Grebbestads IF 1 - 0 Lerums IS
         
 
     
       
         
   
3. Tobias Carlsson
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 14. Oskar Lindberg
7. Mergim Berisha
Ut: 7. Mergim Berisha
In: 24. Jesper Carlzon
1-06. Granit Berisha
Assist: 14. Oskar Lindberg






Grebbestad-Lerum 1-0

Grebbestad-Lerum 1-0

Grebbestad-Lerum 1-0

Grebbestad-Lerum 1-0
35 bilder till i galleriet




Granit Berisha frälste Grebbestad sent i matchen

Grebbestad hade det mesta av spelet och målchanserna men Lerum såg ut att kunna överraska för andra gången mot Grebbestad. Men då – då slog Granit Berisha till i 83:e minuten och frälste Grebbestad efter fint inspel av Oskar Lindberg.

Ja Lerum har trots sin bottenplacering berett Grebbestad stora problem i årets serie. I våras vann Lerum på sin hemmaplan med 2-1och nu var man inte många minuterna från att ta nya poäng av Grebbestad.

Första halvlek
Lerum startade piggt första minuten och stressade Grebbestad högt upp i planen. Men Grebbestad klarade Lerums första pigga minut och hade sedan skottlägen både för Anton Henriksson och Granit Berisha.

Och efter fyra minuter var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen. Anton Henriksson fick en fin framspelning och blev helt fri mot Jonathan Tobiasson som kom ut fint och räddade. Returen gick till Mergim Berisha som via Jonathan Tobiassons händer prickade stolpen. Oj vad nära en drömstart för Grebbestad.

Även om Grebbestad fick fina chanser tidigt samt ett antal halvchanser som uppträdde Lerum piggt och organiserat och man såg betydligt starkare ut än i vårmötet (trots att man vann den matchen).

Efter 26 minuter satte Granit Berisha en bra Passning i djupet på Emeka Uche som tog sig in i banan och sköt ett bra skott som Jonathan Tobiasson var snabbt nere och räddade och Lerums försvar kunde sedan rensa bort returen.

Fem minuter senare, efter 31 minuter, var nästan alla beredda att notera 1-0 för Grebbestad. Granit Berisha tog sig till skottläge och bollen var på väg spikrakt mot krysset då Jonathan Tobiassons ena hand plötsligt dök upp och tippade bollen till en hörna. Vilken superräddning av Jonathan Tobiasson!

Granit Berisha var inblandad i många situationer framåt för Grebbestad och tre minuter senare fångade han upp andrabollen efter en hörna och sköt bra men återigen var Jonathan Tobiasson med fint och klarade.

Sedan efter 36 minuter var Anton Henriksson på väg att koma fri när han revs ner och Grebbestad fick en frispark. Tobias Carlsson sköt bra men precis utanför stolpen.

Grebbestad fortsatte att skapa lägen och efter 37 minuter lyfte Emeka Uche in till Anton Henriksson som mötte med en bra nick ner mot stolproten men där var återigen Jonathan Tobiasson och räddade.

Grebbestad hade här en bra period och ytterligare en minut fram så provade Granit Berisha med en chipp utifrån men bollen landade uppe på nätet.

Mitt i Grebbestadspressen satte Grebbestadspubliken i halsen. Plötsligt ställde Lerum om fint med boll ut på sin högerkant mot Tobias Hansson som löpte in mot mål. Fri mot Jonatan Hårenberg fick han på et bra skott men Jonatan hann med och räddade med en fotparad.

Just denne Tobias Hansson var duktig och stark på huvudet och de flesta Lerumsuppspel sökte honom och han vann nickduellerna och skarvade vidare men där var det Grebbestads backlinje som kunde samla upp bollarna.

I halvlekens näst sista minut var Grebbestad nära igen. Emeka Uche slog ett bra inspel som nåddes av Erik Andreasson som mötte på volley men skottet smet ändå klart över.

Andra halvlek
Många chanser i första halvlek men inga mål. Skulle det bli en sån där dag....?

Andra halvlek var sedan fem minuter gammal när Grebbestad återigen var nära ledningen. En hörna nådde Tobias Luvenberg på bakre stolpe och han fick på ett bra skott som räddades av Lerumsförsvaret på mållinjen.

Grebbestad var sedan ett steg ifrån ledningen efter 57 minuter. Ett ra Grebbestadsanfall och Granit Berisha slog ett lågt inspel som inte nådde Anton Henriksson. Men precis bakom kommer Erik Andreasson men han var steget ifrån att kunna skicka in 1-0 för Grebbestad.

Efter 62 minuter kom unge Oskar Lindberg in som forward till vänster. Men efter bara några minuter valde tränare Matti Demegård att flytta över Oskar till högerkanten vilket skulle visa sig bli lyckat.

Lerum hade inte mycket framåt i matchen men efter 70 minuter hade man en frispark i hyfsat läge men skottet smet klart över.

Annars handlade det mycket om press från Grebbestads sida. Ett Grebbestad som jagade seger för at behålla sitt försprång i serien. Man fick under en period ett helt gäng med hörnor men det hände egentligen inte speciellt mycket på dessa utan de nickades bort av ett bra Lerumsförsvar.

Men så började Grebbestad få lite mer utrymme på högerkanten för Oskar Lindberg. Efter 75 minuter hade han ett bra inspel mot Granit Berisha vars skott touchade en försvarare och gick till en ny hörna.

Men så, efter 83 minuter kom det äntligen, målet! Återigen ko Oskar Lindberg bra på kanten och hittade åter Granit Berisha som denna gång kunde sätta – bakom en chanslös Jonathan Tobiasson.

Oskar Lindberg hade sedan efter 87 minuter en ny bra passning, nu fram till Emeka Uche som fick dubbla chanser men inte kunde få bollen förbi Jonathan Tobiasson.

I 90:e minuten sköt Tobias Carlsson en bra frispark men som vanligt var Jonathan Tobiasson på plats och räddade.



Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

1-0 seger idag mot Lerum men det satt riktigt hårt inne
- Ja det gjorde det och målet kom ju sent i matchen. Men det var skönt att vi tillslut lyckades spräcka deras nolla.

Om vi jämför med förra matchen mot Lerum så tycker jag dom såg väldigt disciplinerade ut och bra organiserade. Kan du hålla med där?
- Ja det tycker jag. Dom var verkligen måna om att hålla ihop laget i försvarsspelet. Och det gjorde dom stundtals riktigt bra och dom gjorde det svårt för oss.

Men vi hade ändå en hel del bra lägen och deras målvakt gjorde ett antal fina räddningar
- I det offensiva spelet gjorde vi en bra match så till vida att vi skapar många potentiella målchanser. Vi har tio avslut där de flesta är bra lägen i första halvlek. Vi borde gjort ett par mål där tycker jag.

Större delen av andra halvlek hade vi ett bra tryck mot dom och ett antal chanser men målet dröjde
- Målet det dröjde. Vi pratade om i paus om att ha tålamod. Att fortsätta med många av de delar som var bra i spelet. Tålamod och att hålla ett högt passningstempo och då var jag övertygad om att det skulle spricka upp i deras försvarsspel och att dom då kanske skulle tröttna. Vi fortsatte att skapa chanser och borde kanske gjort ett par även hör.

Målet kom tillslut. Inspel från Oskar Lindberg som Granit Berisha som sköt 1-0. Beskriv känslan när bollen satt
- Ja det är ju fantastiskt skönt naturligtvis! Och det var efterlängtat. Det kändes lite att skall det vara en sådan där dag där vi inte lyckas få hål på motståndarna. Men det var skönt!

Från måndag fokus på en tuff match mot Gauthiod nästa helg
- Det är en tuff match och från måndag är det full fokus på den och vi skall förbereda oss på bästa möjliga sätt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag.
- Jag tycker vårt mittbackspar (Tobias Carlsson och Jimmie Larsson) gör en bra match. Kanske låter lite konstigt underligt när dom hade så få chanser men dom bidrog bra i speluppbyggnaden. Vårt centrala mittfält med Markus Svensson, Granit och Mergim Berisha var bra.

GIF-Lerums IS 1-0 Lerums IS Bilder Grebbestad-Lerum

Bilder Grebbestad-Lerum

39 bilder från Grebbestad-Lerum finns nu i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller fäölj länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Lerum från Grebbestads hemsida

GIF-Lerums IS 1-0 Lerums IS Granit Berisha frälste Grebbestad sent i matchen

Bra jobbat idag grabbar. Tråkigt !

Div I Södra
2018-10-13 14:00

TVÅÅKERS IF
1-2

Övrevi, Tvååker
Div I Södra
Idag 16:00
OSKARSHAMNS AIK (b)
Arena Oskarshamn, Oskarshamn


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.