Grebbestads IF 2 - 0 Nordvärmlands FF
         
 
       
     
         
   
3. Tobias Carlsson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 15. Markus Svensson
In: 17. Emeka Uche
21. Jonas Henriksson
1-021. Jonas Henriksson
7. Mergim Berisha
2-017. Emeka Uche
Assist: 11. Anton Henriksson


Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...
29 bilder till i galleriet
Inhopparna avgjorde när Grebbestad vann med 2-0 mot Nordvärmland - update

Det var ganska få bra målchanser och matchen såg ut att gå mot 0-0 då Grebbestads inhoppare Jonas Henriksson och Emeka Uche kunde avgöra till Grebbestads fördel. Det innebär att Grebbestad fortsatt är obesegrade.

Första halvlek
Inledningsvis i matchen var det ganska mycket boll för Nordvärmland som hade bollskickliga killar i laget. Men det innebär mycket rullande i backlinjen och upp till centrala mittfältare och sedan hem till backlinje igen och det hände väl inte speciellt mycket i början av matchen som var värt att nämna.

Bästa möjligheten inledningsvis kom efter nio minuter då Nordvärmland lyfte in en frispark från mitten som man vann men nicken ändå klart över.

Efter 16 minuters spel hade Grebbestads tränare fått nog av Nordvärmalands bolltrillande på egenplanhalva och den till en början något avvaktande taktiken byttes om till att stöta lite högre upp och tidigare.

Spelmässigt såg det snabbt bättre ut men det var spelmässigt. För då Grebbestad kom högre upp slog Nordvärmland fint om med bra omställningar vid några tillfällen samtidigt som Grebbestad hade väldigt svårt att komma till.

Efter 18 minuter var det Nordvärmland som anföll och man kunde finurligt klacka fram till Kyle Gurrieri som fick på ett bra skott men strax utanför.

Två minuter senare ställde Nordvärmland om snabbt efter Grebbestadsanfall och bollen gick i djupet på duktige Michael Kozielek som kom i högerläge och sköt bra vid 16-metaren men bollen smet strax utanför den bortre stolpen.

Och ytterligare två minuter senare, efter 22 minuter, var vi beredda att notera 0-1. Grebbestad var i anfall och Nordvärmland ställde om snabbt igen och fick in ett fint inspel till Ljubisa Vukelja som nästan bara hade att rulla in bollen i tomt mål. Men där fanns Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg som inte tänkt släppa in något mål och Jonatan svarade för en kanonräddning!

Efter en halvtimme ställde Nordvärmland om fint igen och denna gång fick man till ett ra inspel som immie Larsson med lite möda kunde bryta till en hörna genom att slå bollen precis utanför egen stolpe.

Efter 34 minuter fick vi äntligen se en riktigt bra chans för Grebbestad. Det var unge Oskar Lindberg som slog ett bra inspel mot bortre stolpen där Christoffer Söderlund dök upp men nu var det Nordvärmlands målvakt Marko Nikitovics tur att svara för en fin räddning till en hörna.


Andra halvlek
Då Grebbestads spel ändå inte fungerat speciellt bra under första halvlek då man hade svårt att få till något bra anfallsspel var det kanske inte överraskande att man gjorde ett redan i paus då Jonas Henriksson ersatte Oskar Lindberg.

Och Grebbestads tvingades snabbt till ett ytterligare byte då Markus Svensson skadades efter 49 minuter. Och i undersökningar om han skulle kunna spelare blev det Nordvärmland som hade några bra minuter innan Grebbestad efter 53 minuters spel fick skickat in Emeka Uche som ersättare för Markus Svensson.

Och efter bytet handlade det mer och mer om Grebbestad som det bollförande laget men Grebbestad hade fortsätt väldigt svårt att skapa målchanser. Jonas Henrikssons skott utifrån rakt i famnen på Marko Nikitovic var väl egentligen det som hände.

Stabilt spel i de bakre regionerna gjorde att Nordvärmland inte fick till något i den andra halvleken.

Klockan passerade 80 minuter och matchen såg ut att gå mot 0-0 när Grebbestad fick en frispark som man lyfte in. Tobias Carlsson fick bollen i de bakre regionerna av 16-metaren när han tämligen onödigt revs ner och Grebbestad fick en straff. En straff som Jonas Henriksson kunde sätta till 1-0 för Grebbestad efter 82 minuters spel.

Målet gjorde att Nordvärmland naturligtvis fick satsa mer framåt men strax efter målet borde man dessutom fått reducerat manskap. Kyle Gurrieris armbåge på Granit Berisha var inte vacker men märkligt nog klarade han sig med en varning, mycket märkligt.

Men det var Grebbestad som på tilläggstid skulle få till ett avgörande. Anton Henriksson lyfte över bollen mot Emeka Uche som i duell med målvakten Marko Nikitovic lyckades få kontroll på bollen och lyfta i bollen i tomt mål till 2-0

Grebbestad fick sedan ett fint läge att öka på till 3-0 när man efter 95 minuter fick en straff sedan Mergin Berisha rivits ner man straffen sköt Anton Henriksson över.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis Matti till årets första seger i div 2
- Tackar, det vår väldigt skönt!

Det blev en tuff match mot ett bollskickligt lag. Men du hade en viss aning om detta du du fivck möjlighet att spionera på dom i deras match mot Uddevalla
- Ja, det stämmer. Det är ett lag som innehåller många duktiga fotbollsspelare som är bolltrygga. Ja, så det blev en tuff match.

Ganska jämn första halvlek med varsin riktigt bra chans
- Ja, det var en relativt jämn halvlek. Helt okej första 10-15 minuterna men sedan hade dom en period där dom var bättre än oss. Innan vi kom tillbaka sista tredjedelen av halvleken. Chansfattigt var det.

Mer boll för Grebbestad i den andra halvleken, dom såg ut att tröttna något?
- Jag håller med om att vi har mer boll. Vi skapar ett tryck och försvarsspelet såg bättre ut. Kanske tröttnade dom något men jag tror vi lyckades spela ner dom till lägre position. Men utifrån trycket skapar vi inte tillräckligt med målchanser.

Såg nästan ut att gå mot 0-0 när vi kunde ta ledningen på straff efter 82 minuter. Skönt?
- Jätteskönt. Och sedan fick vi även in 2-0 och hade chans på 3-0 på övertid. Jag är mycket nöjd med att vi håller nollan igen och vi har bara släppt in ett mål på tre matcher vilket är bra. I anfallsspelet finns det saker som vi kan höja. Men det kommer..

Här näst kommer det två tuffa matcher då Trollhättan och Uddevalla står på tur. Det ser vi fram emot?
- Det ser vi väldigt mycket fram emot. Två bra lag och skall vi prata favoritskap så möter vi fyra lag i de fem första matcherna som har ett visst favoritskap på sig.

Någon spelare du vill lyfta fram extra idag?
- Laget som helhet gör det bra men skall jag nämna något så var Jimmie Larsson bra idag.

GIF-Nordvärmlands FF 2-0 33 bilder Grebbestad-Nordvärmland

33 bilder Grebbestad-Nordvärmland

Nu finns 33 bilder att beskåda i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Svane från Grebbestads hemsida

GIF-Nordvärmlands FF 2-0 Nordvärmlands FF Inhopparna avgjorde när Grebbestad vann med 2-0 mot Nordvärmland - update

Det finns platser kvar till årsfesten .....
Välkomna anmäla er till info@grebbestadsif.se

Div I Södra
2018-11-10 14:00

HUSQVARNA FF
3-2

Vapenvallen, Husqvarna
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.