Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...
37 bilder till i galleriet
Grebbestad 4:a efter seger 2-0 i avslutande matchen borta mot Torslanda

Grebbestad avslutade fint i årets serie och besegrade Torslanda borta med 2-0 (1-0). Segern var rättvis och målen gjordes av Jonas Henriksson och Granit Berisha.

Grebbestad öppnade piggt i matchen och redan efter 90 sekunder hade man skaffat fram två bra chanser. Först lyfte Markus Svensson fint fram bollen till Jonas Henriksson men vinkel blev svag och Torslandas målvakt Robin Gustafsson klarade till en hörna. Även hörnan blev farlig då Grebbestad spelade kort till Jonas Henriksson som hittade in till Daniel Andersson som fick ett bra skottläge men sköt utanför.

Nästa läge för Grebbestad kom efter nio minuter och var mycket bra. Grebbestad hade ett inkast och kastade till Daniel Andersson som grundlurade sin back och sedan fint hittade in till Jonas Henriksson som sköt bra men Robin Gustafsson gjorde en kanonräddning med sin fotparad.

Torslandas Erol Jusuf var pigg för hemmalaget och hade sitt lags första målchans efter ett högerinlägg fick han en bra träff på nick men Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål gjorde en härlig räddning till hörna.

Tre minuter senare ställde Torslanda om snabbt och Erol Jusuf fick ett nytt bra läge efter 15 minuter men återigen räddade Jonatan Hårenberg bra.

Men Grebbestad var bättre under första 45 minuterna och efter 21 minuter var man nära när Jonas Henriksson fick på et bra skott som Robin Gustafsson.

Strax efter skött Henrik Palmersjö bra men skottet gick strax utanför. Efter 31 minuter bröt Patrik Adamczyk och avancerade framåt och hittade Daniel Andersson som kom in i straffområdet där han revs ner. Straffen som slogs i 32:a minuten sattes perfekt av Jonas Henriksson, hans 18:e mål för året och seger i skytteligan.

Efter ledningsmålet var Grebbestad nära att öka på direkt efter. Christoffer Söderlund fick på ett bra långskott som Robin Gustafsson klarade men släppte en retur på. Där kom Jonas Henriksson fin och avslutade bra men Robin Gustafsson var snabbt uppe och hittade till rätt position och klarade även returen.

Andra halvlek

Grebbestad öppnade sedan piggt även i andra halvleken och Jonas Henriksson hade ett ruggigt skott
efter 48 minuter som prickade stolpen.

Grebbestad vann i detta skede av matchen mycket boll på Torslandas planhalva och fick målchanser på detta. Bland anat efter 55 minuter då Marcus Broberg fick bollen och fick på ett bra skott som Robin Gustafsson klarade med problem.

Minuten senare bröt Grebbestad en Torslandakontring men blev sedan snabbt av med bollen och hamnade därmed i numerärt underläge. Torslanda slog ett bra inlägg till Calle Ekdahl som fick ett bra volleyläge men skottet gick långt utanför.

Efter en timmes spel kom matchens första byten, ett för Grebbestad och två för Torslanda. Bytena hade en klar positiv effekt på Torslanda som nu för en period var det bättre laget i matchen.

Efter 63 minuter fick Torslanda ett jätteläge. En frispark lyftes in och Torslanda hittade in till Christopher Lenning. Men i detta läge borde nog Grebbestad fått en frispark då Felix Norén revs ner men Christoffer Lenning fick spela på och blev helt fri mot Jonatan Hårenberg som var snabbt ute och räddade mycket bra.

Men så mycket mer än ett farligt inspel av Torslanda fick man inte till Inspelet tippades fin av Jonatan Hårenberg precis före en framstormande Torslandaspelare.

I stället punkterade Grebbestad matchen efter 75 minuter. Torslanda hade en frispark som man slog slarvigt på egen planhalva och Mattias Svensson som kommit in hittade Granit Berisha som kyligt placerade in 0-2.

Efter detta dog matchen och Grebbestad hade inga problem att hålla undan och vinna med 0-2.Mikael Mattsson, stort gratis till tre poäng och en säkrad fjärdeplats första säsongen i div 2.
- Tack. Fullt godkänt och vi har gjort en bra säsong. Lite dippar på hösten men det får man kanske räkna med.

Ni öppnade första halvlek bra
- Ja, vi hade bra fart i spelet och skapade en del lägen. En helt godkänd start på matchen.

En bra öppning på andra halvlek med men efter bytena efter en timme kom Torslanda bättre in i matchen även om dom inte skapade så många chanser?
- Vi spelade lite hafsigare där . Vi kunde varit lite lugnare och hållit i bollen bättre. I stället blev det lite tappade bollar och felpassningar

Men efter 2-0-målet dog matchen?
- Ja. Den här gången kändes det lugnare med tvåmålsledning och vi hade bra koll på dom där.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Idag är vi riktigt bra kollektivt, ingen faller ur ramen, men visst, Marcus Broberg gör en bra match på mitten.

Torslanda IK-GIF 0-2 Torslanda IK 43 bilder från Torslanda-Grebbestad

43 bilder från Torslanda-Grebbestad

Nu finns 43 bilder inne från matchen mot Torslanda igår. Gå via Galleri i menyrad eller länk nedan:

Se bilder från Torslanda-Grebbestad

Torslanda IK-GIF 0-2 Torslanda IK Grebbestad 4:a efter seger 2-0 i avslutande matchen borta mot Torslanda

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
Igår 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.