Grebbestads IF 7 - 1 FBK Karlstad
         
 
       
     
         
   
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 6. Granit Berisha
1-02. Felix Norén
Assist: 3. Tobias Carlsson
2-017. Emeka Uche
Assist: 21. Jonas Henriksson
3-017. Emeka Uche
Assist: 11. Anton Henriksson
4-06. Granit Berisha
Assist: 18. Mathias Hegeland
4-1
5-111. Anton Henriksson
Assist: 21. Jonas Henriksson
Ut: 17. Emeka Uche
In: 14. Oskar Lindberg
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 23. Tobias Luvenberg
6-114. Oskar Lindberg
Assist: 18. Mathias Hegeland
7-16. Granit Berisha
Assist: 11. Anton Henriksson


Grebbestad-FBK Kar...

Grebbestad-FBK Kar...

Grebbestad-FBK Kar...

Grebbestad-FBK Kar...
42 bilder till i galleriet
Storseger mot FBK Karlstad, 7-1 -- Update

FBK hade en fin nick tidigt men efter detta tog Grebbestad ledningen och sedan rullade det bara på. FBK hade för dagen inget at sätta emot.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen lite blekt och det var FBK som fick de första målchanserna. Den första man fick var riktigt bra och kom efter en frispark som man lyfte in efter tolv minuter. En FBK-spelare nådde högst (såg tyvärr inte vem) och fick på en kanonnick men Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg svarade för en första klassens räddning och tippade till hörna.

Även hörnan blev farlig då andrabollen kom till Viktor Olsson som klippte till. Han fick en bra träff men bollen smet en bit utanför den bortre stolpen.

I stället började Grebbestad vakna till och efter 14 minuter fick man en hörna. FBK fick bort förstabollen men Grebbestad lyfte in andrabollen och Tobias Carlsson kunde nicka ner till Felix Norén som kunde skjuta in 1-0.

Målet blev en bra injektion för Grebbestad som nu trampade upp tempot och FBK fick svårare att hänga med.

Bara tre minuter efter ledningsmålet kom inhoppande Granit i fint högerläge men hans skott räddades av unge FBK-målvakten Rasmus Walan.

2-0 låt inte sig inte vänta speciellt länge utan kom efter 22 minuter efter en snabbt Grebbestadsanfall där Jonas Henriksson passade fint diagonalt och där dök Emeka Uche upp och satte 2-0.

FBK tilläts inte komma fram speciellt mycket i detta skede av matchen men efter Grebbestadsslarv fick man ända till et skottläge för Kenny Hildeby som fick på ett bra skott men strax utanför.

Grebbestad kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och man kunde lätt fått till något mer mål då man var nära vid flera tillfällen.

Och det var inte direkt oväntat när trean tillslut kom. Efter ett bra anfall med Jonas Henriksson vidare till Anton Henriksson som släppte till Emeka Uche som snyggt lyfte in bollen högt vid första stolpen.

Grebbestad slog inte av på takten utan gasade på halvleken ut och belöningen kom via 4-0. Detta efter ett nytt snabbt fint anfall av Grebbestad där Mathias Hegeland passade in till Granit Berisha som satte bollen vid första stolpen bakom en uppgiven målvakt.

Andra halvlek
Andra halvlek blev inte fult lika bra från Grebbestads sida och här fanns ju ingen direkt anledning att bara trycka på fullt framåt. Men man var ändå klart bättre än FBK i halvleken och man hade ett stort bollinnehav.

Halvlekens första målchans kom efter 50 spelade minuter. Det var efter en hörna som där Anton Henriksson kom upp fint och nickade hårt men typ två centimeter utanför stolpen (se bild i galleriet när dessa är klara).

I stället kunde FBK reducera i matchen. Upprinnelsen var ett misslyckat uppspel från Grebbestads backlinje där FBK spelade snabbt på djupet mot Viktor Olsson som löpte sig fri och placerade in bollen förbi Jonatan Hårenberg till 4-1.

Men minuten senare var Grebbestad uppe i en fyramålsledning igen. Det var framför allt efter fint förarbete av Jonas Henriksson som i slutändan fick fram bollen till Anton Henriksson som kunde vända runt och distinkt sätta 5-1.

Även om Grebbestad inte hade samma intensitet i spelet skapade man några chanser som efter 58 minuter då Emeka Uche sköt bra vid första stolpen men Rasmus Walan han med och kunde rädda till en hörna.

Två minuter senare kom FBK i ett bra anfall där bolen gick fint mellan spelarna fram till Kenny Hildeby som fick ett bra skottläge där Jonatan Hårenberg var snabbt ute och klarade och fick sedan hjälp av försvaret att ta bort andrabollen.

Efter 63 minuter fick Jonas Henriksson et fint läge då Rasmus Walan slängde sig ut för att bryta ett inlägg. Men han tappade bollen mitt framför Jonas Henriksson som avslutade snabbt men Rasmus Walan revanscherade sig genom att snabbt få upp händerna och stoppa skottet.

Efter en Grebbestadshörna fick Tobias Carlsson ett fint läge efter hörna när han fångade upp andrabollen och skött bra men bollen prickade i ribbans underkant och ut.

I matchens 80:e minut fick f´vi se ett drömmål av unge Oskar Lindberg som satte sitt första seriemål för Grebbestad. Han fick bollen ute på vänster strax innanför 16-metaren, vände upp och sköt ett härligt skruvat skott som satt perfekt utan chans för Rasmus Walan.

Fem minuter senare var Mathias Hegeland nära att bli målskytt. Från egen planhalva! Hans brytning där han rensade bort bollen gick mot mål och Rasmus Walan såg lite nonchalant ut när han skulle stoppa den studsande bollen med fötterna. Då han missade bollen med fötterna lyckades han i stället i sista stund få upp en hand och stoppa bollen som var på väg in i mål.

Matchens sista mål kom i 87:e minuten då Granit Berisha snyggt lyfte in bollen i krysset via ett skott strax utanför 16-metaren. 7-1 för Grebbestad!


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård
1
En förkrossande seger idag, 7-1, det känns bra?
- Det känns bra naturligtvis. Stora siffror och det känns väldigt väldigt bra.

Matchinledningen var väl FBK's bästa period i matchen? Dom hade även ett jätteläge där Jonatan Hårenberg jätteräddar
- Ja, våra första 10 minuter är jag inte alls nöjd med. Vi är inte där känns det som, det är lite sömnigt och vi får ingen rytm i passningsspelet. Vi har för många touch och gör en del tekniska misstag så det var ingen bra period. Och som du säger – dom har en riktigt bra målchans där.

Sedan fick vi ett par snabba mål och redan där kändes det väl nästan avgjort?
- Nja, efter 1-0 och 2-0 tycker jag nog ändå att dom höll upp det bra. Dom ändrade om till 3-5-2 för att kunna forcera offensivt tror jag. Men vi fick in två till i slutet av halvleken vilket kändes jättebra.

- I paus pratade vi om att inte slå oss till ro utan att försöka bibehålla ett bra passningsspel offensivt med ett bra bolltempo. Men det är lät att det blir lite sömnigt när man leder med 4-0. Det gällde ju att vara noggranna i försvarsspelet så vi inte släppte in något men det lyckades vi inte med. Också.Men vi lyckades göra ytterligare mål framåt

Men det var en sömnigare andra halvlek då FBK inte kunde störa oss
- Jag håller med om att det är lite sömnigare i andra vilket det som sagt kan bli när man leder med 4-0. Vi försöker ändå att ha ett bra passningsspel som i sin tur an leda till målchanser och mål och vi gjorde tre till. Bland annat ett jättefint av Oskar Lindberg.

Lagets skyttekung Jonas Henriksson mållös trots sju gjorda. Men han stod för flera assist i stället
- Ja, vi sprider ut målskyttet, Emeka Uche, Felix Norén, Anton Henriksson, Granit Berisha och Oskar Lindberg. Det är viktigt att även andra gör mål och inte bara Jonas. Jonas bidrog inte med mål men spelade istället fram till flera idag vilket är väl så viktigt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag.
- Granit Berisha gjorde en bra match. Han kom in tidigt för Christoffer Söderlund och spelade större delen av matchen och gjorde det bra. Oskar Lindberg gjorde även han ett bra inhopp. Överlag gör vårt centrala mittfält det bra med Markus Svensson, Mergim Berisha ihop med redan nämnde Granit Berisha.

GIF-FBK Karlstad 7-1 FBK Karlstad Bilder Grebbestad-FBK Karlstad

Bilder Grebbestad-FBK Karlstad

46 bilder finns nu i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-FBK Karlstad från Grebbestads hemsida

GIF-FBK Karlstad 7-1 FBK Karlstad Storseger mot FBK Karlstad, 7-1 -- Update

VFK- GIF, 6-4, slut. Helt galen match enligt FB-rapportören !

Div II Norra Götaland
Igår 19:00

VÄNERSBORGS FK
4-6

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2020-09-26 14:00
IK ODDEVOLD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b) 1 - 1
Igår 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Ungefär en timme sedan
Fjällbacka IP

HIF-GIF div. 6
Bullarens GOIF (b)
2020-09-26 13:00
Kvännevi

P04/05
Melleruds IF (b)
Imorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
Imorgon 16:00
Kamratgården

P06
Herrestads AIF (b)
2020-09-26 13:00
Undavallen

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Om ungefär en timme
Siljevi