Grebbestads IF 2 - 2 Eskilsminne IF
         
 
         
 
         
     
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 7. Felix Kristoffersson
0-1
Ut: 10. Kristijan Nikolla
In: 12. Christoffer Söderlund
0-2
1-2
Ut: 20. Viktor Adebahr
In: 14. Oskar Lindberg
2-211. Anton Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund


Grebbestad-Eskilsm...

Grebbestad-Eskilsm...

Grebbestad-Eskilsm...

Grebbestad-Eskilsm...
42 bilder till i galleriet
Grebbestad räddade poäng efter underläge 0-2 mot Eskilsminne - update

Efter 0-0 i paus hamnade Grebbestad i 0-2 underläge mot ett formstarkt Eskilsminne på Siljevi. Men man gav inte upp och på tilläggstid kunde Anton Henriksson sätta 2-2 efter en ribbretur.

Läs mer om matchen på Eskilsminnes hemsida

Första halvlek
Första halvlek var det mestadels Eskilsminne. Man hade mycket boll och styrde spelet genom Filip Ottosson och forwarden Emil Åberg som gick ner och mötte centralt. Men annars var det ändå tämligen chansfattigt under de första 45 minuterna.

Eskilsminne hade en bra djupledsboll efter bara en elva minuter mot Emil Åberg som dock inte hann upp bollen som fångades upp av en alert Jonatan Hårenberg i stället.

Även om det var få chanser i första så fick Eskilsminne ett superläge efter 15 minuter. Ett inspel från vänster touchades in centralt där Jesper Larsson kom men inte riktigt nådde bollen som han då styrde tätt utanför i stället för i mål.

Efter 20 minuter fick Grebbestad en bra omställningsmöjlighet sedan en försvarare i Eskilsminne fallet. Bollen hamnade hos Jonas Henriksson som tillsammans med Kristijan Nikolla kom 2 mot 1. Jonas spelade till Kristijan som klev inåt i planen och sköt men skottet rakt på Emir Plakalo.

Grebbestad fick under de första 45 minuterna aldrig igång något eget spel utan man spelade lite hafsigt och blev snabbt av med bollen allt som oftast.

Efter svagt försvarsspel i 35:e minuten kom Eskilsminnes Emil Åberg igenom nära kortlinjen på Grebbestads högerkant och klev inåt i planen och fick till ett mycket farligt inspel som lyckligtvis för Grebbestad inte hittade någon medspelare där Robin Hofsö var närmast att nå bollen.

Med fem minuter kvar av första halvlek fick Grebbestad en bra möjlighet. Kristijan Nikola släppte bak till Viktor Adebahr som lyfte in ett långt högt inlägg som nådde Anton Henriksson men Anton träffade inte riktigt rätt med nicken som smet utanför.

Med ett par minuter kvar fick Robin Hofsö en möjlighet efter en nicktouch men vinkeln var svår och skottet gick klart över/utanför.

Strax efter, på en djupledsboll, höll Jonatan Hårenberg på att ställa till det. Han fick inte bort bollen ordentligt och då befann han sig långt ut. Eskilsminne fångade upp bollen, spelade in till Emil Åberg som gick på skott utifrån men Felix Fundell Ryberg kunde stoppa bollen som då inte hittade fram till målet.

Andra halvlek
Eskilsminne öppnade sedan andra halvlek med en bra chans efter vara 22-23 sekunders spel när Emil Åberg höll sig framme men Jonatan Hårenberg räddade fint till en hörna.

Men efter en pigg start av Eskilsminne i den andra halvleken blev det mer av Grebbestad spelmässigt. Och efter en hörna var man ytterst nära att ta ledningen. Det var en hörna som nicktouchades mot bakre stolpe där både Mathias Hegeland och Felix Kristoffersson hårfint missade bollen.

Superparet slår till
Spelmässigt fick Grebbestad allt mer att säga till om så därför kom Eskilsminnes ledningsmål mycket överraskande. Man slåg en långboll centralt som såg ofarlig ut men så halkade Tobias Carlsson och Emil Åberg kunde snyggt ta ner bollen på bröstet och sedan skjuta 0-1.

Grebbestad bytte in Christoffer Söderlund som gjorde comeback efter skada och han testa omedelbart Emir Plakalo som dock kunde rädda tämligen enkelt.

Efter Eskilsminnes ledningsmål tappade Grebbestad något och efter 72 minuter kunde Eskilsminne öka på till 0-2. Återigen lite turligt då Grebbestad bröt men Tobias Carlsson sköt rakt på Viktor Adebahr och plötsligt var Robin Hofsö fri och placerade säkert in bollen i mål.

0-2 mot ett formstarkt Eskilsminne och som dessutom spelade säkert bakåt och Grebbestad skapade inte speciellt mycket.

Därmed hade Eskilsminnes två forwards gjort varsitt mål. Dessa två som tillsammans gjort två mål mer än Grebbestad totalt.

Men Grebbestad gav inte upp!
Och bara minuten senare var Grebbestad med i matchen igen. Det var efter ett uppspel på Anton Henriksson som slog bollen på djupet mot Jonas Henriksson som fick till ett bra inspel mot Felix Kristoffersson som putte bollen förbi Emir Plakalo och på mållinjen försökte en försvarare att rensa undan men i eget mål. Känns som Felix Kristofferssons mål men domaren bokförde målet som självmål.

Grebbestad jagade nu en kvittering och efter 79 minuter fick Jonas Henriksson ett fint läge då han undvek offside. Men kanske är det snabbheten som saknas numera och Jonas valde att avsluta tidigt och skottet blev ett tämligen enkelt byte för Emir Plakalo.

Efter 84 minuter fick Grebbestad ett jätteläge för kvittering. Jonas Henriksson nu som framspelare igen hittade fint in till Christoffer Söderlund som tog sig in centralt och sköt bra men Emir Plakalo fick upp högerhanden och kunde rädda.

Två minuter senare gjorde Grebbestad sitt sista byte då man tog in Skar Lindberg för att få mer fart framåt och samtidigt gick man ner på en trebackslinje.

Oskar Lindberg visade omedelbart prov på sin snabbhet även om det inte resulterade i mål.

Men mål skulle komma. Efter 91 minuters spel. Återigen kom Jonas Henriksson på höger och lyfte fint in bollen som återigen hittade Christoffer Söderlund. Christoffer avslutade bra mot mål men en försvarare slängde och täckte och styrde upp bollen i ribba och ut. Returen hamnade hos Anton Henriksson som sköt via målvakten som efter någon studs fick grepp på bollen. Men assisterande domare vinkade för att bollen var inne och Grebbestad hade kvitterat på tilläggstid, 2-2!


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Grattis till en oerhört viktig poäng .
- Tack, det känns skönt att få med sig en poäng efter den här matchen!

[fet]] Första halvlek. Mycket boll för Eskilsminne men en halvlek med få målchanser
- Dom hade mer boll än vad vi hade. Men samtidigt skapade dom inte en massa målchanser efter bollinnehavet utan det var ganska lika med chanser. Försvarsspelmässigt var det godkänt, inte bra för det fanns vissa saker vi kunde gjort bättre.

- Men vårt anfallsspel var absolut inte bra i först halvlek. Vi tappade boll, gjorde misstag, slarvade med en del passningar så offensivt var det inte tillräckligt bra.

[fet]] Efter en pigg start av Eskilsminne i andra halvlek jobbade vi in oss i matchen och började ta över. Men d kom 0-1 sedan Tobias Carlsson halkat
- Ja. Jag noterade 2-3 minuter innan att nu kontrollerar vi händelserna ganska så bra ute på banan. Men så fick vi 0-1 oturligt emot oss när Tobias halkar.

Vi jobbade ändå på bra men hamnar i 0-2.
- Oturligt igen. Vi rensar på egenspelare och så blev det ett friläge av det... ococh så var det 0-2 helt plötsligt. Det var väl deras två riktiga målchanser som dom hade?

det var deras två notoriska målskyttar i serien som slog till. Man vet vilka dom är men det är inte lätt att försvara mot de chanserna dom fick .
- Nej. Dom är duktiga båda två. Och jag måste säga att dom är inte bara duktiga i sitt offensiva spel utan dom är bra även i det defensiva spelet med och lägger ner ett oerhört slit i defensiven. Ett bra forwardspar!

Eskilsminne var bra defensivt men vi lyckades ändå komma tillbaka i matchen.
- Ja, och det är jag väldigt nöjd med. Jag tycker vi skapar mer spel på offensiv planhalva. Har en annan förmåga att vinna boll i 50-50 lägena. I första vann Eskilsminne dessa.

Och forceringen gav till slut utdelning med 2-2 tilläggstid.
- Enormt skönt att få in kvitteringen och få med sig en poäng. Då kliver man av banan med en positiv känsla även om det inte blev vinst så blir det ändå positivt.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Framför allt vill jag lyfta fram kollektivet. Man gjorde allt, ett enormt slit för att få med sig poäng. Skall man se på individuell basis gör Hampus Furublad och Markus Svensson en bra match i det centrala spelet.

GIF-Eskilsminne IF 2-2 Eskilsminne IF 46 bilder från Grebbestad-Eskilsminne

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd