IK Oddevold 3 - 1 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
0-1
1-16. Granit Berisha
1-2
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 5. Ulrik Karnström
Ut: 23. David Olsson
In: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 9. Mattias Svensson
Ut: 22. Anders Stenström
In: 28. Pontus Johannesson
1-3


Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...
6 bilder till i galleriet
Oddevold vann rättvist med 3-1 mot Grebbestad

Men Grebbestad stod återigen upp bra mot Oddevold och kunde haft 2-1 fördel i paus. Men en märklig ändring av domslut och sedan en groda i försvarsspelet så var det i stället 2-1 för Oddevold i paus. Med nio minuter kvar kom även 3-1.

Fler bilder från matchen kommer i morgon. Stora bilden: Granit Berisha sätter 1-1 på straff.

Läs mer om Oddevold-Grebbestad på Oddevolds hemsida

Grebbestad gjorde en bra match och det som avgjorde till Oddevolds fördel blev spelet i offensiv sista 1/3-del där Oddevold var rappare och betydligt hetare. Sedan var man även lite stabilare i backlinjen.

På mitten däremot hängde Grebbestad med mycket bra och återigen mot Oddevold var Markus Svensson mycket bra. Grebbestads fina spel gjorde att Oddevold emellanåt tvingades till tuffare spel och bla kapades Markus Svensson bryskt vid ett tillfälle. Varför Oddevolds spelare inte fick lämna planen vet nog bara domaren.

Matchen startade i ett rasande tempo från båda lagen och inledningens första minuter var jämna. Men sedan ökade Oddevold farten och Grebbestad fick svårare att hänga med.

Första chanserna för Oddevold kom efter sju minuter då man fick två bra lägen efter hörna men Grebbestad kunde täcka undan till en hörna.

Några minuter senare var man nära igen då nr 10 försökte med en halv cykelspark men bollen smet strax utanför. Efter 12 minuter tog Oddevold ledningen.

En långboll hittade fram till Liridon Selmani som skarvade bollen vidare till Victor Mollapolci som lobbade in 1-0. Efter en kvarts spel hade Grebbestad jämnat ut spelet men man hade svårt att hota Oddevold framåt.

Men efter 27 minuter fick Grebbestad första ordentliga framstöt ett gott resultat i en straff då Oddevold försökte med en tackling i eget straffområde på Leonard Pllana. Straffen satte Granit Berisha fint till 1-1.

Efter en halvtimmes spel skapade Oddevold ett par fina lägen men Grebbestad lyckades hålla undan bollen från påhälsning i målet och 1-1 stod sig.

Oddevolds nr 10 fick strax efter en djupledsboll och trots tre man emot sig fick han till ett bra avslut som Jonatan Hårenberg klarade till en hörna. Hörnan blev mycket farlig och Oddevold hade ett par tre avslut med fina räddningar av Jonatan Hårenberg som håll kvar Grebbestad i matchen.

I stället såg Grebbestad ut att ta ledningen efter 42 minuter då Leonard Pllana kom på vänsterkanten och fick in bollen till Anders Stenström var skott blockerades. Men i kampen om bollen så hamnade den sedan hos David Olsson som slog bollen i mål.

Domaren dömde mål. Assisterande vinkade ej för offside. Men efter protester från Oddevold sprang domaren ut till assisterande och vips var målet plötsligt bortdömt. Okey, det kanske var offside? Men det är första gången jag varit med om att en domare ändrat sig bara för att ett lag protesterar.

Än värre blev det i första halvlek slutminut då annars duktige Marcus Broberg svarade för en riktig groda till felpassning. Oddevold tackade och tog emot och spelade in till frie Victor Mollapolci som satte 2-1. Riktigt tungt.

Andra halvlek
Grebbestad fick fem minuter in på andra halvlek ett fint läge då David Olssons inlägg nådde Leonard Pllana som fick på en bra nick men Oddevolds målvakt Erik Dahlin räddade.

Annars var det ganska jämn spelmässigt. Efter 68 minuter hade Oddevold ett mycket fint frisparksläge men skottet tog i muren och gick till en hörna.

Efter 70 minuter var det ytterst nära 2-2. Grebbestad kontrade fint och Olle Kristoffersson hittade Anders Stenström som tog emot bollen och klippte till. Men då jobbade sig Oddevolds ena mittback in fint och med en suverän blockering höll han Oddevold kvar i ledningen.

I den 81:a minuten avgjorde Oddevold tillställningen. Ett fint anfall ut på vänsterkanten, fin lyftning in mot mitten där Tobias Mikaelsson mötte fint på volley och det var 3-1.

Grebbestad fick snabbt chansen att komma in i matchen igen efter ett slarvigt uppspel av Oddevold. Grebbestad satte en bra boll på Pontus Johannesson som nog borde gått på eget avslut men han valde att passa trots bra läge och Oddevold kunde bryta.

Grebbestad avslutade matchen bra men fick inte till någon mer fin chans. Tillslut ändå en rättvis seger för Oddevold som var vassare i anfallsspelet.


Hej Mattias Pettersson-Pohl. 3-1 till Oddevold men vi står upp bra?
– Ja det tycker jag. Vi gör en helt okey match mot ett bra motstånd.

Dom var starkare än oss på den offensiva 1/3-delen av planen?
– Det var dom. Dom är starka i djupled och dom fyller på bra på kanterna. Men det visste vi om.

Det hettade till lite ute på planen
– Jo men det är bara roligt. Det skall smälla lite med. Men det viktigaste är att vi gör en bra match. Kanske kunde vi fått med oss något mål till tycker jag.


Någon spelare du vill lyfta fram?
– Markus Svensson, Tobias Carlsson och Leonard Pllana var bra tycker jag, avslutar Mattias.

Sedan får vi inte glömma Jonatan Hårenberg som gjorde ett par mycket fina räddningar.

IK Oddevold-GIF 3-1 IK Oddevold Bilder Oddevold-Grebbestad Grebbestad-Oddevold 19 aug i DM Semifinal i DM mot Oddevold på onsdag

Bilder Oddevold-Grebbestad

Bilderna som utlovades till igår finns idag att beskåda. Gå via menyraden och Galleri eller via länk nedan. Bilderna som vanligt när det är mörkt ute av varierande kvalité. 10 bilder finns att se på.

Se bilder från Oddevold-Grebbestad

IK Oddevold-GIF 3-1 IK Oddevold Oddevold vann rättvist med 3-1 mot Grebbestad

Semifinal i DM mot Oddevold på onsdag

Grebbestad möter på tufft motstånd i semifinalen av årets DM. IK Oddevold kommer på besök för match på Siljevi.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IK Oddevold . Lagen har inte mötts så många gånger egentligen och det var ett långt uppehåll med matcher då det skiljde allt för många divisioner mellan lagen. Men nu när Grebbestad klättrat till div så har man möts tre gånger på kort tid.
Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Oddevold mötts 9 ggr. Första gången 2000 och senast i fjol, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.
• Grebbestad har sedan resultaten började sparas i databanken på hemsidan aldrig tagit poäng av Oddevold
• Totalt 8 matcher: Grebbestad 0 vinster. 0 oavgjorda. Oddevold 9 vinster. 11-30 i målskillnad
• Träningsmatcher: 3 st. Grebbestad 0 vinst, 0 oavgjord, Oddevold 3 vinster, 4-9 i målskillnad.
• Tävlingsmatcher, serie: 6 st. Grebbestad 0 vinster, 0 oavgjord, Oddevold 6 vinster. 7-21 i målskillnad
• Fem senaste: IKO-GIF 3-1 (2015), IKO-GIF 2-0 (2014), IKO-GIF 4-3 (2013), IKO-GIF 1-0 (2002), GIF-IKO 1-3 (2002).
• Senaste möten: 2015-03-09: 1-3 borta
• Målrikaste match: 2001-09-29: IKO-GIF 9-1
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: Ingen
• Största förlusten: 2001-09-29: IKO-GIF 9-1
• Flest gjorda mål: 2013-12-19: 3 st, 2000-08-21: 3 st
• Flest insläppta: 2001-09-29: 9 st
• Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: IK Oddevold


Grebbestads trupp kommer under morgondagen...

IK Oddevold-GIF 3-1 IK Oddevold Grebbestads trupp mot Oddevold Oddevold vann rättvist med 3-1 mot Grebbestad

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Idag 18:30
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi