Grebbestads IF 0 - 2 FK Karlskrona
         
 
       
     
         
   
0-1
5. Ulrik Karnström
0-2
Ut: 22. Tobias Luvenberg
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 18. Ahmed Abdultaofik
21. Jonas Henriksson
Ut: 15. Markus Svensson
In: 20. Viktor Adebahr






Grebbestad-Karlskr...

Grebbestad-Karlskr...

Grebbestad-Karlskr...

Grebbestad-Karlskr...
21 bilder till i galleriet




Tredje raka förlusten för Grebbestad

Det vill sig inte riktigt för Grebbestad inledningen av div 1. På lördagseftermiddagen kom tredje raka förlusten när Grebbestad föll hemma Karlskrona med 0-2 (0-2). Trots ett antal lägen fick Grebbestad gå mållösa.

Första halvlek
Grebbestad började piggt inledningen av matchen spelmässigt. Men efter cafem minuter om Grebbestad in i en mindre bra period och och Christoffer Christensson kom på vänsterkanten i en omställning men Ulrik Karnström svarade för en fin bryning.

Efter detta kom Karlskrona bättre och efter 14 minuter bröt man en passning och ställde om snabbt och Joel Enarsson hittade in till Christoffer Christensson som avslutade bra vid första stolpen men Jonatan Hårenberg räddade utmärkt till en hörna.

Den följande hörna fick Karlskrona på en nick men bollen stoppades av Grebbestadsförsvaret.

Efter 16 minuter slog Grebbestad en felpassning fem meter in på Karlskronas planhalva. Karlskrona ställde om snabbt med djupledsboll på vänsterkanten. Sedan rullae man snett tillbaka till Nassir El Aissati som sköt från håll. Han såg lite överraskad ut själv efter skottet som blev lysande och satt utan chans för Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål.

Grebbestad fick inte mycket at stämma i denna period och efter 21 minuter hade Karlskrona en hörna som nickades av Jesper Gustafson och bollen smet några centimeter utanför.

Då inte mycket stämde kom följaktligen 0-2 som ett brev på posten. Nassir El Aissat lyfte in en frispark och hyfsat ostörd fick Simon Hansson nicka in 0-2. Tid 25 minuter.

Efter den svaga perioden fick Grebbestad till sitt första avslut på mål efter 27 minuter när Hampus Furublad hittade Christoffer Söderlund med ett inlägg men Karlskronas målvakt Sebastian Halle hade inga problem med att rädda nicken.

Men detta blev upptakten till en bra period av Grebbestad borde renderat i mål men tyvärr var inte marginalerna på vår sida och avsluten smet utanför.

Första fina läget kom efter 31 minuter när Christoffer Söderlund fint hittade in med ett inlägg till Anton Henriksson som hade näst intill öppet mål men klarade inte få bollen på mål utan den smet utanför från nära håll.

Grebbestad spelade nu bra och två minuter senare hittade Granit Berisha till Christoffer Söderlund som fick ett fint skottläge mitt framför mål men skottet smet över.

Strax efter detta fick Christoffer Söderlund ytterligare ett fint läge men även denna gång smet skottet över igen. 3 riktigt bra lägen men inget av avsluten på mål.

På tilläggstid i första halvlek fick Karlskrona en möjlighet då Enoch Adu snodde bollen i Grebbestads straffområde och fick fritt mot mål och sköt. Men Jonatan Hårenberg räddade fint.



Andra halvlek
Grebbestad byte i paus in Jonas Henriksson i ett led att försöka komma in i matchen. Och ganska tidigt i halvleken, efter 52 minuter, hittade Hampus Furublad Granit Berisha som fick ett ganska bra skottläge men tyvärr sämre fart på bollen och Sebastian Halle kunde rädda.

Efter 58 minuter fick Grebbestad ett jätteläge att komma in i matchen då Granit Berisha nickade fram Anton Henriksson till et fint läge. Men Sebastian Halle kom ut bra och kunde rädda friläget.

När Grebbestad till slut fick bollen i mål, ja då hade domaren blåst för en hands, detta efter 65 minuter.

Grebbestad försökte och efter en hörna fick man på tre skott. De två första blockerades och det tredje som nådde fram mot mål, var rakt på Sebastian Halle som inte behövde förta sig.

Grebbestad hade mer boll än Karlskrona i den andra halvleken men man kom inte till lika vassa lägen som under den fina delen runt halvtimmen i första halvlek.

Men efter 79 minuter hittade Hampus Furublad Jonas Henriksson med en bra djupledsboll. Jonas fick et ganska fint läge men skottet smet strax utanför den bortre stolpen.

Efter 87 minuter fick Grebbestad en hörna som slogs långt och där kom Granit Berisha som fick på ett bra skott men Sebastian Halle kunde rädda.

Detta blev den sista farligheten och matchen slutade 0-2.

Positivt från matchen var ändå att vi nu skapade ett antal bra målchanser vilket vi haft svårt med tidigare. Nästa match så gäller det att steppa upp ytterligare och ta till vara på chanserna när dom kommer.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, det blev en tredje raka förlust och vi har fått en tuff start på serien .
- Ja det har vi fått. Det är tufft när man känner att vi i två av matcherna presterat tillräckligt för att ta poäng.

Vi började annars matchen bra men så kom vi in i en sämre period där dom gjorde två mål
- Man kommer att ha perioder där det inte stämmer fullt ut och då gäller det att inte släpa in mål där utan att man är solida defensivt. Vi släpper in ett distansskott och vi släpper in en fast situation som vi pratat om före matchen. Då blir det uppförsbacke och 0-2.

Men sedan kom vi in i en fin period som startade strax före halvtimmen där vi skapade 3-4 riktigt bra lägen
- Vi skapar där tillräckligt bra chanser för att det skal bli mål. Anton Henrikssons läge är till och med helt rent... Det är en 3-4 chanser som skall rendera i mål, i alla fall något eller några av dom. Vi skapar även en del bra lägen i den andra halvleken men vi är inte tillräckligt kliniska.

om vinner dom viktiga duellerna i matchen
- I denna matchen är det väl inte riktigt på samma sätt som mot Torn om vi pratar om just duellspelet. Men vi kanske fallerade i vissa duellsituationer i sista tredjedel offensivt och defensivt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Alla gör ett gediget arbete idag för att försöka börja hem en poäng idag men vi lyckas inte med det. Men alla skal ha en eloge för hut´r dom kämpade. Sedan skall man plocka fram någon så var Hampus Furublad bra.

Bara att bita ihop och köra hårt under veckan och försöka få en vändning mot Lund nästa helg i stället
- Ja, vi har inga andra alternativ. Jag är övertygade om att kan vi bara prestera som vi gör idag och delar av matchen mot Oskarshamn så skall vi kunna få en tillräckligt bra prestation för att kunna få poäng.

GIF-FK Karlskrona 0-2 FK Karlskrona 25 bilder Grebbestad-Karlskrona

25 bilder Grebbestad-Karlskrona

Nu finns det 25 bilder i Galleriet från Grebbestad-Karlskrona. Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Karlskrona från Grebbestads hemsida


Se bilder från Grebbestads Facebooksida Grebbestad-Karlskrona. Foto Jens Ohlson

GIF-FK Karlskrona 0-2 FK Karlskrona Tredje raka förlusten för Grebbestad

Yes, äntligen verkar det vara klart för spelstart i tvåan, söndag 14 juni,

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.