Ljungskile SK 2 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
Ut: 15. Markus Svensson
In: 14. Oskar Lindberg
20. Viktor Adebahr
0-1
6. Granit Berisha
Ut: 4. Mathias Hegeland
In: 22. Tobias Luvenberg
0-2


Ljungskile-Grebbes...

Ljungskile-Grebest...

Ljungskile-Grebbes...

Ljungskile-Grebbes...
28 bilder till i galleriet
Ljungskile vann derbyt

Ljungskile var bättre i första halvlek och hade där en rättvis ledning med 1-0. I andra spelade Grebbestad upp sig men det blev ändå Ljungskile som kunde avgöra matchen med sitt 2-0 efter 81 minuters spel.

Första halvlek
Grebbestad öppnade piggt första minuterna men snart svängde dirigentpinnen över till Ljungskiles fördel. Första målchansen i matchen även om den inte var speciellt farlig kom efter sex minuter då Ljungskile lyfte in en frispark som Alexander Mellqvist nickade men det var inga problem för Jonatan Hårenberg.

Strax efter ställde Ljungskile om snabbt och spelade i djupet på Robin Strömberg som Arvin Shojaee som sköt utanför.

Efter 13 minuter hade Grebbestad sin första möjlighet men liksom för Ljungskile var första chansen inte direkt farlig då Anton Henrikssons nick gick högt över.

Efter 18 minuter tvingades Markus Svensson lämna planen efter en armbåge från en Ljungskilespelare, märkligt nog helt utan åtgärd från domaren? Hur kan han missa den? 8 stygn blev facit för Markus på Uddevallas sjukhus.

Efter 24 minuter kunde Grebbestad andas ut då Ljungskile spelade på djupet och Robin Strömberg kom fri med Jonatan Hårenberg som kom ut bra och kunde rädda men det blev en smäll mot hans ben. Men efter lite omplåstring kunde han fortsätta.

Det tog ett antal minuter innan Grebbestad kunde göra sitt byte som kom att ske först i 25 minuten. Men faktum är att Grebbestad med en man mindre på planen under den perioden var det bättre laget.

In, till slut, kom i stället Oskar Lindberg för Markus Svensson.

Men detta blev också upptakten till en bra period för Ljungskile och Grebbestad hade problem med snabba omställningar som ofta startade centralt på planen.

Ljungskile kom i flera bra anfall centralt eller från kant där man försökte med instick och ett antal av dom var bra.

Emellanåt kom dom även bra längs kanten där Hampus Dahlqvist släppta bra till Anton Snibb som tog sig ner mot kortlinje och sedan slog et bra inspel som Hampus Furublad bröt fint till hörna.

Hörnan i 30 nådde Ljungskiles Jonathan Gustafsson som fick på en bra nick. Jonatan Hårenberg svarade för en utmärkt räddning men dessvärre var ingen Grebbestadsspelare vaken på returen som nådde Robin Strömberg som kunde sätta 1-0.

Ljungskile var nu bra och lite senare fick man en ny chans när Robin Strömberg släppte bra till Hampus Dahlqvist som dock fick något snäv vinkel och Jonatan Hårenberg klarade säkert.

I 45:e minuten fick Ljungskile et bra läge efter en snabb omställning med bra avslut som Jonatan Hårenberg klarade till en hörna.

Första halvlek klart till Ljungskile på poäng.Andra halvlek
Men till andra halvlek svängde spelet. Grebbestad kom mycket bättre in i matchen och skapade ett antal hörnor tidigt där Ljungskile tvingades till rensningar, sneda sådana och rensningar på egna spelare och plötsligt såg det allt annat än säkert ut där bak för Ljungskile.

Strax efter hade Oskar Lindberg ett bra inlägg som dock inte nådde någon Grebbestadsspelare.

Efter en intensiv inledning såg Ljungskileförsvaret inte lika darrigt ut resterande tid.

Grebbestads första riktigt bra målchans kom efter 55 minuter sedan mån fått en frispark där Anton Henriksson revs ner. Frisparken slogs bra av Tobias Carlsson men ändå strax utanför.

Grebbestad kämpade på, hade mer av spelet men något svårt att komma till heta chanser. Efter 70 minuter spelade Anton Henriksson bra på djupet mot Ahmed Abdultaofik men hans vinkel blev inte den bästa när han kom till skott och skruven gjorde att skottet drogs sig utanför den bortre stolpen.

Efter 73 minuter var det ytterst nära straff för Ljungskile sedan Arvin Shojaee gott omkull i kamp med Viktor Adebahr och från min vinkel såg det väl ut som straff. - Sveriges klaraste straff i år, sa Ljungskiles tränare Erik Lund. Undrar vad han tyckte om armbågen?

Men Grebbestad öppnade upp sig i ivern för en kvittering och nu fanns det ytor för Ljungskile att kontra och efter 76 minuter kom återigen Arvin Shojaee och nu fick han iväg ett skott som Jonatan Hårenberg klarade men släppte en retur som Grebbestadsförsvaret kunde få undan.

Efter 81 minuter fick Ljungskile en hörna. Frågan är väl kanske om Grebbestad i momentet innan inte borde haft en frispark? Hur som helst friade domaren och på inspelet bröt Grebbestad till en hörna.

Och på den följande hörnan nådde Alexander Mellqvist högst och nickade in 2-0.

Efter 82 minuter fick Grebbestad ett utmärkt läge att göra nerv av det hela de sista minuterna. Man satte en bra boll på djupet där Tobias Luvenberg kom bra och sköt men Deni Kaksa kunde klara skottet.


På presskonferens efteråt sades följande

Matti Demegård, Vad tycker du om matchen, din reflektion så här efteråt.
- Spontant är det ju en besvikelse, så är det ju alltid när man inte vinner. Efter en tveksam inledning och en första halvlek som inte var fullt så bra så gör vi en tillräckligt bra andra halvlek som kan göra att vi i alla fall får med oss en poäng.

- Dom gör två mål på fasta situationer där vi inte var tillräckligt bra i eget straffområde. Vi visste att Ljungskile är bra på dessa så det är en besvikelse.

Blev matchen som ni hade tänkt er?
- Vi var ju tvungna att göra ett tidigt byte, det vill man ju inte och det är inget man har planerat. Vi gick på lite för många omställningar. Vi hade pratat om att inte spela för mycket centralt där vi visste att Ljungskile skulle vara bra och aggressiva. Dom vann boll och fick bra fart i sina omställningar. Vi gjorde en omorganisation till andra och försökte spela lite enklare med direkt boll på forwards och sedan försöka etablera spelet på offensiv planhalva.

Erik Lund, din analys? Det var två olika halvlekar?
- Det kan man väl säga. Jag är jättenöjd med jobbet killarna lägger ner, vi kämpade som ett lag och lagkänslan börjar sätta sig nu. Första halvlek var ganska kontrollerad från vår sida. Det var väl egentligen en ganska jämn match där vi hade dom bästa målchanserna.

- Jag räknar till en för Grebbestad, ett friläge (han glömde nog Tottes frispark) medan vi hade flera bra chanser i straffområdet. Andra halvlek blev en väldig derbykaraktär. Mycket fight där dom lyfte långt. Dom gick ifrån spelet man sett Grebbestad göra mycket innan med fin fotboll. Men vi borde kanske avgjort matchen tidigare?

- En solklar straff som jag måste ta upp. Jag har aldrig varit med om något liknande?

Målen kom på fasta. Något ni jobbat på?
- Absolut! Vi visste att just i denna matchen skulle det kunna vara ett vapen så man är extra nöjd när det då fungerade.

Matti Demegård, hur påverkade Markus Svenssons skada er spelmässigt
- Jag skyller inte förlusten på den skadan. Men det är klart att det är en väldigt viktig spelare för oss i vår speluppbyggnad så vi kan spela det spelet vi vill spela. Han är väldigt bolltrygg, man kan spela in till honom på små ytor och det är klart att det blev en kvalité som vi då saknade. Det plus att vi inte fick spelet att stämma där vi vill spela från lagdel till lagdel. I stället åkte vi på omställningar vilket gjorde att vi valde att spela en annan väg i andra. Och vi spelade då rakare och en orsak var ju att Markus inte var på banan.

Ni kom ändå ut med en annan geist i den andra halvleken .
- Vi pratade om att ge oss en ordentlig chans under pausen. Vi gör en bra halvlek men till slut tappar man den rätta balansen och vi får en del kontringar på oss även om vi fick avvärjt dom flesta.

Ljungskile SK-GIF 2-0 Ljungskile SK 32 bilder från Ljungskile-Grebbestad

32 bilder från Ljungskile-Grebbestad

Nu finns det 32 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Ljungskile-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Ljungskile SK-GIF 2-0 Ljungskile SK Ljungskile vann derbyt

Grattis till segern! Grymt vänt! Grattis till första seriesegern efter återkomsten, herr Levander!

Div II Norra Götaland
2019-04-19 14:00

IFK UDDEVALLA
3-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
TORSLANDA IK (b)
Torslandavallen 1, Torslanda


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-01 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Rosseröds IK (b)
2019-05-01 12:00
Hedevallen, Rosseröd