Grebbestads IF 1 - 2 Husqvarna FF
         
 
       
     
         
   
0-1
Ut: 17. Kevin Andersson
In: 19. Felix Fundell Ryberg
1-150. Hampus Furublad
Assist: 3. Tobias Carlsson
Ut: 6. Granit Berisha
In: 18. Ahmed Abdultaofik
15. Markus Svensson
1-2
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 14. Oskar Lindberg


Grebbestad-Husqvar...

Grebbestad-Husqvar...

Grebbestad-Husqvar...

Grebbestad-Husqvar...
29 bilder till i galleriet
Tung onödig förlust mot Husqvarna

Grebbestad var det bättre laget över 90 minuter. Grebbestad hade de bästa och flesta chanserna men när Grebbestad inte förvaltade dessa kunde i stället Husqvarna stjäla samtliga poängen när man satte en straff i 81:a minuten.

Läs mer om matchen på Husqvarnas hemsida

Första halvlek
Grebbestad började matchen hyfsat okej men efter ca tolv minuter tappade man initiativet och Husqvarna var väl under större delen av den resterande delen av första halvlek något bättre. Man spelade många långa diagonalbollar vilket man hade en viss framgång med.

Efter 13 minuter fick Husqvarna ett fint läge när Ryan Binns spelade in från högerkanten men Tarek Alnator fick inte avslutet på mål. Ett riktigt fint läge.

Efter 22 minuter slarvade Grebbestad i uppspelsfasen och Husqvarna ställde om på djupet där Jimmie Larsson kunde göra en viktig brytning till en hörna.

Efter en halvtimme tog Husqvarna ledningen. Grebbestad slarvade och blev av med bollen till Tarek Alnator som gjorde resten mycket bra när han drog sig in i planen och inne i 16-metaren skickade bollen hårt upp i nättaket.

Sista tio minuterna av första halvlek blev bättre från Grebbestads sida och man fick till några kvitteringschanser. Den första efter 36 minuter då Kevin Anderssons inspel hittade Hampus Furublad runt straffpunkten men skottet gick rakt på Husqvarnas målvakt Sulejmen Sarajlic.

Tre minuter senare fick Jonas Henriksson bollen efter ett inkast och hans inspel nådde Granit Berisha men även hans skott gick rakt på Sulejmen Sarajlic.

Och ytterligare tre minuter senare ställde Grebbestad om snabbt. Passningen såg dock ut att bli för djup men Christoffer Söderlund lyckades få en tå på bollen och kunde ta sig ner mot kanten där han lyfte in bollen mot Viktor Adebahr som inte lyckades pricka målet.

0-1 i paus var väl kanske rättvist efter en klen första halvlek av Grebbestad. Men ser man till chanser hade vi nog lika många som Husqvarna. Bästa chanserna för Hampus Furublad och Granit Berisha och hade dom bara fått bollarna vid sidan om Sulejmen Sarajlic hade bollarna troligtvis hittat målet.

Andra halvlek
I den andra halvleken var det nära på bara Grebbestad. Man tryckte tillbaka Husqvarna rejält i perioder och man borde satt både två och tre mål med övertaget.

Redan från första minuten var det Grebbestad som tryckte på och första Grebbestadschansen kom efter 50 minuter då Hampus Furublad sköt utifrån men skottet räddades tämligen enkelt av Sulejmen Sarajlic.

I den 53 minuten fick Granit Berisha ett jätteläge. Det startade med en bra omställning på Anton Henriksson som släppte till Christoffer Söderlund som i sin tur hittade Granit Berisha men Granits skott missade målet. Aj aj!

Granit var nu under en period involverad i många chanser och efter 57 minuter provade han med skott utifrån men inte heller den prickade målet.

Strax efter hade Grebbestad ett mycket fint anfall där Granit spelade till Anton och fick tillbaka bollen och kom helt fri med Sulejmen Sarajlic som klarade avslutet till en hörna.

Efter 61 minuter var det Granit som provade en passning mot höger som bröts. Bollen for upp i en båge och damp fint ner till Anton Henriksson som klippte till på volley men ännu en gång gick Grebbestads avslut utanför.

Efter 71 minuter kom till slut ändå en kvittering. Grebbestad vann boll och när Husqvarna skrek efter frispark slog Tobias Carlsson et lågt inspel som såg ut att rinna förbi alla men då dök Hampus Furublad upp och trots snäv vinkel fick han in kvitteringen till 1-1.

Fem minuter senare blev det en trippelchans för Husqvaran som så långt inte haft något anfallsspel över huvud taget i den andra halvleken. Och inte borde det varit något nu heller då assisterande missade en klar offside. Första läget kunde Grebbestad blockera skottet på.

Men Husqvarna vann tillbaka bollen och fick över den till Tarek Alnator som fick två fina lägen men båda skotten rakt på Jonatan Hårenberg som klarade båda skotten.

Grebbestad fick sedan en bra chans på hörna när andrabollen damp ner till inbytte Ahmed Abdultaofik som kunde skjuta. Bollen såg ut att vara på väg mot mål då en Grebbestadsspelare tror ja det var försökte nicka vidare och chansen försvann i stället.

I den 80:e minuten vann Grebbestad boll högt upp och fick spelat in till Christoffer Söderlund om sköt men skottet gick rakt på Sulejmen Sarajlic.

Husqvaran ställde nu om snabbt och Tarek Alnator fick et friläge mot Jonatan Hårenberg som rädda men på returen revs en Husqvarnaspelare ner av Markus Svensson och Husqvarna fick en straff. Straffen sattes säkert av Ryan Binns till 1-2. Vilket chock efter spel och chanser. En del kallar det tjusningen med idrott men när det går emot dig är det ju inte speciellt roligt. Hur som helst allt annat än rättvist.

Grebbestads jakt på kvittering blev inte den bästa och man hade väldigt svårt att få till något. Det var väl bara i 95:e minuten när Grebbestad lyfte in en frispark som Oskar Lindberg kunde nicka in i gröten av spelare. Andraboll hamnade sedan hos Hampus Furublad som fick på et bra skott men Sulejmen Sarajlic räddade säkert.

Direkt efter denna chans blåste domaren av spelet.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Tung förlust idag Matti i denna viktiga match. Känns ganska jobbigt just nu eller? .
- Ja, oerhört tungt. Vi är värda mer än det här.

Jag tyckte vi startade okej men så kom vi in i en klart sämre period där dom fick övertag med långa diagonala spelvändningar .
- Jag tycker våra första 20 minuter inte är speciellt bra. Där är jag inte riktigt nöjd och dom får några långa spelvändningar. Vi är lite tveksamma i våra beslut. Vi spelar dom i händerna med vårt anfallsspel. För många bollen mot deras tre mittbackar
och styrkan dessa har är bland annat huvudspelet.

[fet]] Rättvist med 0-1 i paus?.
- Tja? Det kunde varit 0-0? 1-0? 1-1? Kanske ett visst plus från deras sida?

[fet]] En riktigt bra andra halvlek där vi trycker tillbaka dom direkt och skapar chanser
- Ja. Jag är väldigt nöjd med den andra halvleken. Vi släpper dock in ett straffmål. Vi tryckte tillbaka dom. Vi skapade chanser, friläge och det mesta av spelet var på deras planhalva.

[fet]] Vad tycker du om straffen? .
- Svårt att säga? Jag såg inte situationen fullt ut. Men Markus Svensson hävdar bestämt att han bara klev in framför. Ibland blåser dom och ibland inte. Men det var surt att släppa in det målet men samtidigt skall vi göra både två och tre mål på de chanser vi har. Bland annat hade ju Granit Berisha ett friläge.

[fet]] Vi fick inte riktigt till det i jakten på kvittering efter straffmålet
- Vi blev lite ivriga och så kan det bli ibland. Vi gör ett offensivt byte genom att ta ut en mittback och sätta in en forward. Vi fick då tre centrala forwards för att ha dom centralt när bollen kom in i straffområdet. Sedan kan man diskutera om det blev så bra, det kan jag hålla med dig om.

- Men det retar mig. Jag tycker dom skall ha ett andra gula kort på Mergim Shala. Vi åkte på ett rött kort i en liknande situation mot Skövde när Christoffer Söderlund fick ett andra gult kort.

- Det retar mig att det inte finns konsekvens från domarhåll. När vi åkte på det sa domarna bestämt att detta skall vi stävja. Sedan är inte domarna konsekventa här med detta?

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker att många spelare gör en bra insats, hela lagets insats i den andra halvleken var mycket bra. Vi får 1-1 och vi är värda mer än så så jag vill berömma hela laget för den andra halvleken.

GIF-Husqvarna FF 1-2 Husqvarna FF 33 bilder från Grebbestad-Husqvarna

33 bilder från Grebbestad-Husqvarna

Nu finns det 33 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Husqvarna från Grebbestads hemsida

GIF-Husqvarna FF 1-2 Husqvarna FF Tung onödig förlust mot Husqvarna

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd