Kråkeröy IL, Norge 4 - 0 Grebbestads IF
         
 
     
     
       
       
0-1
0-2
0-3
Ut: 24. Mikael Larsson
In: 10. Olle Kristoffersson
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 22. Anders Stenström
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 18. Tobias Berntsson
0-4


Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...

Kråkeröy-Grebbesta...
22 bilder till i galleriet
Storstryk för Grebbestad mot norska Kråkeröy - update

Stopp för Grebbestad efter fyra raka vinster. Det blev en något märklig match och storstyk med hela 4-0 (3-0). Grebbestad skapade många fina chanser men Kråkeröys målvakt var omutlig. Stället visade Kråkeröy prov på effektivitet när man för valtade fyra av fem skott på mål.

Bild: Kråkeröys frispark som siter perfekt i krysset till 2-0.

Det ser förmodligen väldigt dumt ut när man skriver att 4-0 till Kråkeröy inte var rättvist? Kråkeröy var ruskigt effektiva medan Grebbestad brände ett flertal chanser under första halvlek. I andra halvlek träffade man stolpe och ribba och när man sedan inte ens kunde göra mål på straff – var det helt klart inte Grebbestads dag.

Matchen spelade i hyfsad vind i planens längdriktning och i första halvlek var det Kråkeröy som hade medvind. Något som det inledningsvis såg ut som dom tänkte utnyttja med att ligga på och pressa högt upp.

Men efter några tuffa inledningsminuter kom Grebbestad in i matchen och tog över spelmässigt och första målchansen kom efter ett mönsteranfall. Markus Svensson väggspelade fint med Mikael Larsson och satte sedan bollen perfekt i djupet för Mattias Svensson som kom helt fri men vi fick se en strålande räddning av Kråkeröys målvakt.

Minuten senare var Mattias Svensson nära igen efter stort slarv i Kråkeröys försvar där man försökte nicka hem till egen målvakt då Mattias Svensson hann i mellan men lättade bollen över målvakt och mål.

Direkt efter vann Grebbestad bollen högt och Mattias Svensson satte bollen på djupet till Mikael Larsson som dock trillade men liggandes fick han iväg ett skott mot målet där en försvarare hann in och fick bort bollen.

Det var i detta skede frekvent med chanser och efter 14 minuter kontrade Kråkeröy fint och fick ett rent friläge med Martin Hansson men rullade bollen precis utanför.

Efter 18 minuter slarvade Grebbestad med passning i sidled i försvaret och Kråkeröy fick ett inkast. Man kastade och fick sedan till ett bra inspel där man kunde trycka in 1-0 med ett fint volleyskott, utan chans för Martin Hansson.

Målet kom helt ologiskt då Grebbestad dominerat stort efter de första minuterna.

Efter 20 minuter hade norrmännen en farlig frispark som dock inte nådde någon utan smet strax utanför Martin Hanssons vänstra stolpe. Efter 22 minuter kom ett nytt bra läge för Grebbestad då Jimmie Larsson frispelade Christoffer Söderlund men Kråkeröys målvakt gjorde en ny fin räddning.

Strax efter hade Kråkeröy ett bra distansskott i medvinden men skottet smet strax över ribban.

Efter en halvtimmes spel sa Peter Norén: Har du pratat in Bullarn chans? Chansen kom efter ett bra inlägg från Christoffer Söderlund men Mikael Larsson fick ingen riktigt bra fart på bollen som Kråkeröys målvakt då tämligen enkelt kunde plocka upp.

Flera chanser för Grebbestad men inga mål. I stället fick Kråkeröy visa hur man gör då man fick en till synes ganska billig frispark i hörnet av 16-metaren efter 36 minuter. Nr 99 klippte till direkt och bollen satt perfekt i första krysset, 2-0.

Grebbestad fick ett bra läge att komma in i matchen två minuter senare när Markus Svensson frispelade Mattias Svensson som drog målvakten men då han en försvarare in och kunde rädda Mattias skott. Direkt efter fick Markus Svensson ett bra skottläge men målvakten kunde tippa skottet till hörna.

I stället fick Kråkeröy ett enkelt mål då man fick en hörna efter 44 minuter. Bollen gick rakt igenom alla till en fri spelare på bakre som enkelt kunde förpassa bollen i mål.

Andra halvlek
I den andra halvleken var det Grebbestad som hade medvind och man hoppades på en anstormning mot Kråkeröys mål för att knappa in. Grebbestad var spelförande men Kråkeröy spelade bra bakåt och tillät inte Grebbestad skapa något av värde, till en början.

Första chansen i andra halvlek dröjde tills det gått 65 minuter och den blev bra. Tobias Carlsson lyfte in en frispark som hittade Mattias Svensson på bakre stolpe men Mattias nick gick i stolpen.

Två minuter senare fick ändå Grebbestad ett jätteläge att ta sig in i matchen då man fick en straff. Men straffen från Markus Svensson räddades av dagens spelare, Kråkeröys målvakt.

Nästa läge för Grebbestad kom efter 70 minuter då Christoffer Söderlund prickade ribban med ett skott.

Mitt i Grebbestads press kontrade plötsligt Kråkeröy och vips så var det 4-0 till hemmalaget. I detta skede hade man haft fyra skott på mål (samt ett antal utanför). Senare hade man ett skott till som blev ett lätt byte för Martin Hansson som inte kan lastas för målen.

Matchens sista chans var ett härligt skott från david Olsson där Kråkeröys målvakt för en ggångs skull inte alls var med och bara kunde så och se på bollen som smet precis utanför.

Mikael Mattsson, en kommentar till dagens match
– Det var en väldigt speciell match. Vi spelade egentligen ganska bra och hade fina chanser men dom gjorde 3-0 trots att vi var bättre spelmässigt. Sedan fick dom lite hjälp då vi var allt för passiva på fasta situationer.
– Vi tryckte på bra i andra men skapade kanske inte så mycket om vi bortser från straffen och två bollar i virket.

Kråkeröy IL, Norge-GIF 4-0 Kråkeröy IL, Norge Bilder från Kråkeröy-Grebbestad

Bilder från Kråkeröy-Grebbestad

26 bilder från matchen finns nu inlagda. Gå via Galleri i menyrad eller följ länk nedan.

Se bilder från Kråkeröy-Grebbestad

Kråkeröy IL, Norge-GIF 4-0 Storstryk för Grebbestad mot norska Kråkeröy - update

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.