftes fint in till Christopher Mbamba som nickade i mål men sekunderna innan ruffade han på en Grebbestadsspelare och domaren blåste för en Grebbestadsfrispark.

Grebbestad hade fler chanser och efter 36 minuter hittade Oskar Lindberg in till Anton Henriksson som inte prickade målet med skottet från dryga 20 minuter.

Efter 37 minuter spelade Grebbestad fint i djupet på Oskar Lindberg igen men denna gången var bollen nogon meter för djup så Filippos Sachsanidis kund skopa in bollen.

Två minuter senare var Grebbestad mycket nära en kvittering. Mathias Hegeland kom på kanten och fick in bollen till Christoffer Söderlund som kom centralt inne i straffområdet. Christoffer tog med sig bollen fint och sköt men fick inte tillräckligt med fart på bollen och inte tillräckligt bra placerat så Filippos Sachsanidis klarade skottet.

Vackert 1-1 av Anton
Men efter en bra period av Grebbestad kom så en rättvis kvittering. Oskar Lindberg hittade in till Anton Henriksson som slog till med ett härligt långskott som smet över en chanslös Filippos Sachsanidis till 1-1. Ett oerhört vackert skott av Anton.

Det bästa med målet var väl annars Viktor Adebahr som kom löpandes på vänsterkanten och ropade till Anton, håll i håll i då han ville att Anton skulle spela ut på honom. Men jag tror Viktor var lika nöjd utan passning denna gång :-).

Målet fick dessutom ett antal ganska enögda, ropandes hemmasupportar att för en stund bli lite tysta.Andra halvlek
Men i den andra halvleks inledning fick fick vi se en förändrad matchbild då Oskarshamn tryckte tillbaka Grebbestad. Man förändrade matchbilden bla genom att spela snabbar i djupet på Grebbestad.

En första målchans för Oskarshamn där William Kvist slog ett bra inlägg mot Anton Agebjorn nära Grebbestadsmålet men han nådde inte riktigt bollen som då smet klart utanför.

Oskarshamn spelade nu bra men skapade ändå inga direkta farligheter utan det var som efter 55 minuter då Filip Jägerbrink sköt från håll men klart utanför.

Efter 59 minuter hade Oskarshamn en hörna som slogs rätt till inspark men bollen smet tätt över ribban. Så tätt över att den mesta gapande supportern trodde bollen gick i mål och han jublade, Vilken go min när han insåg att det inte alls var mål :-)

Efter 61 minuter hade Grebbestad en första framstöt och Viktor Adebahrs inlägg nådde Oskar Lindberg som skarvade mot mål och Filippos Sachsanidis klarade med vissa problem.

Minuten senare visade den gapande supportern även att han hade lite god humor när Oskarshamn slog en boll för djup så bollen gick till inspark. Men till Samuel Haglund som jagade bollen ropade supportern: Men du måste ju för fan springa fortare Samuel.

Efter 63 minuter tilläts Oskarshamn att ta en frispark minst fem meter fel på Grebbestads planhalva. Och då dom tog den snabbt hann inte Grebbestad med då dom spelade på djupet på William Kvist som kom fri och satte 2-1 för Oskarshamn. Men hur kan domaren tillåta frisparken???

Efter 2-1-målet svängde nu matchbilden totalt. Oskarshamn kanske backade hem något och Grebbestad jagade på för en kvittering och sista 20 minuterna var Grebbestads tryck stort.

Chansmässigt hade väl ändå Grebbestad till en börja med inte så mycket men efter ett bra anfall spelade Viktor Adebahr ett fint inspel mot första stolpen mot två framrusande Grebbestadsspelare men bollen nådde ända fram till Filippos Sachsanidis som kunde lägga beslag på bollen. Tid 77 min.

Två minuter senare kom nysta fina Grebbestadsinspel, nu från Mathias Hegeland. Oskarshamnsförsvaret lyckades stoppa bollen och även i andraläget få rensat bort bollen.

Grebbestads tryck blev allt större och på första tilläggsminuten kom ett inlägg från höger som nådde Anton Henriksson centralt men då Anton var hårt trängd lyckades han inte få nicken på mål.

I den 92:a minuten fick Grebbestad ett jätteläge då Granit Berisha fick över bollen till Felix Kristoffersson som sköt bra men Filippos Sachsanidis stod för en kanonräddning till hörna.

Hörnan slogs i 93:e minuten av Victor Edvardsson och Tobias Carlsson lyckades skarva vidare till Jimmie Larsson som nickade in 2-2. Oerhört rättvist efter matchbilden och ser man till målchanser och spel över 90 minuter var Grebbestad närmast vinst men får ändå vara nöjde med en poäng efter den sena kvitteringen.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, 2-2 borta mot topplaget Oskarshamn. 2-2 med mersmak även om kvitteringen kom sent.
- Mersmak definitivt! Ja tycker vi skapar fler bra målchanser än vad motståndarna gör. Sett till 90 minuter är vi värda minst en poäng och kanske alla tre trots den sena kvitteringen.

[fet]] Första halvlek, en bra halvlek där vi ändå hamnade i underläge men vi till ett 1-1-mål på slutet
- Jag är nöjd med den första halvleken. Vi kliver av i paus med en bra känsla. Vårt försvarsspel var bra. Vi hade ett varierat bra passningsspel. Så det kändes väldigt bra.

[fet]] Ett väldigt vackert kvitteringsmål genom Anton Henriksson
- Det var ett väldigt väldigt fint mål. Och förutom målet skapade vi ett par bra lägen till så jag är nöjd med halvleken.

Andra halvlek så öppnade Oskarshamn bra och dom tryckte tillbaka oss fram tills dom satte 2-1 .
- Ja. Det var den perioden i matchen som vi hade det jobbigast. Dom fick tryck på oss men skapade inte så mycket målchanser av det. Vi fick försvara oss och när vi vann boll hade vi inte tillräckligt med rörelse. Vi hade en del tekniska misstag som gjorde att vi inte fick rym i passningsspelet heller.

2-1 målet föregicks av en frisparks som slogs på helt fel plats, vad tycker du om den?.
- Solklart felaktig plats! När man skall accepter en snabb frispark så skall bollen åtminstone ligga på rätt plats. På egen planhalva kan man acceptera att den ligger lite fel men inte på offensiv planhalva. Det retar mig och återigen en domarbedömning som går emot oss.

Efter 2-1 fick vi ett rejält tryck på Oskarshamn resten av halvleken.
- Ja och det är jag nöjd med. Vi lägger spelet i stort sett på deras halva resten av halvleken. Vi skapade en del målchanser, bra målchanser. Så man kände frustration när vi gick in på tilläggstid men det var skönt när vi fick in 2-2-målet och åtminstone få med sig en poäng.

Jimmie Larsson målnickare för andra matchen irad. Är han en kommande stormålskytt?.
- Fantastiskt att han får göra mål igen på en fast situation. Det var jätteroligt.

[fet]] Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag tycker Anton Henriksson gör en bra match idag. Oskar Lindbergs första halvlek var mycket bra. Han gjorde precis det jag förväntade mig av honom i den rollen han blev tilldelad. Christoffer Söderlund gjorde även han det jättebra, man alla skall a en eloge för en bra match!

Oskarshamns AIK-GIF 2-2 Oskarshamns AIK 34 bilder från Oskarshamn-Grebbestad

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd