Kråkeröy IL, Norge 1 - 1 Grebbestads IF
         
   
         
 
       
     
1-010. Olle Kristoffersson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
1-1
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 8. Victor Edvardsson
15. Markus Svensson
Ut: 27. Oliver Uttgren
In: 22. Hugo Stenelind
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 26. Qusai Alswaid


Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...
18 bilder till i galleriet
Oavgjort i Norge för Grebbestad. 1-1 mot Kråkeröy

Efter 90 minuter stod det klart att Grebbestad inte inte längre har vunnit alla matcher i år. Men vi har fortsatt inte förlorat efter 1-1 (1-1) mot norska Kråkeröy.

Bilden: Olle Kristoffersson sätter sitt sjunde mål för i år

Första halvlek
Första halvlek var egentligen helt jämn. Lagen turades om med lugnt och metodiskt passningsspel i bakre regioner innan man försökte gå till anfall. Men inledningsvis första minuterna var inte Grebbestad riktigt med enligt tränaren Matti Demegård.

Och detta gav norrmännen en bra chans redan efter 55 sekunder när man kom fint på sin högerkant och slog ett farligt inspel som Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg inte lyckades fånga utan mer stötte den rakt ut men anstormande norrman som dock inte fick ordning på bollen och Jonatan Hårenberg kunde dyka ut och fånga bollen.

När vi började närma oss 20 minuter började Grebbestad skapa lite målchanser och Anton Henriksson släppte efter 18 minuter ut fint till Olle Kristoffersson som dock kom lite ur vinkel och målvakten i Kråkeröy klarade säkert. Och kanske hade en passning tillbaka mot Anton denna gång varit bättre?

Minuten senare var Grebbestad framme och oroade igen. Återigen var det Anton Henriksson som spelade fram till Erik Andreasspn som bröstade fram till Olle Kristoffersson som gick på skott. Men skottet gick rakt på anfallskollega Erik Andreasson.

Efter 22 minuter var Kråkeröy inne i Grebbestads straffområde och härjade och man hade et par fina passningar mellan varandra men trots att man var nära att komma till bra avslutningsläge lyckades man inte utan Grebbestad kunde tillslut i stället bryta.

Grebbestad närmade sig i stället et ledningsmål och efter 23 minuter krossade Christoffer Söderlund fint till Mathias Hegeland som slog ett fint inspel mot Anton Henriksson som sköt men skottet blockerades av Kråkeröys försvar.

Olle het målskytt
Olle Kristoffersson har fått en mycket fin start på försäsongen och slog till även idag, hans sjunde mål på tre matcher, inte illa!

Nu kom Grebbestads ledningsmål efter 29 minuter. Grebbestad ställde om fint med boll upp på Anton Henriksson som i sin tur spelade ut på vänsterkanten där Christoffer Söderlund kom bra och slog ett perfekt inlägg till Olle Kristoffersson som hittade en fri yta och slog in 0-1 i matchen.

Efter 36 minuter väggspelade Kråkeröy fint vid 16-meteraren och hittade tillslut en fri kille som dock stötte bollen för långt fram och Jonatan Hårenberg kunde koma ut och bryta.

Efter 42 minuter kom kvitteringen. Grebbestad såg ut att ha kontroll på bollen genom Felix Norén men bra forechecking av Kråkeröy gjorde att man kunde bröta och spela in till en kille som satte 1-1 med ett skott stolpe in. Något onödigt kändes det ändå som då vi hade kontroll på läget.

Andra halvlek
Efter någon jämn minut i andra halvlek blev det bra fart på Kråkeröy som fram till ca 65 minuters spel var det bättre laget.

Efter 53 minuter fick Kråkeröy ett bra läge då man kom på vänsterkanten och spelade snet inåt bakåt där man fick ett bra skottläge men skottet smet över.

Minuten senare var det nära igen för Kråkeröy. Inledningsvis slarvade Grebbestad och Kråkeröy kom återigen på vänsterkanten där man lyfte in till helt fri spelare som dock sköt över i ypperligt läge.

Men sedan hände ändå inte så mycket mer med farliga lägen för Kråkeröy utan Grebbestad jobbade sig i stället in i matchen igen och efter 67 minuter sköt Christoffer Söderlund ett lurigt skott som Kråkeröys målvakt fick problem med men han lyckades slänga sig bakåt och tippa bollen i ribba och ut.

Men efterhand blev det förre och färre bra chanser. Grebbestad var dock framme och oroade på en hörna efter 75 minuter men Mathias Hegelands nick gick rakt på Kråkeröys målvakt.

På slutet tröttnade Grebbestad något men det var ändå lugnt bakåt och inget av lagen fick till mer farligt framåt och matchen slutade 1-1. Ett rättvist resultat.Efter matchen fick vi en pratstund med Matti Demegård

1-1 idag Matti mot ett tuffare norskt motstånd
- Definitivt ett tuffare motstånd idag, det var skillnad.

En ganska jämn första halvlek där båda lagen hade sitt spel
- Mmm. Vi har lite besvärligt första sju åtta minuterna där vi inte riktigt hittar rätt. Vi är inte riktigt beredda på intensiteten om vi då jämför med dom tidigare matcherna. Jag vet inte riktigt om det var mentalt eller att vi inte riktigt var förberedda ordentligt, för det tog en sju åtta minuter.

- Första halvlek gick annars lite i vågor. Vi har några riktigt riktigt bra omställningsmöjligheter som vi inte utnyttjade fullt ut. Men vi kommer till omställningsmöjligheter som ser intressanta ut. Men i vår speluppbyggnad lyckades vi inte alls så bra. Vi missade många enkla passningar vilket gör att vi sätter försvaret på prov i omställning då vi är utspridda.

Vi hade 1-0 när vi närmade oss slutet av halvleken och det kändes som vi hade kontroll när dom kunde bryta och kvittera
- I det skedet av matchen hade vi bra kontroll och ser man till första halvlek skapade dom inte en massa farliga chanser. Det kändes lite surt att kliva in till paus med 1-1 och vi skall lära oss att har man 1-0 och det bara är ett par minuter kvar, då skall det vara 1-0 när vi går in i paus.

Kråkeröy öppnade sedan ganska bra i andra
- Ja, första 10-15 minuterna hade vi det svårt och dom fick tryck på oss. Dom hade några distansskott och ett par inspel men inte så mycket mer. Nästanlägen så att säga. Men ändå skapade dom tillräckligt så man inte är helt nöjd med det.

- Men vi växte in i det allt efter som men sedan såg vi lite trötta ut i slutdelen av halvleken men det var ganska jämnt på slutet.

Oavgjort ganska rättvist?
- Ja, på 90 minuter är det väl så? Det tycker jag nog

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Det var väl ingen som stack ut så utan det var en bra kollektiv insats igen. Vi har några saker att jobba på och det skall man ha, detta var ju första riktiga matchen med tyffare motstånd om man säger så.

Kråkeröy IL, Norge-GIF 1-1 Kråkeröy IL, Norge 22 bilder från Kråkeröy-Grebbestad

22 bilder från Kråkeröy-Grebbestad

Nu är bilderna klara från dagens match. Gå via Galleri i menyraden eller via länk nedan:

Se bilder från Kråkeröy-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Kråkeröy IL, Norge-GIF 1-1 Kråkeröy IL, Norge Oavgjort i Norge för Grebbestad. 1-1 mot Kråkeröy

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

Träningsmatch
2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF
2-4

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Träningsmatch
2019-03-30 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.