Karlslunds IF HFK 2 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
15. Markus Svensson
0-1
0-2
Ut: 7. Leonard Pllana
In: 9. Mattias Svensson
1-220. Felix Kristoffersson
Assist: 6. Granit Berisha
Ut: 23. David Olsson
In: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 4. Marcus Broberg
2-23. Tobias Carlsson
Assist: 21. Jonas Henriksson
21. Jonas Henriksson
3-29. Mattias Svensson
Assist: 6. Granit Berisha


Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...

Karlslund-Grebbest...
32 bilder till i galleriet
Vilken vändning när Grebbestad vann 3-2 mot Karlslund.

Vem trodde på Grebbestadsvinst efter första 45 minuterna? Svagt spel och underläge 2-0. Inte mycket talade för Grebbestad. Men Grebbestad kom ut som ett nytt lag och Mattias Svensson fullbordade vändningen med 3-2 i 91:a minuten.

Första halvlek
Första halvlek var nog en av Grebbestads sämre. Men inledningsvis var inte Karlslund något bättre och Grebbestad hade kanske aningens mer boll inledningsvis.

Matchens första målchans kom efter 17 minuter då Carl Grundel blev fint frispelad. Men Grebbestad burväktare Jonatan Hårenberg svarade för en fin räddning.

Grebbestads första läge kom efter 24 minuter då fint passningsspel satte Leonard Pllana på väg mot et friläge men Karlslunds Daniel Karlsson svarade för en lysande brytning.

Men efter detta blev det mer Karlslund och detta efter ett par slarviga saker i Grebbestads försvar som ledde till halvchanser.

Sporrade av detta hittade Karlslund ytor och satte press på Grebbestad och efter 30 minuter
fick man straff sedan Markus Svensson rivit ner (?) en spelare. Såg billigt ut men domaren blåste.

Straffen satte Herish Kuhi säkert till 1-0.

Målet sporrade Karlslund och efter 35 minuter kom även 2-0. Återigen spelade man rappt och satte en boll i djupet och Nabil Osman blev helt fri och rullade in 2-0.

Strax efter undvek Herish Kuhi offsiden och kom ner längs kanten och hittade fint in till David Johansson som fick ett bra skottläge men sköt över.

En riktigt svag avslutning av Grebbestad på halvleken och inte mycket tydde på poäng i matchen.


Andra halvlek
Men under pausen gjorde Grebbestad några platsändringar i laget och när man kom ut spalade man betydligt rakare och det gav ett helt annat spel för Grebbestad. Faktum är att Karlslund knappt var över på Grebbestad planhalva. - Påminde faktiskt ganka mycket om matchen mot Karlstad, sa Mattias Pettersson-Pohl efteråt.

Men inledningsvis det inte mer än att Grebbestad kom högre upp i banan men efter 56 minuter kom äntligen en målchans för Grebbestad då Jonas Henriksson hittade David Olsson som i svår vinkel ändå fick på ett bra skott som Linus Westerberg ändå lyckades tippa till en hörna.

Men efter detta blev det allt mer mot ett till synes allt tröttare Karlslund. Chanser började trilla in även om dom första kom i snävare vinklar. Jonas Henriksson och Granit Berisha provade båda lyckan utan att lyckas.

Grebbestad fortsatte att trumma på och efter ett finta anfall kom utdelningen. Snabbt rappt passningsspel satte Granit Berisha i fint läge på djupet och en han slog en härlig passning in framför mål där Felix Kristoffersson dök upp på bakre stolpe och satte 2-1. Tid 68 minuter.

Målet gav Grebbestad ännu mer energi och Karlslund fick allt svårare att hålla undan och det var i princip bara ett lag på planen. Minuten efter efter reduceringen kom Jonas Henriksson fri men han kom ur vinkel och fick leta passning in i mitten i stället och hittade då inte rätt med passningen.

Efter 79 minuter var det lika i matchen. Grebbestad hade en hörna som Karlslund rensade upp. Jimmie Larsson samlade upp bolle och måttade ett långt uppspel mot Jonas Henriksson som var hårt tagen och inte kunde få bollen under kontroll. Men bollen åkte bak till Tobias Carlsson som fick på en härlig volleyträff, otagbart till 2-2.

Nya snabba order från Mattias Pettersson-Pohl: - Trumma på bara, jaka segermålet!

Grebbestad fortsatte med djupledsbollar som Karlslund hade det tufft med och efter 85 minuter slog man en ny mot Felix Kristoffersson som kom i duell med försvaret. Bollen hamnade då i stället hos Jonas Henriksson som provade ett vänsterskott som smet över.

I 91:a minuten kom så avgörandet. Grebbestad slog en lång djupledsboll på Granit Berisha som fick ner bollen till Mattias Svensson som klippte till. Och vilken träff han fick! Bollen rakt upp i nättaket för 2-3 i matchen.


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Hur känns det efter en sådan här avslutning på matchen?
- Härligt!

Om vi tittar tillbaka på första 45 minuterna, dom är du inte speciellt nöjd med?
- Nej. Dom är vi inte nöjda med. Men vi gjorde vissa korrigeringar till andra halvlek som slog väl ut.

Deras 1-0 på straff. Kändes det som en straff för dig?
- Tveksamt från min position. Men jag hoppas domaren är tvärsäker men det såg tveksamt ut från min position.

Ni kom ut som ett helt annat lag till andra.
- Ja, vi gjorde lite justeringar och så hade vi en helt annan energi i andra. Vi kände att vi ville visa att vi kan bättre och det gjorde vi.

Tappade dom orken?
- Klart att dom gjorde. Dom hade bara sporadiska besök på vår planhalva i andra halvlek och matchen påminde så sett väldigt mycket om Karlstadsmatchen. Skönt att kunna avgöra på slutet. Skönt för Mattias Svensson och skönt för laget.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Kollektivet givetvis! En fantastisk andra halvlek.

Karlslunds IF HFK-GIF 2-3 Karlslunds IF HFK Bilder Karlslund-Grebbestad

Bilder Karlslund-Grebbestad

Nu finns det 36 st bilder i Galleriet. Gå via Galleri i menyrad eller via länk nedan.

Bilder från Karlslund-Grebbestad

Karlslunds IF HFK-GIF 2-3 Karlslunds IF HFK Vilken vändning när Grebbestad vann 3-2 mot Karlslund.

Häckendebuten avklarad!

https://bkhacken.se/nyhet/519

Kval till division I
2019-10-26 15:00

IFK BERGA
0-2

Bergavik IP, Kalmar
Träningsmatch
2020-02-08 13:00
BENGTSFORS IF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.