Lysekils AIK 0 - 5 Grebbestads IF
         
   
         
 
         
   
1-018. Mathias Hegeland
Ut: 22. Hugo Stenelind
In: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 4. Marcus Broberg
2-010. Olle Kristoffersson
Assist: 20. Erik Andreasson
3-020. Erik Andreasson
Assist: 5. Ulrik Karnström
4-0
5-010. Olle Kristoffersson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 8. Victor Edvardsson


Lysekil-Grebbestad...

Lysekil-Grebbestad...

Lysekil-Grebbestad...

Lysekil-Grebbestad...
19 bilder till i galleriet
Grebbestad vann borta mot Lysekil med 5-0 - update

Grebbestad vann som väntat men det var en knackig första halvlek och sedan en betydligt lättare resa i den andra då Lysekil tröttnade. Matchen ingår i DM och redan på onsdag går nästa match i DM mot Hamburgsund

Bilden: Erik Andreasson presenterar sig med ett skott i krysset till 0-3 i matchen

Första halvlek
Första halvlek var blek från Grebbestad men samtidigt var det första matchen så man skall väl inte ha allt för höga krav. Passningsspelet fick Grebbestad inte igång under första minuterna vilket gjorde att man fick svårt att luckra upp Lysekil. Lysekil jobbade hårt och försvarade sig ganska bra i första halvlek.

Första målchansen för Grebbestad kom efter 13 minuter när Mathias Hegeland slog ett bra inspel mot debutanten Erik Andreasson som dock inte lyckades styra in bollen på mål utan den smet strax utanför.

Fem minuter senare slog Grebbestad ett inlägg som jag tror nicktouchades av en försvarare mot eget mål och Erwin Duric fick rädda vid bortre stolpen.

Ytterligare fem minuter senare, efter 23 minuter, lyfte Grebbestad in en frispark och andrabollen kom till en annan debutant, Hugo Stenelind, som sköt men bollen smet ändå klart över.

Även om Grebbestad hade mer boll så borde man kanske luckrat upp Lysekils försvar lite oftare men efter 36 minuter kom ändå tillslut ett ledningsmål.

Grebbestad slog ett inspel in i Lysekils straffområde som Lysekilsförsvaret inte riktigt fick undan utan bollen hamnade strax utanför 16-metaren där Mathias Hegeland gick på skott. Skottet touchade sedan en försvarare och ställde Lysekils målvakt helt och bollen smet in vid ena stolpen till 0-1.

Direkt efter fick Grebbestad en ny bra chans men Erwin Duric kom ut bra och räddade Erik Andreassons möjlighet.

Andra halvlek
I den andra halvleken tog Grebbestad ett större grepp om spelet då Lysekil verkade tröttna en aning och 0-2 kom ganska snabbt.

För efter 51 minuter lyfte Mathias Hegeland in bollen mot mål, Erik Andreasson nicktouchade fint och Olle Kristoffersson fick öppet mål att lägga in 0-2.

Fint spela av Grebbestad gav Olle Kristoffersson en ny bra chans minuten efter när han vände runt och sköt men skottet gick rakt på Erwin Duric som räddade.

Grebbestads spel var klart bättre och nu skapades chanser tätt. Efter 54 minuter kom nästa då Christoffer Söderlund sköt vid 16-metaren men Erwin Duric klarade med en fin räddning.

0-3 lät sig inte dröja. Efter 57 minuter fick Grebbestad en hörna som Ulrik Karnström fick ner till Erik Andreasson som snabbt klippte till, rakt upp i krysset. Ett snyggt debutantmål!

Strax efter fick Erik Andreasson en bra boll från Markus Svensson och höll fint undan sin försvarare och sköt men skottet gick rakt på Erwin Duric som klarade.

Men Grebbestads fina spel skulle snart resultera igen även om man denna gång fick lite hjälp. Markus Svenssons inspel nådde en Lysekilsspelare so olyckligt förpassade bollen in i eget mål efter 67 min.

Två minuter senare rullade Grebbestad återigen fint och Christoffer Söderlund hittade in till Olle Kristoffersson som klacktouchade in 0-5.

I mål för Grebbestad såg vi Anders Tjernberg och han hade det extrem lugnt. Något inlägg och en utrusning på en djupledsboll var väl allt han hade att göra på hela matchen.

Efter målet hade Grebbestad ett par chanser till men 0-5 stod sig tiden ut.


Efter matchen fick vi en pratstund med Matti Demegård

Det blev seger i din första match som Grebbestadstränare, seger med 0-5 men en ganska blek första halvlek
- Ja, men jag tycker nog utifrån bollinnehav borde vi nog skapat fler målchanser men det lyckades vi inte riktigt med. Vi pratade om passningstempo och få bolltouch men emellanåt lyckades vi inte med det. I en sådan här match måste vi driva upp tempot och inte falla in i deras tempo.

Andra halvlek betydligt bättre framåt och mer utrymme att spela på
- Betydligt bättre i form av att vi skapade fler målchanser och vi kom till en del fina inspel. Där har vi ändå en del att jobba på. Vi har inte tränat jättemycket anfallsspel ännu utan gått in för det defensiva. Och just försvarsspelet sattes väl inte direkt på några prov idag.

Nu har du ändå fått se laget under match och då har säkert hittat saker som du ser är bra och andra saker som man kan bli bättre på
- Så här det. Vi gör fem mål, det är positivt. I kan alltid göra fler med tanke på att vi skapade en del bra lägen. Vi gör två av mål utifrån bra passningsspel/kombinationsspel, tänker på 0-2 och 0-5. Sedan finns det saker att vässa på i försvarsspel. Vi valde att spela ganska lågt för att se om vi hittar linjer i vår organisation, för att vi sedan spelade högre upp och satte press högre upp.

Någon spelare som du vill lyfta fram idag?
- Överlag får alla godkänt, tycker jag.

Lysekils AIK-GIF 0-5 Lysekils AIK 23 bilder från Lysekil-Grebbestad

Kul att underskrifterna börjar rulla på. Men hur ser det ut med assisterande till Björk?

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.