Grebbestads IF 0 - 3 Kalmar FF
         
 
         
 
       
       
0-1
0-2
7. Christoffer Söderlund
Ut: 9. Mattias Svensson
In: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 23. David Olsson
In: 2. Felix Norén
0-3
Ut: 17. Rickard Johansson
In: 4. Marcus Broberg


Grebbestad-Kalmar 0-3

Grebbestad-Kalmar ...

Grebbestad-Kalmar ...

Grebbestad-Kalmar ...
62 bilder till i galleriet
Ingen skräll för Grebbestad. Kalmar vann med 0-3 - update

Grebbestad åkte tyvärr på ett tidigt baklängesmål och kunde trots en bra genomförd match inte rå på allsvenska Kalmar FF som hade 0-2 i paus. Efter paus dog matchen en aning men Kalmar kunde spika siffrorna till 0-3.

På bilden ser vi Kalmars målskyttar, Lumala Abdu (2) och Marcus Thorbjörnsson.

Första halvlek
Tidigt baklängesmål. Nja, det var kanske inte vad Grebbestad ville ha när man möter ett allsvenskt lag men faktum är ändå att Grebbestad öppnade matchen bra och respektlöst.

Kalmar hade första skottet mot mål efter bara två minuter via Filip Sachpekidis men skottet räddades enkelt av Marcus Gerd.

Grebbestad öppnade som sagt piggt och efter fem minuter kontrade man fint på högerkanten och Christoffer Söderlund slog ett inspel som dock kom alt för nära mål där Lucas Hägg Johansson plockade upp bollen och startade spelet och Kalmär vände blixtsnabbt med djupledsboll på vindsnabbe Lumala Abdu och Grebbestads försvar han inte med och vi fick ett friläge där Lumala Abdu kunde trycka in 0-1 i sjätte minuten. Något av en mardrömsstart om Grebbestad skulle kunna skrälla i matchen.

Före matchen hade Kalmarledningen pratat om att det gällde att dra upp tempot och i första halvlek fick vi se ett mycket piggt Kalmar anförda av bolltrollaren Romario Pereira Sipia.

Grebbestad hade ett antal fina anfall men fick inte till det sista biten in mot mål.

I stället visade Kalmar emellanåt prov på fint kombinationsspel som efter nio minuter då Anton Maikkula och Jonathan Ring kombinerade bra på högerkanten och där Anton Maikkula avslutningsvis får på ett skott som Marcus Gerd räddade fint.

Tre minuter senare satte Kalmar återigen på djupet på Lumala Abdu som kom 1 mot 1 mot Tobias Carlsson där han lyckades ta sig förbi men Marcus Gerd var vaken och snabbt ute och tog hand om bollen.

Efter 14 minuter var Kalmar nära tvåan men en fick genomskärare till Filip Sachpekidis som blev fri från vänster men skott smet utanför.

Minuten senare spelade Lumala Abdu in till Mahmoud Eid som sköt snabbt och Marcus Gerd räddade fint med en fotparad.

Kalmar slarvade emellanåt i sin backlinje och efter 24 minuter kunde Mattias Svensson bryta och han försökte hitta in till Jonas Henriksson men bollen blev aningens djup och Kalmar kunde bryta tillbaka.

Minuten senare fick Grebbestad en frispark i bra läge. Jonas Henriksson klippte till och fick på ett bra skott men Lucas Hägg Johansson klarade med en bra räddning till hörna.

Grebbestad hade nu en bra period och direkt efter kombinerade man och spelade mot David Olsson på djupet men Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson var bra med och snabbt ut och rensade till ett inkast.

Efter 29 minuter slarvade Grebbestad i uppspelsfasen och bollen hamnade hos Romario Pereira Sipiao som sköt ett snabbt överraskande skott som Marcus Gerd såg ut att reagera sent på men i sista sekunden fick han ut en fot och kunde rädda till en hörna.

På den följande Kalmarhörnan kom 0-2. Romario Pereira Sipiao slog hörna och Grebbestad stod och sov och helt omarkerad kunde Marcus Thorbjörnsson nicka in 0-2.

Dryga tio minuter före paus slarvade Kalmar återigen i försvaret och Markus Svensson kunde bryta och gå på skott men Kalmarförsvaret lyckades reparera sitt misstag genom att täcka skottet.

Direkt efter fick Grebbestad en ny frispark i hyfsat läge och nu var det Granit Berisha som provade skott men strax utanför.

Andra halvlek
I den andra halvleken sjönk tempot och Kalmar verkade tämligen nöjda med resultatet? Detta gav Grebbestad chansen att sticka upp och efter 50 minuter kom David Olsson i vänsterläge och hans skott/inspel blev farligt men nådde tyvärr ingen medspelare

Efter knappa timmen höll Grebbestad på att ställa till det rejält då Marcus Gerd och Tobias Carlsson försökte spela bort en Kalmarspelare. Det slutade med en svår boll från Marcus Gerd mot Tobias Carlsson som behövde 3-4 nickar på sidlinjen för att hålla bollen i spel. Men Kalmar snodde bollen och hittade in till Svante Ingelsson som sköt men bollen smet centimeter utanför.

Grebbestad kom betydligt högre upp i planen i den andra halvleken och efter 62 minuter hittade Jonas Henriksson in till Mattias Svensson som provade skott men fick dålig träff.

Efter 73 minuter kom 0-3. Grebbestad var på väg igenom genom Christoffer Söderlund då Kalmar bröt och Kalmars rensning hittade fint till Lumala Abdu som sprang sig fri och kunde runda Marcus Gerd och sätta bollen i nät. Lumala Abdu – en matchvinnartyp med sin snabbhet helt klart

Målet gav lite fart i Kalmars spel för första gången i andra halvlek och efter 76 minuter var Kalmar nära efter inlägg som Lumala Abdu nickade på. Marcus Gerd svarade för en strålande räddning och räddade även returen från Muktar Ahmed. Mycket bra Marcus Gerd!

Efter 79 minuter kombinerade Grebbestad bra och Jonas Henriksson fick tillbaka bollen av Christoffer Söderlund och släppte fint vidare till Olle Kristoffersson som kunde avsluta bra men en bra räddning av Lucas Hägg Johansson.

Ett par minuter senare vann Grebbestad boll högt uppe och Jonas Henriksson kunde lyfta in bollen bra till Olle Kristoffersson vars nick tyvärr gick rakt på Lucas Hägg Johansson.

Med minuten kvar borde Grebbestad fått en frispark för hands men domaren valde märkligt att fria och Kalmar satte snabbt på djupet på Muktar Ahmed som blev fri och sköt ett bra skott men Marcus Gerd svarade för en kanonräddning.


Pratstund med Kalmars tränare Peter Swärdh efter matchen
Först och främst stort grattis till avancemang i cupen
- Tackar, det var viktigt för oss.

Om du ser på matchen, är du nöjd med hur den utvecklade sig?
- Jag är nöjd med att vi vinner med 3-0 och att det blev en bra resa för oss. Vi fick ett tidigt 1-0 och 2-0 på en fast situation. Fram till dess var det bra men efter det blev det väldigt ojämt, mycket individuellt, mycket bollförluster och vi ville avgöra anfallen för tidigt. Grebbestad var giftiga i sitt omställningsspel, kontringsspel så det luktade mål ett antal gånger men vår backlinje redde ut det.

Efter paus kändes det som matchen tappade, att den lite dog och ni kanske mer bevakade er ledning. Var det så?
- Vi hade väl högre ambitioner som att få n en trea snabbt men jag kan hålla med dig. Det var väldigt tunt ett tag från vår sida. Men efter 0-3 kunde vi kontrollera lite bättre.

Om du ser lite på Grebbestads insats då. Blev då något överraskad eller var det som ni förväntat er?
- Det man inte vet riktigt är ju vilken attityd dom kommer med till matchen. Grebbestad pressade oss ganska högt upp och försökte vara aggressiva i sitt spel och lyckades en del till det då vi tappade en del boll i speluppbyggnaden. Andra lag kanske hade valt att ligga och lågt och gå på kontringar? På det sättet hade Grebbestad en högre ambitionsnivå i deras försvarsspel än vad vi förväntat oss. Det gav ju oss i stället möjlighet att jobba med kontringar och vi gjorde två mål på det. Det hade man kanske inte räknat med före matchen utan vi trodde på lågt försvarsspel.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

0-3 mot ett allsvenskt lag Kalmar FF. Ett ganska okey resultat ändå?
- Ja, det tycker jag. Vi står upp bra och ger Kalmar en bra match.

Jag håller med dig P.P och ser vi på målen vi åker på är två efter kontringar och en efter en hörna där vi sover
- Bra sammanfattat Janne!

Vi gjorde en bra första halvlek där ändå Kalmar var bra
- Kalmar hade under första 45 minuterna ett högt bolltempo och var skickliga, starka och snabba. Vi hade lite problem men vi gjorde det ändå bra och grabbarna skall ha heder av sin insats idag

Ni hade även en del bra chanser
- 3-4 st bra hade vi som kunde resulterat med lite flyt

Bla hade Jonas Henriksson en bra frispark med målvaktsräddning
- Visst och skulle vi haft en chans så hade nog vi varit tvungna att ta ledningen i matchen

Men en kul match och bra uppladdning för näsa seriematch?
- Ja det hoppas vi. Givetvis var det en rolig match. Det är ju inte varje vecka ett allsvenskt lag kommer till Grebbestad eller Bohuslän. Nu laddar vi om och tränar i morgon och ser fram emot matchen mot Kumla på lördag.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Marcus Gerd och Tobias Carlsson

GIF-Kalmar FF 0-3 Kalmar FF Bilder Grebbestad-Kalmar

Bilder Grebbestad-Kalmar

Nu finns det hela 66 bilder i Galleriet från gårdagens match mellan Grebbestad och Kalmar. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Kalmar från Grebbestads hemsida

GIF-Kalmar FF 0-3 Kalmar FF Ingen skräll för Grebbestad. Kalmar vann med 0-3 - update

Nu satsar vi på att tvåla dit IKO på lördag !!
Forza GIF

Div II Norra Götaland
2020-09-18 19:00

VÄNERSBORGS FK
4-6

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2020-09-26 14:00
IK ODDEVOLD (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF-GIF 2 div 7
Torp GOIF (h)
2020-09-27 14:00
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
Bullarens GOIF (b)
2020-09-26 13:00
Kvännevi

FELINLAGT
Eds FS (b)
2020-09-27 12:00
Bergslätt IP

P04/05
IFK Uddevalla (b)
Ungefär en timme sedan
Rimnersvallen konstgräs

P04/05
Färgelanda-Hedekas (h)
2020-09-28 19:00
Sparvallen konstgräs

P06
Herrestads AIF (b)
2020-09-26 13:00
Undavallen

P06
Lysekils AIK 1 (h)
2020-09-27 16:00
Fjällbacka IP

P06
IFK Strömstad (b)
2020-09-29 18:30
Strömsvallen

F04-06
Eds FF (b)
2020-09-27 12:00
Bergslätt IP