Rynninge IK 2 - 6 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
3. Tobias Carlsson
1-07. Leonard Pllana
Assist: 10. Olle Kristoffersson
1-1
Ut: 3. Tobias Carlsson
In: 5. Ulrik Karnström
1-2
2-210. Olle Kristoffersson
Assist: 6. Granit Berisha
3-2
12. Christoffer Söderlund
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
4-27. Leonard Pllana
5-28. Daniel (Strömstad) Andersson
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 9. Mattias Svensson
6-26. Granit Berisha
Assist: 9. Mattias Svensson


Rynninge-Grebbesta...

Rynninge-Grebbesta...

Rynninge-Grebbesta...

Rynninge-Grebbesta...
74 bilder till i galleriet
Målkalas i Örebro när Grebbestad besegrade Rynninge - update

8 mål fördelat på två för hemmalaget Rynninge och hela 6 för segrande Grebbestad. I paus hade vi 2-2. Efter viktiga 4-2 för Grebbestad var det bara ett lag på planen under slutet av matchen. Jonas Henriksson lämnade ett sent återbud och in kom Leonard Pllana som tackade för chansen och gjorde två mål.

Matchen startade i ett högt tempo och det var bra fart från båda lagen och Rynninge hade ett bra inlägg redan i första minuten som Jonatan Hårenberg fick boxa ut. Grebbestad svarade med ett bra skott ur något snäv vinkel för David Olsson och Rynninges målvakt Andreas Carlström klarade.

Grebbestad hade sedan en riktigt bra period och dominerade spelet klart första 20 minuterna. Grebbestads ledningsmål lät inte vänta på sig utan kom i ”olycksminuten” 13. Men minuten före hade Rynningen en frispark utifrån med riktigt bra fart på bollen som gick rakt på Jonatan Hårenberg som boxade ut bollen.

Minuten efter vände Grebbestad snabbt på spelet. Granit Berisha upp till Christoffer Söderlund som hittade vidare till Olle Kristoffersson. Olle hittade i sin tur vidare till Leonard Pllana som tog sig runt och tryckte in 0-1 i matchen.

Efter 19 minuter slog Grebbestad ett långt uppspel till Christoffer Söderlund som tog sig in och sköt ett välplacerat skott som Andreas Carlström klarade med en fin räddning.

Men efter Grebbestads fina start kom Rynninge högre upp planen och detta startades med ett läge för Viktor Lindqvist som sköt från ca 20 meter men Jonatan Hårenberg var bra med och klarade säkert. Tre minuter senare kontrade Rynninge fint och man fick till ett inspel mot Bita Bångens som kunde vända runt och skjuta man åter var Jonatan Hårenberg med bra och klarade.

Rynninge kom som sagt med bättre i matchen här och när sedan Grebbestads mittback Tobias Carlsson tvingades av planen efter att ha fått bollen i ögat blev det för en stund rörigt i Grebbestad.

Tobias Carlsson kom in på planen tillfälligt igen men röran efter ompositioneringar bestod och Rynninge fick en tillsynes billig straff i 32:a minuten när en spelare sprang rakt in i en stillastående Markus Svensson. Straffen satte Jens Arrby trots att Jonatan Hårenberg var bra med.

Grebbestad verkade sedan komma över den tillfälliga förvirringen och efter 36 minuter tog sig David Olsson fram längs offensiv kortlinje och hittade in till Christoffer Söderlund som klippte till bra. Men Rynninges målvakt Andreas Carlström gjorde en lysande räddning och lyckades tippa bollen upp i ribba och ut.

I stället tog Rynninge ledningen. Man fick ett inkast som via skarv hittade Miran Abdulrahman Mohammad som kunde sätta 2-1 från nära håll.

Men Grebbestad var snabbt med i matchen igen. Via en snabb spelvändning hamnade bollen ute hos Granit Berish som hittade in till en felvänd Olle Kristoffersson som vände runt snabbt och avslutade perfekt med ett välplacerat skott till 2-2.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades ganska jämnt och första läget kom för Rynninge efter 50 minuter då Bita Bånges snyggt skarvade bollen vidare till Sebastian Bichler Bergenhem som kom i ett fint läge som Jonatan Hårenberg räddade bra till en hörna.

Istället var det Grebbestad som gjorde det viktiga nästa målet i matchen. Leonard Pllana slog ett hårt fint inlägg som gick över Olle Kristoffersson och bakom honom fanns Rynninges Mirza Basic som lyckligt slog in bollen i eget mål, 2-3 i matchen efter 54 minuter.

Men en liten stund efter målet blev Grebbestad passivare och Rynninge tilläts åter komma in bättre i spelet men man lyckades aldrig få till någon riktigt bra kvitteringschans. I stället hade Grebbestad en bra chans att öka på när Rynninges försvar inte fick bort ett Grebbestads inlägg. Bollen hamnade hos David Olsson som fick på ett kanonskott via en försvarsspelare stenhårt i stolpen och vidare till en hörna för Grebbestad.

Matchen skulle avgöras efter 73 minuter. Marcus Broberg stötte fram fint och bröt. Fick fram bollen till Granit Berisha som hittade Olle Kristoffersson som blev fri. Men Andreas Carlström gjorde en utmärkt fotparad och klarade. Men andrabollen hamnade hos Leonard Pllana som tog sig förbi ett par man och sedan tryckte in 2-4.

Efter detta mål rasade Rynninge ihop fullständigt och resten av matchen var det bara ett lag på planen – Grebbestad.

Olle Kristoffersson hade strax efter ett bra skott strax utanför.

Efter 78 minuter fick Grebbestad en frispark från 25 meter. Daniel Andersson fick på ett härligt skott som satt perfekt bakom Andreas Carlström i Rynninges mål.

Nästa mål kom efter 83 minuter efter ett inspel från vänster till Mattias Svensson som lyfte bollen över en försvarare och bakom kom Granit Berisha och klippte in 2-6. Rasten av matchen blev sedan en transportsträcka och 2-6 stod sig tiden ut.

Efter matchen tog vi en liten pratstund med kapten Markus Svensson.

Hej Markus, grattis till en klar seger
- Tack så mycket, det känns väldigt skönt.

Ni startade bra första 20 minuterna
- Ja det tycker jag. Men sedan drog jag olyckligt på mig en straff som dom kvitterade på. Dom fick även 2-1 efter ett lång inkast då vi tappat i spelet.

Vad tyckte du om straffen då, den såg billig ut?
Jag står ju bara där och han springer in i mig så det smäller i benskydden så det lät väl som jag fällde honom?

Viktigt 2-2 före paus?
- Jo, den var psyklogiskt viktig. Då kände vi att vi var med igen. Dom sprang mycket i första så vi sa i paus att vi bara skulle vara lite kyliga i andra så kommer vi att rulla ut dom.

Ni fick sedan viktiga 2-3 men tappade lite i spelet innan avgörande 2-4 kom?
- Ja men vi håll oss lugna och sista 20 rullade vi ut dom totalt. Dom orkade inte ens springa mot bollen.


Vem tycker du var man of the match?
- Fan, det var svårt när man själv spelar? Men Marcus Broberg var bra tycker jag

Efter detta tog vi oss en pratstund med tränaren Mattias Pettersson-Pohl

Hej PP, vi är några minuter efter en riktigt god bortaseger mot Rynninge[/fet]]
- Ja, underbart, underbart. Vi gör en gedigen match över 90 minuter. Det är klart att vi exploderade i andra halvlek med fyra mål men jag tycker att även vår första halvlek är bra.

Det blev lite rörigt en sväng i första i samband med Tobias Carlssons ögonskadaAndra halvlek
- Ja och dom fick två mål där efter fasta situationer. Vi fick omgruppera och då låg dom på.

Avgörande blev väl 2-4 målet?
- Ja det stämmer vi tog över helt och det kunde blivit ett par bollar till. Dom sapade absolut inget under hela andra halvleken där vi är mycket bra defensivt.

Du måste vara mycket nöjd med forwards i dag?
- Ja absolut, men det är inte bara dom jag är nöjd med idag utan hela laget. Se hela laget mycket bra efter fina 6-2-segern.

Leonard Pllana gjorde sin första start för Grebbestad i en seriematch. Efter sent återbud kom han in och gjorde två mål
- Han var ett utropstecken! Han gjorde två mål och var bra men som jag sa tidigare, det var många som var bra men Leonard satte två, det var bra :-)

Rynninge IK-GIF 2-6 Rynninge IK Första bortamatchen 2015 - före- och efterbilder ... Bilder Rynninge-Grebbestad och mer att läsa Nästa match: Grebbestad hemma mot Rynninge

Första bortamatchen 2015 - före- och efterbilder ...

Titta här på lite bilder från före och efter första bortamatchen 2015.

Matchbilder finns som vanligt från Jannes skarpare kameralins ..

.

Rynninge IK-GIF 2-6 Rynninge IK Bilder Rynninge-Grebbestad och mer att läsa Målkalas i Örebro när Grebbestad besegrade Rynninge - update

Bilder Rynninge-Grebbestad och mer att läsa

78 bilder! 78 bilder finns nu att beskåda från matchen. Som vanligt kan ni gå via Galleri eller länk nedan.

Se bilder från Rynninge-Grebbestad

Se ännu mer bilder från Rynninge-Grebbestad på Rynninges hemsida

Läs om matchen på Bohusläningen

Läs om matchen på tidningen NA

Läs om matchen på Rynnings hemsida

Rynninge IK-GIF 2-6 Rynninge IK Målkalas i Örebro när Grebbestad besegrade Rynninge - update Första bortamatchen 2015 - före- och efterbilder ...

Nästa match: Grebbestad hemma mot Rynninge

Nu har Grebbestad mött samtliga lag i serien och ligger då på en åttonde plats. Detta sedan en svag form gett tre raka förluster. Nu får vi s om vi kan vända trenden mot Rynninge IK.

Detta är första säsongen som lagen möts och då serien är inne i en vändning innebär detta att lagen mötts 1 gång tidigare. Grebbestad vann borta med fina 6-2 i april. Matchen i Rynninge var svängig. Grebbestad öppnade matchen bra och tog ledningen. Sedan hade man bra kontroll men en skada på Tobias Carlsson rörde om det i försvaret och vips var Rynninge i ledning. Men Grebbestad lyckades kvittera före pausen. Sedan sprang Grebbestad ifrån ordentligt i den andra halvleken och vann med 6-2.

Rynninge IK: Har haft en tuff säsong och liger i dagsläget på en 12:e plats och då kvalspel för att hänga kvar. Men där har man i alla fall bara en poäng upp till laget ovan. Formmässigt har Rynninge en vinst på de fem senaste matcherna och tre förluster. Således ett kryss.

Grebbestad: Grebbestads form är väl inte bra den heller för tillfället. Tre raka förluster vilket gjort att Grebbestad sjunkit från tredje till åttonde plats. Senast gjorde man ände en mycket bra första halvlek men hade ändå bara 1-1 efter Skövde AIK's kvittering i 45:e minuten. Inte blev det bättre då Skövde gjorde 2-1 i första minuten av andra. Resten försöker vi glömma snabbt och skall nu försöka vända trenden mot Rynninge.

Tabelltoppen
1. Trollhättan 33p
2. Skövde AIK 26p
3. IFK Uddevala 26p
8. Grebbestad 21p
12. Rynninge 10p


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Rynninge IK

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Rynninge IK har mötts 1 ggr.

Totalt matcher: 1 st, 1 vinst, 0 oavgjorda, 1 förluster, 6-2 målskillnad
Träningsmatcher: Inga
Tävlingsmatcher, serie: 1 st, 1 vinst, 0 oavgjorda, 1 förluster, 6-2 målskillnad
Fem senaste (senast först): Rynninge-Grebbestad 2-6 (2015)
Målrikaste match: Rynninge-GIF 2-6 2015-04-18
Antal 0-0 matcher: Ingen
Största vinsten: Rynninge-GIF 2-6 2015-04-18
Största förlusten: Ingen
Flest gjorda mål för Grebbestad: Rynninge-GIF 2-6 2015-04-18
Flest insläppta för Grebbestad: Rynninge-GIF 2-6 2015-04-18
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Rynninge IK genom åren


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• Skövde AIK-GIF 5-2, GIF-Uddevalla 0-1, Gauthiod-GIF 1-0, Stenungsund-GIF 0-2, GIF-Vänersborg 2-0
Fem senaste matcherna för Rynninge IK:
• RIK-Trollhättan 0-3, Tibro-RIK 1-1, RIK-IF Skövde 4-0, Karlslund-RIK 2-0, RIK-Nordvärmland 0-4

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 10 st
2. Robert Bagger, Trollhättan 9 st
3. Pelle Ödlund, Gauthiod 8 st
3. Fredrik Johannesson, Nordvärmland 8 st
3. Sargon Abraham, Skövde AIK 8 st

Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 9 st
2. Olle Kristoffersson 3 st
2. Jonas Henriksson 3 st


Bästa målskyttar Rynninge IK
1. Mirza Basic 6 st
2. Jens Arrby 2 st
2. Marcus Gustafsson 2 st

Rynninge IK-GIF 2-6 Rynninge IK Truppen mot Rynninge Målkalas i Örebro när Grebbestad besegrade Rynninge - update

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.