Mjällby AIF 3 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
15. Markus Svensson
50. Hampus Furublad
14. Oskar Lindberg
1-111. Anton Henriksson
Assist: 14. Oskar Lindberg
Ut: 9. David Edvardsson
In: 17. Kevin Andersson
1-2
Ut: 15. Markus Svensson
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 22. Tobias Luvenberg
1-3
2-34. Mathias Hegeland
Assist: 50. Hampus Furublad


Mjällby-Grebbestad...

Mjällby-Grebbestad...

Mjällby-Grebbestad...

Mjällby-Grebbestad...
36 bilder till i galleriet
Mjällby vann med 3-2 mot Grebbestad

Trots bitvis bra spel av Grebbestad fick man se sig besegrade på Strandvallen med 3-2 (1-0). Men framför allt i inledningen av den andra halvleken var det bara Grebbestad som kunde kvittera med ett supermål av Anton Henriksson. Men i 6-2 minuten kom kallduschen när Mjällby åter tog ledningen och sedan kunde hålla undan matchen ut.

Första halvlek
Med fem man borta kom blott 16-årige David Edvardsson för första gången i år med i truppen i en seriematch. Inte nog med det, han fick förtroende att starta.

Och vilken debut det kunde blivit! I matchens tredje minut lyfta han fram bollen mot Oskar Lindberg som utmanade och bollen kom sedan tillbaka till David som fick på en bra träff men rakt på Mjällbys burväktare Jesper Johansson.

Men trots en bra start av Grebbestad var det Mjällby som fick ett tidigt ledningsmål när Mjällby väggade sig igenom på sin vänsterkant och fick in bollen till Joel Nilsson som blev fri och sköt. Jonatan Hårenberg kom ut bra och räddade med en fotparad och Bubacarr Jobe var kvickast på returen och nickade in 1-0 för hemmalaget. Tid sju minuter.

Fem minuter senare provade David Edvardsson med nytt skott efter bra förarbete av Markus Svensson men skottet kunde blockeras.

Mjällby var ett resligt lag och föga överraskande försökte man nyttja detta på fasta och vid ett antal inlägg.

På andraboll efter en hörna kom just ett sådant läge för duktige mittbacken Mohammed Mbye som nickade men en bit över.

Sedan efter 18 minuter kom ett bra läge för Mjällby sedan Jacob Bergström vunnit en löpduell och via en snygg glidtacklingspassning fick in bollen till Mirza Halvadzic som ett bra skottläge men han fick hela foten under och skottet klart över.

Grebbestad förde en del av spelet men Grebbestad stod upp bra och Oskar Lindberg var pigg med sin snabbhet och ett hot mot Mjällbys backlinje. Något som han så när kunde utnyttjat efter 28 minuter då han fick en bra boll men ändå en bit ut mot kanten och på väg in mot mål hann Mohammed Mbye och med en resolut brytning fick han bollen till en höra.

Efter 32 minuter var Mjällby mycket nära att öka på sin ledning. En långboll gick över Felix Fundell Ryberg och Bubacarr Jobe som fint spelade in till Joel Nilsson som fick ett ypperligt läge men skottet gick i burgaveln.

Tre minuter senare fick Mjällby en frispark som man spelade kort till Amer Eriksson Ibragic som gick fram några meter och sköt ett tungt skott som gick strax utanför.

Lite senare spelade Mjällby in en andraboll och Joel Nilsson fick på en kalasträff men Anton Henriksson kunde blockera skottet.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan andra halvlek riktigt bra och man var direkt hyfsat när en kvittering då ett inspel nådde Viktor Adebahr som sköt men skottet smet strax utanför.

57:e minuten skulle bli lyckosam för Grebbestad. Först damp ett lång uppspel ner hos Anton Henriksson som provade med ett lobbskott från 35 meter men bollen damp ner fint i Jesper Johanssons händer.

Men i samma minut kom ytterligare ett läge. Oskar Lindberg tog emot ett långt uppspel och Anton Henriksson sköt ett underbart skott som var mycket välplacerat och Grebbestad hade 1-1. Ett superavslut!

Grebbestad fortsatte att spela bra och nu började man hör frustrationen ute på planen på Mjällbys spelare och även på läktarhåll.

Men så helt plötsligt blixtrade Mjällby till med bra snabbt väggspel på sin vänsterkant och man spelade sedan in till Prosper Kasim som placerade in 2-1 till Mjällby. Tungt mål då Mjällby inte alls var med i matchen där.

Men målet för Mjällby var desto viktigare och tyngre för Grebbestad som nu tappade rytmen man haft fram till 2-1-målet. Mjällby kunde ta över spelet och spelade kontrollerat.

Efter 72 minuter fick Mjällby en frispark i bra läge och skottet från David Löfquist gick via muren och strax utanför den bortre stolpen när Jonatan Hårenberg var med på skottet som var på väg mot den andra stolpen.

Mjällby hade ett par fina inspel som var nära att resultera men något mer mål kom inte (just då). Grebbestad försökte med långa bollar mot Anton Henriksson och Tobias Luvenberg men man hade svårt att få bra adress på bollarna.

När sedan klockan tickade upp mot 90:e minuten kom Felix Fundell Ryberg något fell och rev ner Bubacarr Jobe och Mjällby fick straff, en straff som David Löfquist satte säkert till 3-1.

Målskörden var dock inte slut där utan Grebbestad skulle hinna med en reducering efter 92 minuter då först Hampus Furublad prickade ribban och returen hamnade hos Mathias Hegeland som satte returen till 3-2.

Men sedan var det inte många sekunder kvar innan domaren blåste av matchen och Grebbestad inkasserade sin sjätte förlust.

Efter match fick vi en pratstund med unge seriedebutanten David Edvardsson:

David, första seriematchen för Grebbestad i div 1 och du fick starta. Vad var dina känslor när du fick det beskedet kvällen före matchen? .
- Jag tyckte bara det var riktigt roligt och jag såg fram emot uppgiften.

Du fick ett kanonläge direkt i inledningen av matchen, berätta .
- Bollen damp ut på 16-metaren. Jag sköt ett bra skott men den gick tyvärr mitt på målvakten. Tyvärr.

Dsett över matchen måste du vara väldigt nöjd med din insats? .
- Jag är väldigt nöjd med min insats men tyvärr räckte det inte riktigt men...Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, Det blev en ny hedersam förlust .
- Ja, en förlust igen. Besviken. Vi visste att det var en jättesvår bortamatch, årets svårast i min ögon.

Men vi öppnade piggt och unge seriedebuterande David Edvardsson fick ett fint läge direkt
- Ja, dom första minuterna såg väl bra ut, helt okej. Men sedan hamnade vi lite lågt i vårt försvarsspel och var lite passiva. Men vi visste att det var okej om Mjällby hade lite mer boll och att det var jätteviktigt att vi hade tålamod först 15-20 minuterna.

- Men så åkte vi tyvärr på et tidigt baklängesmål.

Men vi kom in fint andra och spelade riktigt bra fram till Mjällbys 2-1-mål.
Jag tycker vi började växa in i matchen redan under första halvleken efter deras mål. Vi ändrade lite organisatoriskt och fick bättre anfalls och försvarsspel. Vi kände att vi var på rätt spår och vi kom ut till den andra och startade bra. Fram till minut 62-65 gör vi en bra halvlek. Men vi mattades sedan efter deras 2-1-mål. Vi hade behövt hålla 1-1 lite längre än vad det blev nu för att kunna känna att vi skulle skaka dom.

David Edvardsson då, 16 år och gjorde seriedebut
- Han gör det jättebra. Strongt att göra det så bra i hans unga ålder, klarade av att göra det bra trots att vi bytte organisation i laget. Han löste det bra och gjorde det mycket bra, jag är nöjd med hans insats idag!

Någon annan spelare du vill lyfta fram idag?
- Oskar Lindberg gjorde det bra och roligt att få lyfta fram honom. Han var pigg i matchen. Men han mattades sedan en bit in på andra halvlek och då fick vi byta ut honom. Anton Henriksson såg piggare ut än på länge.

Synd att hans mål inte fick räcka till poäng .
- Det var ett fantastiskt vackert mål!

Mjällby AIF-GIF 3-2 Mjällby AIF 40 bilder från Mjällby-Grebbestad

Fullt ös i Kungshamn, 8-1 till spel- och vinstsugna GIF. Semifinal mot LSK.

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00

KUNGSHAMNS IF
8-1

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
IFK ÅMÅL (b)
Örnäsvallen, Åmål


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-26 16:00
Lanevallen

HIF/GIF div. 6
Lysekils AIK lag 2 (b)
2019-05-29 19:00
Gullmarsvallen

F04-06
Hamburgsunds IF (h)
2019-05-28 19:00
Siljevi

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b)
I övermorgon 14:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Herrestads AIF lag 2 (b)
2019-05-28 19:00
Undavallen konstgräs