FK Karlskrona 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
0-1
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 12. Christoffer Söderlund
1-111. Anton Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 20. Viktor Adebahr
In: 7. Felix Kristoffersson
19. Felix Fundell Ryberg


Karlskrona-Grebbes...

Karlskrona-Grebbes...

Karlskrona-Grebbes...

Karlskrona-Grebbes...
36 bilder till i galleriet
Grebbestad vann en poäng borta mot Karlskrona

Karlskrona ledde med 1-0, radade upp frilägen men Jonatan Hårenberg var omutlig. Då slog plötsligt Grebbestad till genom Anton Henriksson och så var det 1-1. Ytterligare fina lägen för Karlskrona men Jonatan Hårenberg räddade poäng till Grebbestad.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bäst och första 20 minuterna gick till Grebbestad spelmässigt och ett första skottläge kom efter två minuter när Granit Berisha provade lyckan men skottet klart utanför.

Fyra minuter senare kom Karlskrona i sin första målchans och det var Joel Enarsson som sköt förmodligen via ett försvarsben innan Jonatan Hårenberg fångade bollen som då var ute och Karlskrona fick en hörna.

Efter nio minuter var Granit Berisha på väg igenom men föll i kamp med försvarare och Grebbestad ville ha straff men domaren friade och Grebbestad är fortsatt utan straff med sig i årets serie.

Efter 24 minuter fick Karlskrona en omställning som resulterade i en fint frisparksläge. Nassir El Aissati sköt bra men precis utanför och där var även Jonatan Hårenberg med och hade full kontroll på skottet.

Men efter denna chans svängde matchen över i Karlskronas favör och två minuter senare passade Grebbestad fel i speluppbyggnaden och Nassir El Aissati bröt, passerade allt för lätt två man och kom till skott men Jonatan Hårenberg klarade.

Men minuten senare, efter 27 minuter, kom 1-0. Man kom runt på sin högerkant och spelade in lågt och Joel Enarsson kom perfekt och sköt 1-0 utan chans för Jonatan Hårenberg.

I slutet av halvleken, efter 40 minuter, var det även nära 2-0 när en andraboll efter en hörna nickades över Jonatan Hårenberg men Grebbestadsförsvaret kunde rädda på mållinjen.

En pigg start av Grebbestad men sedan svängde det över till Karlskrona som ledde rättvist i paus.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek var väl allt annat än bra från Grebbestads sida. Och hemmalaget radade upp fina chanser mot en fantastik Jonatan Hårenberg.

Storspel av Jontan Hårenberg räddade GIF
Det hela startade i 52 minuten med ett fint inspel till Karl Lindqvist som blev fri mot Jonatan Hårenberg som räddade skottet. Men returen studsade fint tillbaka till Karls som sköt på nytt men återigen var Jonatan Hårenberg med och räddade.

Minuten senare frispelade Nassir El Aissati Karl Lindqvist som nu fick ett rent friläge mot Jonatan Hårenberg som räddade igen.

Efter 55 minuter var det svagt spel av Grebbestad och Joel Enarsson tog sig igenom på vänsterkanten och blev fri mot Jonatan Hårenberg men vinkeln blev svår för Joel och Jonatan Hårenberg räddade ännu en gång.

Hemmalaget var nu inne i en mycket fin period och det var här inte mycket som fungerade för Grebbestad. Efter 56 minuter kom nästa läge för Karlskrona när Anton Sigvardsson nickade bra men tätt utanför.

Det var nästan svårt att förstå men efter 57 minuter kom nästa friläge för Karlskrona när Karl Lindqvist blev fri ännu en gång men Jonatan Hårenberg var som sagt omutlig och räddade igen.

Minuten senare fick vi se en målchans för Grebbestad som omväxling. Det kom efter en hörna där Jimmie Larsson kunde ta med sig bollen med bröstet och sedan skjuten men skottet ändå en bit över.

Men den klena starten på andra halvlek gjorde att Matti Demegård ville få till en förändring i laget och han valde att göra ett byte efter en timmes spel då Christoffer Söderlund kom in.

Men i detta skede kändes det väl knappast som Grebbestad skulle få med sig poäng hem. Karlskrona var hetare och tuffare i dueller som man vann i högre grad än Grebbestad och det såg helt enkelt mörkt ut.

Men så efter 69 minuter vände Grebbestad snabbt på spelet med en långboll på nyss inkomne Christoffer Söderlund som tog med sig bollen och spelade fram till Anton Henriksson som fick på en bra träff och plötsligt var det 1-1. Knappast rättvist men likväl ett faktum.

Resterande delen av matchen blev mer böljande men även om det blev en del chanser åt båda håll var det ändå Karlskrona som fick till hetare lägen än Grebbestad.

Ett första läge för avgörande kom efter 72 minuter då Nassir El Aissati fick läge på en andraboll och sköt bra men rakt på egen spelare, eller var det en Grebbestadsförsvarare? Kunde inte se vilket.

Efter 79 minuter slarvade Felix Fundell Ryberg då han fick en rensning efter en Grebbestadshörna och Karlskrona kunde bryta och jagade mot ett friläge men lyckligtvis lyckades Felix Fundell Ryberg jaga ifatt och bryta.

Men direkt efter vann Enoch Adu en duell och kom fri mot Jonatan Hårenberg som var helt grym denna dag och räddade igen!

Ett sista jätteläge att avgöra kom efter 81 minuter då ett inlägg nådde Joel Enarsson som fick på en bra nick men Jonatan Hårenberg lyckades få upp en hand och tippa till en hörna.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, en viktig match idag mot Karlskrona och vi får 1-1. Om jag säger att vi vann en poäng vad säger du då? .
- Ja, det är ju nästan så. Sett till målchanser så är det ju dom som har ett flertal vassa chanser. Så visst är det så, det får man vara ärlig och säga.

[fet]] Tyckte vi började matchen bra, första 20 var vi bättre än dom
- Det var en bra inledning så den är jag nöjd med. Men sedan växte dom in i matchen. Vi blev lite passiva i vårt försvarsspel så dom kunde spela igenom oss och även vända på spelet för lätt.

[fet]] Inledningen av den andra halvleken måste varit vår svagaste period i matchen och det var friläge på friläge mot Jonatan Hårenberg mest hela tiden
- Ja, vi har en period där som inte alls är bra. Den perioden kan vi inte vara nöjda med. Jonatan Hårenberg räddade oss kvar i matchen där, helt klart. Fantastiskt bra gjort av honom.

Sedan fick vi till en snabb spelvändning med boll på Christoffer Söderlund som släppte vidare på Anton Henriksson och vi hade en kvittering.
- Bra gjort och fick fick 1-1. Efter det var det ganska böljande spel. Båda lagen hade chanser på ytterligare mål.

Sett över 90 minuter var Karlskrona mest värda en trepoängare?.
- Ja, sett till 90 minuter och hur många målchanser som skapade i förhållande till oss så är det klar att dom var närmast vinst.

Viktig poäng att ta med sig inför nästa match mot Skövde borta som blir nästa viktiga match.
- Alla matcher är ju viktiga nu i slutskedet. Jag skall inte kalla matcherna för cupfinalsmässigt men men det är åt det hållet. Så det var en viktig poäng att ta med oss. Och det var även viktigt att avståndet till Karlskrona inte ökade.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker Jimmie Larsson gjorde en mycket bra match, han var strålande. Jonatan Hårenberg kan man ju inte undgå att nämna heller. Han höll oss ju kvar i matchen under perioden vi inte var så bra.

FK Karlskrona-GIF 1-1 FK Karlskrona 40 bilder från Karlskrona-Grebbestad

40 bilder från Karlskrona-Grebbestad

Nu finns det 40 bilder i Galleriet, gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Karlskrona-Grebbestad från Grebbestads hemsida

FK Karlskrona-GIF 1-1 FK Karlskrona Grebbestad vann en poäng borta mot Karlskrona

Slut, 1-0 till Åmål.

Div II Norra Götaland
Igår 14:00

IFK ÅMÅL
0-1

Örnäsvallen, Åmål
Div II Norra Götaland
2019-05-30 15:00
NORDVÄRMLANDS FF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
Idag 16:00
Lanevallen

HIF/GIF div. 6
Lysekils AIK lag 2 (b)
2019-05-29 19:00
Gullmarsvallen

F04-06
Hamburgsunds IF (h)
I övermorgon 19:00
Siljevi

F04-06
Torps GoIF (b)
2019-05-30 11:00
Rimmåsvallen

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b) 2 - 3
Igår 14:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Herrestads AIF lag 2 (b)
I övermorgon 19:00
Undavallen konstgräs