Ängelholms FF 2 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
1-010. Kristijan Nikolla
Assist: 3. Tobias Carlsson
Ut: 3. Tobias Carlsson
In: 17. Kevin Andersson
Ut: 17. Kevin Andersson
In: 2. Felix Norén
1-1
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 7. Felix Kristoffersson
1-2


Ängelholm-Grebbest...

Ängelholm-Grebbest...

Ängelholm-Grebbest...

Ängelholm-Grebbest...
31 bilder till i galleriet
Tung bortaförlust mot Ängelholm

Grebbestad gjorde en mycket bra defensiv insats men fick ändå vända hem med en förlust. Hemmalaget vann med 2-1 efter Grebbestadsledning i paus. Tung förlust och två tunga skador redan i första halvlek på Tobias Carlsson och Kevin Andersson.

Bilden: Kevin Andersson tröstas av en Ängelholmsspelare när Kevin tvingas lämna planen skadad.Första halvlek
Matchen spelades på en helt nylagd gräsplan och var kanske aningens långsam och med låg studs men annars en mycket fin plan.

Ängelholm fick matchens första målchans efter fyra minuters spel då Alexander Engholm tråcklade sig igen och fick skottläge i något snäv vinkel och Jonatan Hårenberg kunde rädda till en hörna.

I stället kunde Grebbestad ta en tidig ledning´två minuter senare. Ängelholms målvakt fick till ett svårt uppspel och Grebbestad kunde bryta genom Tobias Carlsson som satte i djupet på Kristijan Nikolla som sköt 0-1 med ett bra placerat skott.

Annars präglades första halvlek av ett stort bollinnehav men Grebbestad låg helt rätt i sina positioner och kunde ganska enkelt hålla undan.

Efter åtta minuter provade Kristijan Nikolla igen men denna gång smet skottet högt över.

Skador x 2
Men så efter knappa 20 minuter åkte Tobias Carlsson på en smäll och efter 21 minuter tvingades han lämna planen.

Efter 32 minuter kom Grebbestad på högerkanten och Kristijan Nikolla fick in bollen till Jonas Henriksson som dock inte fick på någon jätteträff och Linus Möller fick skottet rakt på sig och klarade.

Minuten senare kom nästa Grebbestadsskada. Nyss inbytte Kevin Andersson fick en spark bak på hälsenan och fick lämna med stora smärtor. Hälsenan av? Vi får se...

Ängelholm hade som sagt en del boll men skapade inte mycket framåt. Ett läge i fjärde minuten innan nästa kom efter 39 minuter då man lyfte på djupet och Oliver Stojanovic Fredin nickskarvade och Jonatan Hårenberg fick göra en bra räddning.

Det var väl det som hände under första 45 minuterna som var ganska händelsefattig.

Andra halvlek
Inledande 25 minuterna av första halvlek såg hyfsat likt ut som första halvlek med mycket boll för Ängelholm men med fortsatt bra försvarsspel av Grebbestad.

Grebbestad fick några riktigt fina kontringslägen och den första kom efter 48 minuter då Anton Henriksson bröt ett uppspel och sökte Jonas Henriksson och så när kunde bollen gått fram men Ängelholmsförsvaret kunde bryta.

Efter 57 minuter kom Ängelholm på vänsterkanten och Alex Simovski slog ett bra inspel men Marcus Eriksson hann inte riktigt fram.

Fem minuter senare var det ytterst nära 0-2. Markus Svensson bröt ett uppspel och spelade snabbt på djupet till Jonas Henriksson som blev fri och avslutade bra vid stolproten där Linus Möller gjorde en mycket bra räddning till hörna.

Och den följande hörnan blev även den farlig då det blev en skarvning mot mål men Linus Möller var bra med igen och klarade precis.

Men efter ett par fina chanser för Grebbestad kom i stället en kvittering efter 65 minuter. Såg ut att kunna vara offside vilket även någon i bussen hem menade att det var efter bilderna på ettanplay.

Hur som helst kom man igenom på högerkanten, drev inåt och passade fram till Oliver Stojanovic som trots snäv vinkel lyckades få in bollen till 1-1.

Efter ca 70 minuter började det ändå bli mer Grebbestad i spelet och man kom högre upp i planen. Målskytten Kristijan Nikolla var den som skapade mest framåt och efter 71 minuter fick han på ett bra skott men rakt på Linus Möller som klarade.

Efter 76 minuter fick Ängelholm en chans sedan Viktor Adebahr inte fått bort bollen och Alexander Engholm sköt ett bra skott mot första stolpen som Jonatan Hårenberg räddade bra till en hörna.

Men efter 82 minuter hade Ängelholm fullbordat vändningen. Ett högerinlägg gick igenom över till andra kanten och precis utanför 16-metaren gick man på skott. Ett skott som två täckande Grebbestadsförsvarare kunde täcka men returen gick till Marcus Eriksson som kunde sätta 2-1 men ett skott utifrån.

Grebbestad gick omedelbart ner på en trebackslinje i jakten för en kvittering och man saknade inte lägen.

Bland annat blev Felix Kristoffersson fri efter 91 minuter men avslutade rakt på Linus Möller. Jonas Henriksson borde kanske fått en straff när han på tilläggstiden blev nertryckt men utan åtgärd. Och efter 93 minuter fick Felix Kristoffersson på en cykelspark som Linus Möller klarade precis.

Därmed höll Ängelholm undan. Mycket boll för Ängelholm som ändå inte skapade mycket framåt. I stället borde de röd/svarta fått med sig poäng efter bra försvarsspel och fler bra målchanser än vad Ängelholm hade.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Det blev en jobbig 2-1 förlust borta mot Ängelholm idag .
- Otroligt surt. Vi är alla jättebesvikna.

[fet]] Första halvlek med bra försvarsspel, bra start med tidigt ledningsmål men ändå en jobbig halvlek med två skador
- Två skador tätt inpå varandra, 12 minuters mellanrum mellan bytena. Änder denna period såg det lite darrigt ut. Vi hade svårt att hitta vår organisation och det var vår sämsta period i matchen. Men dom skapade inte mycket under perioden men det såg inte så bekvämt ut för oss. Men det blev bättre sista 7-8 minuterna av halvleken.

[fet]] Inledningen av andra halvlek påminde en del om första med stort bollinnehav för Ängelholm men utan att skapa chanser
- Ja, dom hade mycket boll men dom hade det på mellersta tredjedelen och en del i sin trebackslinje. Dom skapade inte mycket och gjorde inte det över 90 minuter. Mycket boll hade dom men chansmässigt är det vi som hade det bästa i matchen.
- Dom hade en chans efter fyra minuter, ett bra skott som Jonatan Hårenberg gjorde en bra räddning på och en hörna som kunde blivit en bra chans på.

Vi själva hade läge till 2-0 innan dom fick in kvitteringen.
- Vi hade väl 8-10 avslut varav två var frilägen, Jonas Henriksson och Felix Kristoffersson. Dert plus ett par bra chanser till. Så visst kunde vi tagit poäng.

Riktigt surt med deras 2-1 med ca 10 kvar inkl tillägget .
- Vi kommer ut och blockar ett skott och blocket går ut till ett nytt avslutsläge som vi inte lyckades avvärja.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Många lägger in bra arbete för att bärga poäng. Mathias Hegeland är väl värd beröm. Han fick kliva in och spela mittback efter skada på Tobias Carlsson och löste det väldigt bra. Roligt att se Felix Norén koma in på en ovan position för honom som högerback vilket han löste bra.Victor Edvardsson skall ha beröm i sin första match från start.

Ängelholms FF-GIF 2-1 Ängelholms FF 35 bilder från Ängelholm-Grebbestad Kevin Andersson borta resten av säsongen?

35 bilder från Ängelholm-Grebbestad

Nu finns det 35 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Ängelholm-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Ängelholms FF-GIF 2-1 Ängelholms FF Kevin Andersson borta resten av säsongen? Tung bortaförlust mot Ängelholm

Kevin Andersson borta resten av säsongen?

Allt tyder på att Kevin Andersson missar resten av säsongen efter skadan sist mot Ängelholm. Hälsenan behöver nämligen opereras.

Kevin Andersson ersatte skadade Tobias Carlsson efter 21 minuter i matchen mot Ängelholm.

12 minuter senare, i matchens 33:e minut, var det Kevin Anderssons tur att lämna planen skadad.

Han fick en spark bakifrån på hälsenan och fick omedelbart väldigt ont. Han provade kort att spela vidare men det var omöjligt och byte var enda utvägen.

Och nu ser det då ut som han kommer att missa resten av säsongen.

• Hälsenan var inte av men skadad och en operation är nödvändig
• När? Ej klart idag
• Läktid? Kevin har ännu inte hört något om detta
• Men med operationstid ej klart och en operation av hälsenan så ger det sig självt i mina ögon i alla fall att det är färdigspelat för i år

Vi kan inte göra annat än att önska Kevin snabbt tillfrisknande efter operationen och hoppas att allt går bra och så snabbt som möjligt.


Vad det gäller Tobias Carlsson är det i alla fall för mig mer oklart om skadans omfattning. Han hade i går, dagen efter matchen, ont och svårt att böja knäet. Vi får be att återkomma när vi vet lite mer.

Ängelholms FF-GIF 2-1 Kevin Andersson Tung bortaförlust mot Ängelholm 35 bilder från Ängelholm-Grebbestad

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd