Grebbestads IF 0 - 0 Ljungskile SK
         
 
       
     
         
   
Ut: 15. Markus Svensson
In: 6. Granit Berisha
Ut: 22. Tobias Luvenberg
In: 18. Ahmed Abdultaofik
Ut: 17. Kevin Andersson
In: 19. Felix Fundell Ryberg
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 5. Ulrik Karnström
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 14. Oskar Lindberg


Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...
36 bilder till i galleriet
40 bilder från Grebbestad-Ljungskile

Nu finns det 40 bilder från matchen mellan Grebbestad och Ljungskile i Galleriet. Gå via menyrad och galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Ljungskile från Grebbestads hemsida

GIF-Ljungskile SK 0-0 Ljungskile SK 0-0 i genrepet mot Ljungskile

0-0 i genrepet mot Ljungskile

Grebbestad spelade 0-0 i genrepet mot tippade topplaget i div 1 södra, Ljungskile. Närmast vinst var Ljungskile med några bra chanser men Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg storspelade!
Det blev en mållöst genrep när Grebbestad mötte Ljungskile på Sparvallen. Grebbestad med en riktigt bra första halvlek medan Ljungskile var bättre i den andra. Chansmässigt var det mersmak för Ljungskile och Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg svarade för några riktigt fina parader. Ett ”mål” fick vi ändå se i matchen när Anton Henriksson slog ín en retur efter Christoffer Söderlunds skott. Men Anton var avvinkad för offside.


Första halvlek
Ljungskile öppnade piggt i matchen men efter några minuter kom Grebbestad bättre in i det och kom fram i några bra anfall. Ett avslut utifrån som inte beredde Ljungskiles målvakt Deni Kaksa några problem. Tätt efter kom Grebbestad igen och nu provade Christoffer Söderlund med et skott som dock gick klart utanför.

Mitt i en bra period för Grebbestad slog Ljungskile om bra och man fick till ett fint inspel som gick runt Grebbestads backlinje och nådde Filip Karlin som fick fritt läge mot Jonatan Hårenberg som svarade för en grym räddning. Tid 13 minuter.

Ljungskile hade nu en bra period och efter 18 minuter kom man två mot två och fick en frispark i fint läge. Frisparken slogs av Robin Strömberg men skottet beredde inte Jonatan Hårenberg några större problem.

Minuten senare anfall Grebbestad bra och Christoffer Söderlund sköt ett bra skott som Deni Kaksa inte klarade av att hålla. Anton Henriksson var snabbt framme och slog bollen i nät. Men lika snabbt som Anton var framme på returen, lika snabbt kom assisterande domarens flagga upp för en offside. Så ställningen fortsatt 0-0.

Samma minut, men på andra planhalvan var Ljungskile nära igen då ett inspel hittade Robin Strömberg som sköt men skottet smed strax utanför den bortre stolpen.

Efter 33 minuter hade Grebbestad ett långt anfall där man till slut hittade in till Hampus Furublad som kunde vända runt och skjuta men skottet klart utanför.

Ljungskile fick som sagt de bästa lägena och efter 38 minuter var det nära igen. Detta efter en frispark där Ljungskile vann tillbaka andrabollen. Bollen var nästan på mittlinjen när Ljungskile lyfte på djupet. Det blev en nickskarv och bollen hamnade hos mittbacken Alexander Mellqvist som fick ett kanonläge men sköt tätt utanför.

Som ni märker en del chanser för Ljungskile men annars stod Grebbestad upp mycket bra i spelet.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med bra spel från Ljungskile som tryckte tillbaka Grebbestad. Grebbestad å sin sida hade svårt när man kom upp och tappade snabbt bollen vilket gjorde att anfallen blev korta.

Efter 52 minuter hotade Ljungskile och man fick till ett dubbelläge. Och båda var bra. Det kom ett inspel som nådde Robin Strömberg som sköt direkt och Jonatan Hårenberg tvingades till en bra räddning. Det blev en retur och bollen hamnade hos Filip Karlin på bakre stolpe. Men Jonatan Hårenberg var snabbt och bytte position och kom ut och gjorde sig stor och kunde rädda Filips skott till en hörna.

Grebbestad hade inte många lägen i den andra halvleken men efter 56 minuter fick man ett fint läge då Anton Henriksson släppte bak på Felix Norén som sköt. Men Felix skott drog sig åt fel håll och smet strax utanför stolpen.

Efter 63 minuter fick Ljungskile en frispark i hörnet av straffområdet. Robin Strömberg sköt och Jonatan Hårenberg svarade för en ny bra parad.

Efter en bra halvtimme av Ljungskile i starten av andra halvlek kom Grebbestad tillbaka sista kvarten men förutom att man kom högre upp i planen hände inte något direkt i chansväg. Med ett undantag. Ett frisparksläge efter 88 minuter där Tobias Carlsson sköt. Deni Kaksa släppte retur men var snabbt upp och lade beslag på bollen framför två Grebbestadsspelare.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg:

Comeback idag efter en mindre skada. 0-0 mot Ljungskile, en kommentar till matchen
- Det känns väldigt bra att vara tillbaka på planen. Man var som en kalv på grönbete och det var skönt att få känna på det. Det var ett bra genrep och en bra avslutning på träningsmatcherna. Vi håller ihop laget bra och det var en bra dag att spela fotboll på.

Du har varit borta några veckor utan match men det kunde man inte se. Du svarade för en riktigt fin räddning i första halvlek på ett närskott
- Riktigt skönt att få en sådan start när man varit borta ett tag. Riktigt skönt att få komma in och spela 90 minuter och att man fick hålla nollan är ju alltid skönt för en målvakt.

Det blev några bra räddningar även i den andra halvleken
- Ja, jag tog i alla fall det som behövdes, hahaha. Det kändes som sagt bra samtidigt som vi gjorde det bra på fasta situationer idag. Det känns som vi steppa upp lite och vi vann bollarna på fasta situationer idag.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, Långfredag härligt väder och genrep mot Ljungskile. 0-0 efter en väl genomförd match .
- Det var en godkänd insats. Jag tycker framför allt första halvlek var bra. Något sämre i den andra kvalitetsmässigt från vår sida.

En bra första halvlek och vi kom upp i betydligt mer anfallsspel där än under andra halvlek
- Ja, första halvlek tycker jag nog är till våran favör även om jag räknat rätt 5-5 i avslut. Men spelmässigt plus från vår sida. I den andra halvleken var det plus för Ljungskile.

Vi skapade inte så många heta chanser medan dom hade några stycken där Jontan Hårenberg räddade bra
- Vi skapade som du säger inte så mycket utan där har vi lite att önska. Att få till klarare målchanser

Ett mål men Anton Henriksson avblåst för offside
- Ja, och det var nog korrekt

Men sett över 90 minuter måste du ändå vara nöjd med hur försvarsspelet sitter i matchen?
- Ja det är jag. Dom får en hel del fasta situationer där dom är duktiga. Men tittar man på 90 minuter så har dom inte så många vassa lägen, visst dom har några, men som helhet gör vi det bra i försvarsspelet.

Vi har ju haft problem tidigare på fasta men idag såg det riktigt bra ut
- Ja, det har varit ett bekymmer för oss under försäsongen men det såg bättre ut idag, tycker jag.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker att vår baklinje gör et väldigt bra arbete idag. Jag tycker att det var roligt att Markus Svensson var tillbaka efter skada och även Hampus Furublad, liksom Anton Henriksson.

Markus Svensson och Granit Berisha som båda varit borta ett tag fick viktiga minuter på planen
- Det är jätteviktigt att få igång dom två. Det är två viktiga spelare för oss

GIF-Ljungskile SK 0-0 Ljungskile SK 40 bilder från Grebbestad-Ljungskile

Fullt ös i Kungshamn, 8-1 till spel- och vinstsugna GIF. Semifinal mot LSK.

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00

KUNGSHAMNS IF
8-1

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
IFK ÅMÅL (b)
Örnäsvallen, Åmål


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-26 16:00
Lanevallen

HIF/GIF div. 6
Lysekils AIK lag 2 (b)
2019-05-29 19:00
Gullmarsvallen

F04-06
Hamburgsunds IF (h)
2019-05-28 19:00
Siljevi

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b)
I övermorgon 14:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Herrestads AIF lag 2 (b)
2019-05-28 19:00
Undavallen konstgräs