Lerums IS 2 - 1 Grebbestads IF

11. Anton Henriksson

Lerum-Grebbestad 2-1

24 bilder till i galleriet

Bottennapp när årets första förlust kom mot Lerum

Trots en hyfsad start och tidig ledning var det hemmalaget Lerum som gick segrande ur matchen. Detta efter 2-1 för hemmalaget som lyckades vända på tillställningen.

Första halvlek
Matchinledningen var väldigt avvaktande. Grebbestad backade ganska långt hem och lät Lerum rulla i sin backlinje.

Så när Grebbestad tog ledningen efter sex minuters spel var det det första som hände i matchen. Jonas Henriksson spelade på djupet mot Christoffer Söderlund som kunde sätta 0-1.

Målet blev upptakt på Grebbestads bästa period och man hade ett flertal chanser.

Först ut var Anton Henriksson som tre minuter efter ledningsmålet sköt men Jonathan Tobiasson klarade skottet.

Just Anton Henriksson startade matchen lite längre ner på planen men fick ändå flera chanser i början av matchen. Nästa chans för Anton kom efter tolv minuter och återigen var det i vänsterläge men nu smet skottet utanför.

Efter 16 minuter hittade sedan Anton Henriksson målet men då var han avvikande för offside. I stället fick han nytt läge efter efter 18 minuter och Jonathan Tobiassson fick en bra räddning.

Men efter 21 minuter kom första kallduschen. Kvittering på Lerums första målchans/anfall. Inspel från höger som nådde Jonathan Cameras som satte 1-1. Så här väldigt långt ifrån rättvist.

Men målet fick väl effekten som Lerum ville uppnå. Grebbestad tappade nämligen sitt spel och hade framöver i första halvlek svårt att hota framåt.

Men trots att spelet inte fungerade för Grebbestad så skapade Lerum egentligen inte något. Ett skott utifrån av Rasmus Karlsson som gick klart över var väl egentligen allt?

Andra halvlek
Spontat kände jag väl att vi borde kunna störa dom högre upp på planen än vi vid gjorde under de första 45 minuterna. Och kanske hade tränare Matti Demegård samma tankar? Hur som helst möblerade man om något i laget och Anton Henriksson startade högst upp centralt i den andra halvleken.

Lerum tvingades redan i första halvlek till ett byte på grund av skada och när den andra halvleken skulle börja vände målvakten Jonatahan Tobiasson tillbaka till bänken och fick byta. Senare i matchen blev det även ett tredje byte pga skada, tungt för Lerum men killarna som kom in blev avgörande för matchen.

Grebbestad var nära snabb utdelning i den andra halvleken. Ett snabbt inkast till Christoffer Söderlund som vände runt och sköt et mycket bra skott men precis utanför.

I stället påminde inledningen om avslutningen av den första halvleken och Grebbestad hade svårt att få till något.

Grebbestad fick visserligen en hyfsad chans till efter 52 minuter när Lerum missade att ställa offside. Men Erik Andreasson såg lite ivrig ut och drog på ett skott tidigt som smet klart över.

Lerum var inte helt ofarliga med kvicke Rasmus Karlsson och efter en timmes spel gjorde han det bra. Fick skott förbi Jonatan Hårenberg men Tobias Carlsson kunde rädda på mållinjen.

Grebbestad började nu ändå få till lite bättre djupledsspel och efter 64 minuter blev Anton Henriksson frispelad. Fri med andremålvakten Johan Karlsson så fintade Anton bort honom men stort credit till Johan Karlsson som snabbt vände om och lyckades klara friläget.

Nästa Grebbestadsläge kom via en frispark efter 74 minuter. Tobias Carlsson sköt mycket bra men Johan Karlsson var med utmärkt och svarade för en ny fin räddning.

I stället kom kalldusch nummer två efter 77 minuter. Precis inbytte Fredrik Ekman blev frispelad och satte 2-1 för hemmalaget.

Grebbestads sista chans kom efter 4,5 minuters tilläggstid på en hörna. Jonas Henriksson skarvade vidare men Felix Norén han aldrig få på ordentlig träff på bollen som nu blev ett lätt byte för Johan Karlsson.

Som helhet en klen insats av Grebbestad som kan betydligt bättre. Men svag insats, dålig plan osv gjorde att vi får vända hem utan poäng.

Lerums IS-GIF 2-1 Lerums IS Bilder Lerum-Grebbestad

Bilder Lerum-Grebbestad

28 bilder finns nu att beskåda i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Lerum-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Lerums IS-GIF 2-1 Lerums IS Bottennapp när årets första förlust kom mot Lerum

Efter kvällens resultat, där bl.a. IFK Uddevalla vinner borta mot Karlstad BK, så är GIF serieledare över midsommar och efter vårsäsongens 13 matcher - med 29 poäng mot KBKs 27 och FCT och VFK 26 - trots en match mindre spelad. Våromgången avslutas med GIF mot Gauthiod i Grästorp på måndag.
GLAD MIDSOMMAR till alla GIF-fans !!

2017-06-16 19:00

STENUNGSUNDS IF