Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
10 bilder till i galleriet
Seger med 3-1 mot Vänersborg

Efter en tuff första halvlek blev det allt mer Grebbestad i den andra halvleken och tillslut kunde Grebbestad vinna rättvist med 3-1 (2-1).

Vänersborg gjorde en mycket bra första halvlek och var till stora delar det bollförande laget. Ändå fick man en mardrömsstart då Grebbestad slog en allt för djup boll som hamnade i händerna på Vänersborgs målvakt. Naweed Ashairi sprang ändå på bollen och då Vänersborgs målvakt överraskande tappade bollen ner på fötterna till Naweed hade han inga problem med att rulla in 1-0 för Grebbestad.

Vänersborg kom snart över denna chock och man trillade boll riktigt fint. Ett par fina lägen fick man med som efter 14 minuter då nr 19 fin en bra genomskärare och sköt men Martin Hansson klarade med en fotparad.

Nästa läge blev ännu bättre när nr 21 fick en djupledsboll och kom fri Med Martin Hansson som ännu en gång klarade med en fotparad. Returen gick ut till 21:an igen som nu sköt i burgaveln.

Grebbestad skapade inte jättemycket i första halvlek men efter 28 minuter slog Henrik Palmersjö en boll precis över Vänersborgs backlinje till Naweed Ashairi som blev fri men nu var det Vänersborgs målvakts tur att rädda bra.

Efter 41 minuter kom en så här långt rättvis kvittering. Bra spel av Vänersborgs nr 11 som vandrade in i planen från sin vänsterkant och serverade 21:an ett friläge och nu kunde han rulla in 1-1 mellan benen på Martin Hansson.

Men glädjen varade inte länge för Vänersborg. För bara två minuter senare var hemmalaget i ledningen igen. Daniel Andersson serverade en perfekt passning till Christoffer Söderlund som avslutade behärskat till 2-1 för Grebbestad vilket blev halvtidsresultat.

Andra halvlek
Matchbilden svängde rejält i andra halvlek. Vänersborg som löpte mycket i första halvlek och hade mycket boll fick nu se sig utrullade av Grebbestad som tog kommandot rejält i matchen.

Mattias Svensson gjorde sin första match i a-laget efter 1,5 års skadefrånvaro. Första halvlek statade han på vänster yttermittfält och var ganska osynlig men blev mer involverad i spelet när han gick in som central forward.

Första riktiga målchansen fick han efter 55 minuter på en djupledsboll där han hann före Vänersborgs målvakt men lyftet över målvakten gjorde att han kom ur vinkel och chansen försvann.

Men efter 62 minuter gick det bättre för Mattias Svensson och Grebbestad. Mattias Svensson fick ett uppspel och spelade ut till David Olsson som kom runt på kanten och spelade in till Mattias Svensson som sköt 3-1.

Tre minuter senare fick Grebbestad en frispark i bra läge. Granit Berishas skot smet halvmetern över.

Vänersborg skapade inte mycket i andra halvlek. En av få lägen kom efter en snabb omställning efter 69 minuter men det avslutande skottet gick rakt i famnen på Martin Hansson.

Olle Kristoffersson testade efter 79 minuter. Han fick på ett bra skott som Vänersborgs målvakt räddade fint.

Efter 84 minuter tog sig Marcus Broberg fint fram på högerkanten innan han fint hittade in till Mattias Svensson som sköt i stolpen och därmed stod sig 3-1 matchtiden ut.

GIF-Vänersborgs FK 3-1 Vänersborgs FK Vänersborgs FK på torsdag för Grebbestad

Vänersborgs FK på torsdag för Grebbestad

Matcherna duggar tätt och efter förlusten senast mot Trollhättan har nu Grebbestad chansen att studsa tillbaka med match mot Vänersborg.

I seriesammanhang är Vänersborgs FK en ny bekantskap. Men lagen möttes så sent som i fjol i en träningsmatch på Siljevi där Grebbestad vann med 3-1.

Vänersborgs FK är ett lag med fin form. Fyra vinster på de fem senaste matcherna och då är det bara seriesuveränen Trollhättan som besegrat Vänersborg. Senast vann man exempelvis borta mot Stenungsund med klara 4-0.

För Grebbestads del försvann nollan i förlustkolumnen efter 2-0 i baken mot Trollhättan. Grebbestad svarade för en mycket fin match och skulle haft en given straff vid 0-0 bla. Trollhättan satte 1-0 efter 65 minuter och när Grebbestad gav det man kunde framåt kom 2-0 i 94:e minuten.

Tabelltoppen
Trollhättan är fortsatt utan poängtapp och har maximala 24 poäng. Som tvåa ser vi även där fortfarande Gauthiod med sina 22 poäng. Ny trea i tabellen är IFK Uddevalla med 17 poäng. Grebbestad trillade ner från tredje plats till en femte plats (15 poäng) och Vänersborg har med god form klättrat till en sjätteplats (14 poäng) i tabellen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vänersborgs FK

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Vänersborg har mötts 1 ggr.

Totalt matcher: 1 st
Träningsmatcher: 1 st
Tävlingsmatcher, serie: 0 st
Fem senaste: (Endast 1 match) GIF-VFK 3-1
Målrikaste match: GIF-VFK 3-1 2014-07-18
Antal 0-0 matcher: Ingen
Största vinsten: GIF-VFK 3-1 2014-07-18
Största förlusten: Ingen förlust
Flest gjorda mål för Grebbestad: GIF-VFK 3-1 2014-07-18
Flest insläppta för Grebbestad: GIF-VFK 3-1 2014-07-18


Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• Trollhättan-GIF 2-0, GIF-Tibro 2-1, IFK Skövde-GIF 1-3, GIF-Karlslund 2-1, Nordvärmland-GIF 3-3
Fem senaste matcherna för Vänersborg:
• Stenungsund-VFK 0-4, VFK-Trollhättan 0-3, Tibro-VFK 0-4, VFK-IFK Skövde 5-2, Karlslund-VFK 0-1

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Leonard , Grebbestad 9 st
2. Robert Bagger, Trollhättan 8 st
3. Jonatan Nilson, Gauthiod 7 st
3. Pelle Ödlund, Gauthiod 7 st
5. Carl Lext, Trollhättan 5 st

Bästa målskyttar Grebbestad
1. Leonard Pllana 9 st
2. Olle Kristoffersson 3 st
3. Självmål 2 st

Bästa målskyttar Vänersborg
1. Peter Mandic 3 st
2. Andreas Schmidt 2 st
2. Kehinde Adeshigbin 2 st
2. Kenan Mehovic 2 st
2. Mohamed Abdu 2 st

GIF-Vänersborgs FK 3-1 Vänersborgs FK Grebbestads trupp mot Vänersborg Seger med 3-1 mot Vänersborg

Viktor Adebahr klar för LSK, blir lagkompis med Anton Henriksson igen.

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2021-01-30 13:00
YTTERBY IS (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.