Karlstad BK 0 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 23. Tobias Luvenberg
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 14. Oskar Lindberg
21. Jonas Henriksson
18. Mathias Hegeland
15. Markus Svensson


Karlstad BK-Grebbe...

Karlstad BK-Grebbe...

Karlstad BK-Grebbe...

Karlstad BK-Grebbe...
23 bilder till i galleriet
Grebbestad tog en värdefull poäng borta mot Karlstad då matchen blev mållös.

Värdefull som sagt men dyrköpt. Tre spelare missar nämligen nästa match borta mot Nordvärmland efter tre varningar. Grebbestad hade ett par riktigt fina lägen att avgöra på slutet men annars var det Jonatan Hårenberg som räddade poäng genom några strålande räddningar.

Dom tunga varningarna som leder till avstängning drabbade i tur och ordning: Jonas Henriksson, Mathias Hegeland och Markus Svensson. Det gör at nästa match mot Nordvärmland borta blir ännu tuffare.

Första halvlek
Matchen öppnades jämt och lagen verkade känna på varandra och man turades om med bollinnehav. Matchens första avslut fick Jonas Henriksson men skottet smet klart utanför målramen.

Matchens första avslut på mål kom för Karlstad efter tolv minuter då Stefan Zarkovic bröt in från högerkanten och sköt via ett Grebbestadsben och i famnen på Jonatan Hårenberg.

Grebbestad bästa läge i första halvlek kom efter 18 minuter och var bra. Tobias Carlsson lyfte in en frispark och Felix Norén gick upp i luften och såg ut att få en touch och tvingade Karlstads målvakt Kristofer Hedlund till en fin fotparad.

Två minuter senare såg Karlstad ut att få en billig frispark i bra läge. Frisparken slogs av sommaruppehållsnyförvärvet Oskar Jansson och Jonatan Hårenberg fick göra en bra räddning och tippa till en hörna.

Efter detta blev det mer Karlstad som fick mer av spelet och chanserna. Bland annat tvingades Jonatan Hårenberg till en superräddning på Stefan Zarkovics nick. Låt då vara att Stefan var offside men vilken räddning det var!

Efter 24 minuter var Grebbestad i anfall. Karlstad bröt och skickade upp bollen och Grebbestadsförsvaret nådde inte riktigt att nicka bort utan bollen gick mot eget mål. Stefan Zarkovic var snabbast och löpte sig till ett friläge men Jonatan Hårenberg var omutlig och svarade för en bra parad till hörna.

Sedan blev det mycket Haytham Chebil. Först i 28:e minuten fick han bollen efter inspel från vänsterkanten. Haytham fick på ett bra skott vid första stolpen men Jonatan Hårenberg var med och räddade till hörna.

Sedan efter 35 minuter kom nästa Karlstadschans och det var ett inlägg från höger. Vid bakre stolpen kom Haytham Chebil helt fri och nickade men Jonatan Hårenberg svarade för en strålande räddning till hörna.

I halvlekens slutminut sköt sedan Haytham Chebil en bra frispark utifrån och Jonatan Hårenberg fick göra en ny bra räddning till en hörna.

Andra halvlek
Andra halvlek blev jämnare och Karlstad hade svårare att komma till målchanser. En del av detta såg ut att vara att men blev lite mer omständliga i sitt spel och man var allt för långasamma för att tränga igenom Grebbestads försvar.

I andra halvlek var det i stället Grebbestad som hade de vassaste lägena att avgöra. Först att var Christoffer Söderlund som dock nickade utanför på Felix Noréns inlägg.

Karlstad var faktiskt riktigt bleka framåt i den andra (kredit till Grebbestads försvarsspel). Två bästa lägena kom mitt i andra halvlek och båda gångerna var det Agon Beqiri som kom till skott.

Första läget för Agon gick skottet på en Grebbestadsförsvarare till hörna och andra gången prickade han ryggen på egen kille till inspark för Grebbestad.

Efter 77 minuter fick Anton Henriksson ett gratisläge att avgöra matchen. Karlstads målvakt Kristofer Hedlund rensade bort bollen svagt och den hamnade hos Anton Henriksson. Anton blev dock aningens överraskad och fick inte ett optimalt första tillslag så en försvarare han in och täcka Antons avslut som då smet strax utanför det tomma målet.

En bra chans hade Karlstad i andra. Ett mycket bra sådant dessutom. Grebbestad tappade boll strax utanför
-metaren och Karlstad vände snabbt över till sin vänsterkant där Joel Gustavssom tog sig till ett kanonläge men sköt högt över.

I 91:a minuten fick Grebbestad ett jätteläge att avgöra. Detta efter inspel från vänster som hittade fram till Felix Norén som sköt men bollen smet precis utanför.

Sedan i 95:e minuten hade Karlstad en halvchans när man lyfte in en frispark som Jonatan Hårenberg inte fick grep på utan sedan tvingades vifta bort bollen från farligt läge och sedan kunde Grebbestad rensa bort bollen.


Efter matchen: En pratstund med tränaren Matti Demegård

0-0 i seriefinalen borta mot ett svårspelat Karlstad. Ett resultat vi ändå är ganska nöjda med?
- Ja det får man väl ändå säga sett över 90 minuter. Det här är en svår bortamatch, en av dom svårare under året. Så vi får ändå vara nöjda med en poäng. Sedan fanns vissa möjligheter att få med sig ännu mer. Men set över ala målchanser hade vi nog inte varit värda tre poäng.

En jämn inledning på matchen men efter 20 minuter blev det lite mer Karlstad och dom fick några fina lägen
- Dom hade några bra chanser i första. Som du säger hade dom en hel del boll och vi hade lite svårt på vår högersida där dom ställde lite frågor till oss.

- Men några bra individuella situationer från Jonatan Hårenberg så lyckades vi ändå reda ut det.

Andra halvlek var betydligt jämnare spelmässigt. Karlstads spel var allt för långsamt ch deras anfallsspel blev omsändigt.
- Jag håller med dig om att andra halvlek var jämnare och dom skapar inte målchanser på samma sätt. Skall vi prata lägen ligger sista 10-15 minuterna i vår favör.

Vilket läge Anton Henriksson fick

Någon spelare att lyfta fram
- Det går ju inte att komma ifrån att Jonatan Hårenberg gör en jättebra match med några helt avgörande räddningar.
- Sedan gör backlinjen bra match och får plus också.

Karlstad BK-GIF 0-0 Bilder Karlstad-Grebbestad

Bilder Karlstad-Grebbestad

Nu finns det 27 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Karlstad-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Karlstad BK-GIF 0-0 Karlstad BK Grebbestad tog en värdefull poäng borta mot Karlstad då matchen blev mållös.

Det finns platser kvar till årsfesten .....
Välkomna anmäla er till info@grebbestadsif.se

Div I Södra
2018-11-10 14:00

HUSQVARNA FF
3-2

Vapenvallen, Husqvarna
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.