Grebbestads IF 3 - 1 Vänersborgs IF
         
 
       
     
         
   
0-1
1-120. Erik Andreasson
Assist: 2. Felix Norén
7. Mergim Berisha
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 17. Emeka Uche
17. Emeka Uche
2-112. Christoffer Söderlund
Assist: 11. Anton Henriksson
3-16. Granit Berisha
Assist: 17. Emeka Uche
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 4. Marcus Broberg


Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
35 bilder till i galleriet
Grebbestad vann igen, Vänersborgs IF besegrades med 3-1

Det var inget skönspel men tillslut fick Grebbestad hål på Vänersborg och kunde vinna med 3-1 (1-1). Vänersborg tog ledningen redan efter sex minuter men sedan vände Grebbestad efter mål av Erik Andreasson, Christoffer Söderlund och Granit Berisha.

Tabelltvåan Grebbestad mot nästjumbon Vänersborgs IF kunde väl bara sluta på ett vis? Nja, lyckligtvis är ju inte fotboll så enkel tack och lov. Men ibland som idag hade man kanske önskat det.

Grebbestad fick en tuff start med tidigt baklängesmål. Men även om kvitteringen kom snabbt hade man svårt att få till ett bra spel denna afton. Vänersborg gjorde sitt för att dra ner tempot med målvakten Markus Mäkinen i spetsen och en poäng såg att att vara målsättningen att få med sig hem.

Vänersborg krigade bra och gjorde det svårt för Grebbestad och kunde så när kanske tagit alla poängen? Inhopparen Moussa Taher var mycket kvick och skapade ett antal fina lägen i början på andra halvlek och kanske skulle han utnyttjat något av dom?

Men tillslut fick Grebbestad hål på Vänersborg via två fina mål i den andra halvlekens slutskede. Segern tog Grebbestad upp i serieledning om än tillfälligt då Karlstad BK ännu inte spelat.

Första halvlek
Grebbestad öppnade med en chans redan efter tre minuters spel när Granit Berisha kom på djupet men skottet tog på ett försvarsben och gick mot första stolpen där Markus Mäkinen var med och räddade.

I stället var det Vänersborgs som tog ledningen tidigt. På en hörna kom Simon Svensson upp högst och nickade in 0-1 men visst såg det lite för enkelt ut?

Nästan direkt efter fick Vänersborgs David Bennhage en skada och när han behandlades utanför planen var Vänersborg en man mindre. Då passade ändå Vänersborg på med en ny chans då man åter nådde Simon Svensson, nu med en boll över Grebbestads backlinje. Simon tog sig ner mot kanten, fick dålig vinkel men bra träff och Jontan Hårenberg tvingades till en bra räddning.

Men efter 10 minuter, fortsatt med Bennhage på sidlinjen, kvitterade Grebbestad. Man kom på vänsterkanten där Felix Norén fick in bollen till Erik Andreasson som snabbt klippte till och 1-1 var ett faktum. Eriks första seriemål för Grebbestad sedan övergången i vintras.

Grebbestad såg nu lite piggare ut och minuten senare hade Jonas Henriksson ett skott vid stolproten som Markus Mäkinen klarade.

Grebbestad hade sedan runt 15-30 minuter sin absolut bästa period spelmässigt i matchen och Vänersborg var inte i närheten och allt annat än en Grebbestadsvinst verkade mycket långt borta.

Men efter en halvtimmes spel försvann det fina spelet och Vänersborg var åter med bättre i matchen även om man helt klart såg nöjda ut med poängen. Anfallsmässigt var det snabba omställningar som gällde och då gärna via inhopparen Moussa Taher som fick ersätta David Bennhage.

Efter en hörna i 36:e minuten kom Anton Henriksson högst och fick på en ganska bra nick som Markus Mäkinen tippade till en ny hörna.
Tre minuter senare, efter 39 minuter, kontrade Vänersborg med en djupledsboll mot Moussa Taher men samtidigt som han ryckte förbi Tobias Carlsson fick han en dålig touch och bollen for iväg allt för långt och ända till Grebbestads målvakt. Där hade vi haft ett friläge annars för Vänersborg.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek var långt ifrån bra av Grebbestad. Vänersborg skapade tidigt två avslut varav det sista blev farligast och Jonatan Hårenberg fick rädda vid första stolpen.

Det var kanske lite oorganiserat från båda håll inledningsvis i den andra halvleken för även Grebbestad vaskade fram några lägen som efter fem minuter. Ett snabbt inkast till Anton Henriksson som kunde ta med sig bollen och sköt med höger yttersida men Markus Mäkinen var med och räddade.

Strax efter var det återigen Vänersborg som var nära. Moussa Taher fick boll på djupet och tog sig till bra läge men skottet smet över.

Lagen turades om med chanser och nästa då följaktligen till Grebbestad. En hörna slogs långt och nådde Tobias Carlsson som klippte till. Då mina ögon var i kameralincen :-) såg jag inte om det var målvakten eller försvaret som kunde stoppa skottet.

När vi närmade oss 75 minuter av matchen så började Grebbestad bli lite frustrerat på planen då spelet inte stämde fullt ut och Vänersborg drog ner på tempot.

Men efter några byten där man bland annat drog ner Anton Henriksson ett steg skulle bli matchvinnande. För efter 76 minuter slog han en perfekt djupledspassning mot Christoffer Söderlund som han före Vänersborgs målvakt och han kunde sätta 2-1.

I samband med målet skadade sig även Christoffer och fick några minuter senare bryta matchen.

Men 2-1 målet tycktes lösa upp alla knutar och bara minuter senare var matchen avgjord.

För bara fyra minuter senare, efter 80 minuter, kom nästa mål. Nu var det Emeka Uche som fint serverade Granit Berisha bollen och Granit kunde dunka in 3-1!

Slutminuterna blev det öppna landskap, stora ytor för Grebbestad men även Vänersborg kunde ta sig fram. Simon Svensson fick ytterligare ett läge men avslutet rakt i famnen på Jonatan Hårenberg.

Med minuten kvar samarbetade Jonas och Anton Henriksson fint och Jonas fick läget. Men Markus Mäkinen kunde rädda men returen kom till Jonas men då var Jonas i obalans och skottet långt utanför.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Mikael Mattsson

Grattis till segern med 3-1 mot Vänersborg
- Tack tack

Det blev en tuff match där ni bland annat hamnade i underläge direkt
- Jo det stämmer. Vi kvitterade visserligen snabbt vilket var skönt så man slipper pressen med att jaga.

En riktigt bra period mitt i halvleken men sedan gick spelet i baklås?
- Vi hade en bra period men sedan avtog det. Det var väl lite blandat i första. Vi var lite nonchalanta och slarvade i uppspelen.

Dom hade en kvick forward som kom in och han fick några lägen
- Stämmer och vi hade väl lite tur att han hade en dålig touch på ett av lägena. Annars hade han varit helt ren så han var giftig.

Ni fick efterhand lite mer av spelet även om det inte var något skönspel
- Lite så känner man väl. Vi kände väl att det brukar öppna upp sig i dom andra halvlekarna. Så blev det och vi fick lite mer utrymmen och mer spel på offensiv planhalva.

2-1 kom som en befrielse?
- Ja, så är det ju. Snyggt mål. Anton Henriksson med en riktigt bra passning och bra avslut av Christoffer Söderlund. Så det var väldigt skönt.

3-1 kom snabbt och då var det avgjort?
- Jo, så kändes det. Då var det stängt!

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Alla jobbar på bra vilket dom gjort hela våren. Där är det inga problem även om spelet inte stämmer. Sedan gjorde Anton Henriksson en mycket bra andra halvlek som han skall ha beröm för!

GIF-Vänersborgs IF 3-1 Vänersborgs IF Bilder Grebbestad-Vänersborgs IF Vänersborgs IF tar emot Grebbestad på fredag

Bilder Grebbestad-Vänersborgs IF

38 bilder finns nu i galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Vänersborgs IF från Grebbestads hemsida

GIF-Vänersborgs IF 3-1 Vänersborgs IF Grebbestad vann igen, Vänersborgs IF besegrades med 3-1

Vänersborgs IF tar emot Grebbestad på fredag

Den 21:a omgången startar med matchen Vänersborgs IF-Grebbestad på fredagskvällen. Övriga matcher spelas under lördag/söndag.

Vänersborgs IF Formmässigt har VIF två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna vilket inta alls är illa för ett lag som ligger lite pyrt till i tabellen. Man ligger på en 11:e plats av de 14 lagen. Även om man ligger så där till i tabellen är det med marginal till nedflyttningsplats där Lidköping håller till. VIF har nämligen hela 7 poäng tillgodo samt 17 mål så med bara 6 matcher kvar skall det nog mycket till om det skulle bli nedflyttning för nykomlingen. Senaste matchen var i måndags då man föll med 4-2 mot Uddevalla på bortaplan

Grebbestad Grebbestad är fortsatt stabila och vann i lördags med förkrossande 7-1 hemma mot FBK Karlstad. FBK öppnade bra och hade ett par bra lägen där den ena tvingade Jonatan Hårenberg till en superräddning. Men nästan direkt efter tog Grebbestad ledningen och kunde rycka fram till 4-0 i paus. Efter paus var det mer bevaka ledningen men FBK tilläts reducera efter ett misslyckat uppspel från Grebbestad. Men Grebbestad var klart bättre och kunde göra ytterligare tre mål innan matchen var slut.

Svårigheter i denna match:
- Vänersborg vill garanterat besegra serieledarna
- Vänersborg vill ta de nödvändiga poängen för att definitivt säkra kontrakt
- Efter många gjorda mål är det ganska ofta svårt matchen efter att producera framåt. Löser Grebbestad den uppgiften?


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vänersborgs IF
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Vänersborgs IF har mötts 4 ggr. 
- Totalt matcher:  4 st, Grebbestad 3 vinster, 1 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 9-2 i målskillnad
- Träningsmatcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 2-0 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, serie, 3 st, Grebbestad 2 vinster, 1 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 7-2 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast fyra matcher spelade): GIF-VIF 3-1 (2017), GIF-VIF 2-0 (2016), VIF-GIF 0-3 (2013), GIF-VIF 1-1 (2013)
- Det blir 2,75 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Vänersborgs IF
- Målrikaste matchen: 2017-05-24 GIF-VIF 3-1
- Antal 0-0 matcher: 0 st
- Största vinsten:  2013-08-09 VIF-GIF 0-3
- Största förlusten: Ingen
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2013-08-09 VIF-GIF 0-3, 2017-05-24 GIF-VIF 3-1
- Flest insläppta för Grebbestad: 2013-06-15 1-1, 2017-05-24 GIF-VIF 3-1
- Grebbestads senaste målskytt: 2017-05-24 Granit Berisha satte 3-1 i vårens segermatch i den 80:e minuten.
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Vänersborgs IF   genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 49p +32
2. Karlstad 46p +37
3. Trollhättan 44p
4. Gauthiod 43p +22
11. Vänersborgs IF 18p -17

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Grebbestad-FBK Karlstad 7-1
Grebbestad-Vårgårda 3-0
Uddevalla-GIF 1-3
GIF-Trollhättan 3-2
Nordvärmland-GIF 0-0

Fem senaste matcherna för Vänersborgs IF
Uddevalla-VIF 4-2
VIF-Trollhättan 0-2
Stenungsund-VIF 0-1
Nordvärmland-VIF 1-2
VIF-Vänersborgs FK 0-1

Skytteligan 13 omgångar
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 16 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 13 st
3. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 12 st
4. Jonas Henriksson, Grebbestad, 11 st
4. Pelle Ödlund, Trollhättan, 11 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 11 st
Emeka Uche 7 st
Anton Henriksson 5 st
Granit Berisha 5 st

Bästa målskyttar Vänersborgs IF
Moussa Taher 7 st
Alexander Adolfsson 5 st
David Bennhage 5 st

Omg 21:
Fredag Vänersborgs IF-Grebbestad
Lördag Lerum-Uddevalla
Lördag FBK Karlstad-Vårgårda
Lördag Gauthiod-Karlstad BK
Lördag Lidköping-Trollhättan
Lördag Stenungsund-Vänersborgs FK
Söndag Skoftebyn-Nordvärmland

GIF-Vänersborgs IF 3-1 Vänersborgs IF Truppen mot Vänersborgs IF Grebbestad vann igen, Vänersborgs IF besegrades med 3-1

Yes, äntligen verkar det vara klart för spelstart i tvåan, söndag 14 juni,

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.