Grebbestads IF 3 - 1 IK Svane
         
 
         
   
         
   
1-018. Mathias Hegeland
Assist: 11. Anton Henriksson
1-1
4. Marcus Broberg
2-110. Olle Kristoffersson
Assist: 17. Emeka Uche
Ut: 17. Emeka Uche
In: 21. Jonas Henriksson
3. Tobias Carlsson
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 20. Erik Andreasson
3-111. Anton Henriksson
Assist: 18. Mathias Hegeland
Ut: 13. Meriton Mustafa
In: 22. Hugo Stenelind
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 14. Oskar Lindberg


Grebbestad-Svane 3-1

Grebbestad-Svane 3-1

Grebbestad-Svane 3-1

Grebbestad-Svane 3-1
24 bilder till i galleriet
Grebbestad besegrade Svane med 3-1

Grebbestad var aningens bättre än Svane och vann sammantaget rättvist kvällens träningsmatch med 3-1 (2-1). Men Svane var inte ofarliga och hade ett antal fina lägen i andra halvlek.

Första halvlek
Svane inledde piggast i matchen de första fem minuterna innan Grebbestad började komma in i det hela. Det blev också Svane so fick första tillstymmelsen till målchans när man kom runt på sin högerkant och fick till ett bra inspel som Tobias Carlsson kunde få undan för Grebbestad.

Grebbestads första målchans kom efter elva minuter och det efter en hörna där Marcus Broberg kom upp högst och nickade ganska bra men strax utanför.

Efter 17 minuter tog Grebbestad ledningen. Detta efter ett anfall som Svane först kunde bryta men inte bättre än att Grebbestad tog tillbaka bollen och hittade till Anton Henriksson som fint satte i djupet på Mathias Hegeland som sköt in 1-0 bakom Svanes målvakt Simon Hermansson.

Tre minuter senare lyfte Mathias Hegeland in en frispark och Svane tappade helt markeringen på Marcus Broberg som dock såg ut att bli överraskad eller om bollen kom lite fel och hans avslut smet utanför.

Grebbestad vann framför allt i första halvlek mycket bollar högt upp på Svanes planhalva och efter minuter var det Svanes målvakt som slog en svag passning som Emeka Uche kunde bryta och storma fram mot mål men skottet gick rakt på Simon Hermansson som kunde andas ut.

Efter 23 minuter kom en överraskande kvittering då Mergim Berisha drog på ett skott utifrån och som satt till 1-1. Målet överraskande och såg lite billigt ut men enligt uppgifter fick skottet en underlig bana som då Jonatan Hårenberg inte klarade.

Efter 27 minuter fick Svane ett bra läge för ledningsmål. Det hela startade med att Marcus Broberg rev ner en Svanespelare men spelet fick fortsätta med fördel Svane. Grebbestad bröt men Markus Svensson revs ner utan åtgärd och Svane fick då ut bollen på kanten och sedan ett fint inspel till Aden Aden som dock sköt högt över. Här borde nog Svane kunnat få till ett bättre avslut.

Efter målet hade Svane en bra period innan Grebbestad åter om tillbaka och efter 36 minuter var det ganska nära. Granit Berisha sköt bra och Simon Hermansson släppte retur mot Olle Kristoffersson som dock fick vända bak och hämta upp bollen innan han fick iväg ett skott som Simon Hermansson klarade.

Efter 42 minuter ställde Svane om snabbt och fint på högerkanten med inspel till Aden Aden som sköt utanför.

I stället tog Grebbestad ledningen. Återigen vann man boll högt. Först bröt Svane ett Grebbestadsanfall men sedan var man inte alls beredda på snabb offensiv av Grebbestad och Emeka Uche kunde påpassligt bryta och få fram bollen till Olle Kristoffersson som såg at Simon Hermansson stod långt ute och då snyggt lyfte in 2-1 för Grebbestad.

Andra halvlek
Till den andra halvleken fick vi se säsongspremiär av Jonas Henriksson. Även Svane gjorde ett spännande byte då man satte in sin skyttekung Marcus Knutsen som varit skadad.

Marcus Knutsen var den som först presenterade sig i matchen och efter 49 minuter tog han sig förbi ett par Grebbestadsspelare innan han kom till ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade och sedan även fångade upp returen.

Marcus Knutsen var väl inblandad i stort sett alla målchanserna för Svane i den andra halvleken och efter 56 minuter var han framme och oroade igen och i kamp med Grebbestads Meriton Mustafa fick han iväg en lobb som gick strax utanför.

Strax efter var det Grebbestad som gick på djupet med boll på Olle Kristoffersson vars skott dock smet någon meter utanför.

Och efter 62 minuter var det Jonas Henriksson tur att presentera sig. Felix Norén stod för en fin skarvning och Jonas Henriksson kom fri mot Simon Hermansson rusade ut och räddade 25-27 meter utanför mållinjen (inte med händerna) genom att fint täcka med kroppen.

Efter 64 minuter drällde Marcus Broberg med bolen på mittlinjen och Svane genom Marcus Knutsen satte full fart framåt. Marcus slog sedan ett inspel mot anfallskollegan Martin Jonasson men han fick ingen ordentlig träff på bollen.

I stället kunde Grebbestad två minuter senare fastställa slutresultatet med en bra fin omställning på högerkanten där Mathias Hegeland kom och slog ett perfekt inspel mot första stolpen som möttes av Anton Henriksson som säkert satte 3-1.

Hårenberg vs Knutsen
Grebbestad hade mest boll men Svane fick till ett antal fina omställningar. Nästa Svaneläge kom efter 81 minuter då ett inspel hittade fram till Marcus Knutsen som fint tog med sig bollen och sköt ett bra skott som Jonatan Hårenberg dök ner och klarade vid stolproten.

Tre minuter senare fick Svane turligt med sig bollen och satte snabbt i djupet på Marcus Knutsen som kom fri mot Jonatan Hårenberg. Marcus lyfte bollen över utrusande Jonatan som flaxade till med sin högerarm och lyckades klara till en hörna.

Marcus Knutsen hann med et läge till efter en bra djupledsboll men nu var Marcus Broberg med fint och kunde i sista stund blockera skottet till en hörna.

Efter matchen fick vi en liten pratstund med Mikael Mattsson

En lite kort kommentar till seger med 3-1 mot Svane
- Det var väl en ganska okey match. Svane började bra innan vi kom in i det och tog över. Vi tog sedan ledningen innan dom kvitterade på ett skott som såg lite konstigt ut. Bollen stoppade upp i vinden sa Jonatan Hårenberg.

- I andra trycker vi väl på men dom får ett antal fina omställningar då vi la högt och inte var riktigt alerta på långbollarna. Men även vi har en del lägen så segern var rättvis tycker jag.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Mittbackarna Tobias Carlsson och Marcus Broberg gjorde det bra och Markus Svensson dominerade mittfältet.

GIF-IK Svane 3-1 IK Svane Bilder Grebbestad-Svane

Bilder Grebbestad-Svane

Nu finns det 28 bilder från Grebbestad-Svane att se på i galleriet.
Gå via menyrad och galleri eller följ länk nedan:

Notera den klena bildkvalitén men tyvärr är det svårt i mörker.

Se bilder från Grebbestad-Svane från Grebbestads hemsida

GIF-IK Svane 3-1 IK Svane Grebbestad besegrade Svane med 3-1

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Idag 18:30
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi