Kristianstad FC 2 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-07. Felix Kristoffersson
Assist: 4. Mathias Hegeland
15. Markus Svensson
Ut: 10. Kristijan Nikolla
In: 12. Christoffer Söderlund
2-021. Jonas Henriksson
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 7. Felix Kristoffersson
In: 6. Granit Berisha
2-1
2-2
Ut: 21. Jonas Henriksson
In: 14. Oskar Lindberg


Kristianstad-Grebb...

Kristianstad-Grebb...

Kristianstad-Grebb...

Kristianstad-Grebb...
30 bilder till i galleriet
2-2 efter mardrömsminut för Grebbestad mot Kristianstad

Grebbestad såg ut att gå mot seger och hade 2-0 borta mot Kristianstad. Men efter en mardrömsminut stod det plötsligt 2-2. Mycket tungt då Kristianstad inte skapade mycket framåt förutom de två fina målen.

Läs mer om matchen på Kristianstads hemsida

Första halvlek
Första halvlek var ganska jämn och båda lagen turades om med bollinnehavet. Skillnaden var väl att Grebbestad oftare hade bollen högre upp i planen än vad Kristianstad hade då dom oftare rullade i backlinje och på sitt mittfält.

Kristianstad hade tidigt ett par djupledsbollar som Grebbetad kunde få bort och Grebbestads första läge kom efter fem minuter när Kristijan Nikolla sköt via ett försvarsben tätt över.

Minuten senare fick Kristianstad ett jätteläge för en livsfarlig kontring. Detta efter en hörna där Grebbestad ändå vunnit andraboll och återigen lyft in bollen mot mål. Men Kristianstad ställde om blixtsnabbt och kom farligt mot mål när Grebbestad lyckligtvis kunde bryta till en hörna.

Efter 17 minuter fick Kristianstad en frispark som man lyfte in bra mot Armin Aganovic som dock inte fick någon jätteträff med nicken som Jonatan Hårenberg kunde rädda enkelt.

Och Jonatan Hårenberg satte i gång spelet snabbt och Mathias Hegeland fick bollen på högerkanten och tog sig fint förbi sin motståndare innan han passade in mot Felix Kristoffersson som snyggt placerade in 0-1.

Efter 24 minuter kom Kristianstad i en ny farlig omställning men även denna gång kunde Grebbestadsförsvaret bryta till en hörna.

Sedan hade Grebbestad en mindre bra period där man slarvade i passningsspelet och snabbt blev av med bollen varje gång man fick den.

Men i slutminuterna av halvleken så såg det åter lite bättre ut och Jonas Henriksson fick till ett långt inlägg till Viktor Adebahr som slog in bollen mot Felix Kristoffersson som avslutade bra men Robertino Kljajic räddade fint. Nu hade det dock inte blivit något mål ändå om bollen hamnat i nät då Grebbestad blev avvinkade för offside.

0-1 och ledning för Grebbestad kändes bra efter en jämn halvlek med få målchanser.

Andra halvlek
Andra halvlek var bara ca 30 sekunder gammal då Kristianstad fick till ett bra inlägg mot Hassan Lawrence som dock inte fick nicken mot mål.

Kristianstad fick mer bollinnehav i den andra halvleken men liksom i första halvlek så var det ändå få riktigt bra målchanser. Efter 20 minuter fick ändå Kristianstad en hörna som Armin Aganovic nådde men nicken ändå klart utanför.

Minuten efter slog Abdussalam Magashy ett bra inspel som var på väg till ett bra läge men Kristianstadsspelaren missade bollen.

I stället ökade Grebbestad på till 0-2. Anton Henriksson lyfte fram bollen till Jonas Henriksson som blev helt fri och inte gjorde något misstag utan placerade in bollen i mål.

Tiden hade nu tickat fram till 72 minuter och det kändes väldigt lugnt då Kristianstad egentligen inte skapade något riktigt farligt framåt.

78:e minuten, mardrömsminut
Det kändes som sagt lugnt men så pang – pang 2-2! Vad tusan hände?

Vi försöker ta det i ordning. Först efter att Grebbestad varit i anfall slog Kristianstad en långboll och fick en ganska billig frispark på sin högerkant. Man lyfte in fint och Santiago Ferretti kom perfekt och fick på en stenhård nick till 1-2.

Grebbestad gör avspark och på något vis vinner Kristianstad boll igen och slår på djupet. Tobias Carlsson vinner duellen men halkar när han skall nick bort bollen som då istället fångas upp av Hassan Lawrence som vänder upp snabbt och får på en kanonträff och bollen borrar sig in i nät,
2-2 och samma känsla som jag nyss skrev. Vad tusen hände?

Kristianstad fick nu gott med energi och lite segervittring men Grebbestad lyckades hålla unden tämligen lugnt.

Matchens bästa läge för ett avgörande fick i stället Grebbestad i matchens 94:e minut när Grebbestad tog ett snabbt inkast till Oskar Lindberg som slog en öppnade passning till Anton Henriksson som sköt men målvakten lyckades få ihop benen och rädda.

Då var det inte så många sekunder kvar av matchen innan domaren blåste av och för andra helgen i rad hade Grebbestad spelat 2-2.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Ja Matti 2-2 förra veckan och en mer en känsla av seger. Men samma resultat idag men inte riktigt samma känsla antar jag? .
- Nej, det är absolut inte samma positiva känsla men så kan fotbollen vara. Samma resultat kan ge helt olika känslor.

[fet]] Första halvlek gör vi väl ganska bra. En del bollinnehav för båda lagen där vi kunde göra ett fint ledningsmål.
- Ett väldigt fint ledningsmål. Jag tycker vi har en bra inledning. Det ser stabilt ut i försvarsspelet och vi hade en del fina anfall. Men vi hade en period mitt i första halvlek som var lite svajigare men dom skapade väl inget där ändå. Vi ändrade om lite i organisationen så det såg bättre ut sista tio minuterna.

[fet]] Sedan i den andra halvleken såg det ut som ni drog ner Anton Henriksson djupare i planen? Eller var det det som ni gjorde redan i slutet av första?
- Jo, det var det vi gjorde redan i första halvlek. Vi spelade 4-1-4-1. Dom överbelastade oss centralt vilket vi inte riktigt fick grepp på i en period under första halvlek.

Dom hade en del boll i andra halvlek men skapade lite så när Jonas Henriksson satte 0-2 såg det mycket bra ut.
- Vi hade matchen mycket i kontroll. Visst, dom hade en del boll i sin backlinje. Sedan tycker jag ändå att vi behåller bollen bra i sekvenser på offensiv halva. Så när 0-2 kom kändes det bra.

Dom hade inte mycket framåt men vi fick en mardrömsminut där dom gjorde två mål.
- Otroligt surt. Dom får först en första frispark som är väldigt lätt dömd. Sedan fick dom en ny frispark som dom slog väldigt bra och 1-2. Strax efter fick vi en olycklig sekvens och plötsligt var det 2-2.

På slutet var det väl inte så många chanser och inget av lagen hade väl någon direkt chans att avgöra?.
- Jo det täcker jag allt! Anton Henriksson har et jätteläge (jag glömde av det i hastigheten) precis i slutminuten och det var ett jätteläge!

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Det finns flera spelare som gör en bra match. Jimmie Larsson gör en bra match. Jag tycker Hampus Furublad gör det bra men även flera andra.


[fet]] Och från Grebbestads IF till Kristianstad FC: Stort tack för korvarna efter matchen!

Kristianstad FC-GIF 2-2 Kristianstad FC 34 bilder från Kristianstad-Grebbestad

34 bilder från Kristianstad-Grebbestad

Nu finns det 34 bilder från Kristianstad-Grebbestad i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Kristianstad-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Kristianstad FC-GIF 2-2 Kristianstad FC 2-2 efter mardrömsminut för Grebbestad mot Kristianstad

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd