Grebbestads IF 3 - 4 Nordvärmlands FF
         
 
         
 
       
       
1-010. Olle Kristoffersson
Assist: 15. Markus Svensson
2-08. Daniel (Strömstad) Andersson
Assist: 6. Granit Berisha
2-1
10. Olle Kristoffersson
Ut: 22. Henrik Palmersjö
In: 4. Marcus Broberg
3-121. Jonas Henriksson
Assist: 4. Marcus Broberg
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 17. Naweed Amin Ashairi
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 23. David Olsson
15. Markus Svensson
3-2
3-3
3-4


Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...

Grebbestad-Nordvär...
52 bilder till i galleriet
Osannolik vändning gav Nordvärmland segern mot Grebbestad

Grebbestad såg ut att gå mot en säker seger. Ledning med 3-1, spelövertag och målchansövertag. Men så reste sig Nordvärmland mirakulöst och via 3 mål på åtta minuter säkrade man segern med 3-4 målet i 95:e minuten.

Första halvlek startades jämnt och båda lagen hade ett par halvchanser. Första läget som kunde blivit riktigt farligt kom efter 17 minuter när Markus Svensson lyfte fram bollen mot Jonas Henriksson med Nordvärmlands målvakt Regis Vinicios Colombelli han precis ut före och fick rensat bort bollen.

Men det blev upptakten till en bra Grebbestads period som gav ett ledningsmål efter 21 minuter. Nordvärmland fick undan en hörna men Grebbestad fångade upp andrabollen och Markus Svensson slog ett bra inspel mot mitten där Olle Kristoffersson dök upp och slog in 1-0 för hemmalaget.

Och det dröjde inte länge innan nästa mål kom. Grebbestad hade en ny hörna och högst upp kom Daniel Andersson som kunde nickskarva in 2-0.

Och nära var det mer för efter 30 minuter bröt Tobias Carlsson fint ett uppspel och avancerade uppåt och spelade sedan fram Christoffer Söderlund som prickade stolpens utsida.

Men i stället för 3-0 fick Nordvärmland till lite framåt och Sasa Dobric hittade in till Fredrik Johannesson med en fin passning och Fredrik blev helt solo med Martin Hansson som gjorde en utmärkt räddning.

Efter 41 minuter kontrade Nordvärmland snabbt och man släppte ut bollen på Miralem Malic som fick en dålig vinkel men ändå lyckades han få bollen förbi Martin Hansson i målet till 2-1. Mycket snöpligt och onödigt kändes det som.

Men i halvlekens sista skälvande sekunder var Grebbestad ändå nära att fixa en tvåmålsledning. En fin boll mot Jonas Henriksson där Nordvärmlands målvakt kom och skulle rensa bort bollen men det blev ett motlägg och bollen hamnade hos Henrik Palmersjö som fick ett jätteläge att sätta 3-1 men nästan helt öppet mål. Endast en försvarare i målet som ändå lyckades hindra Henriks skott och hitta nätmaskorna.

Andra halvlek

Andra halvlek öppnades sedan med ett par lägen för Grebbestad direkt men sedan blev det allt mer Nordvärmland som även skapade ett par fina chanser.

Den första efter 51 minuter. Man slug ett långt uppspel mot vänsterkanten där det sedan kom ett inlägg till Fredrik Johannesson som med ett bra skott prickade ribban.

Direkt efter hade Archie Harvey en fin stickare mot samme Fredrik Johannesson som var nära att stöta in 2-2.

Men Grebbestad höll här undan och efter 61 minuter gjorde man sitt första byte och Marcus Broberg kom in på planen. Marcus Broberg hade bara varit på planen i en minut när han kom på högerkanten och väggspelade och sedan släppte han fint Jonas Henriksson som klippte till. Och som han klippte till med vänstern – bollen bara borrade sig in i nätet otagbart för Regis Vinicios Colombelli.

Och nu svängde matchen över helt för Grebbestad. Först fick Markus Svensson ett dubbelläge efter en hörna och andra skottet som var bra smet tätt utanför då det gått 74 minuter av matchen.

Lite senare kom Granit Berisha i en andravåg och fick ett utmärkt skottläge men inte tillräckligt med fart på bollen och skottet klarades av Regis Vinicios Colombelli.

Minuten efter, i 80:e minuten, kontrade Grebbestad bra och Markus Svensson hittade ut till Jonas Henriksson som i sin tur hittade in till frie Daniel Andersson som dock inte träffade målet.

Grebbestad blev även blåsta på en straff då Jonas Henriksson ordentligt tacklades undan i straffområdet men domaren valde märkligt nog att fria.

Men efter ett antal fina chanser såg Nordvbärmland ut att putsa till siffrorna lite då man kontrade in 3-2 i 87:e minuten. Emil Meijer slog en bra boll på djupet och Miralem Malic hann före Martin Hansson och rundade Martin och rullade in bollen.

Man vad som hände sedan är svårt att förstå för fem minuter senare, i andra tilläggsminuten, hade vi 3-3. En långboll mot högerkanten där Nordvärmland vann nickduellen och fick in bollen till vem om inte Miralem Malic som drog in sitt tredje mål i matchen.

Nu väntade man nästan bara på slutsignalen men i 95:e minuten fick Nordvärmland en frispark på mittlinjen som man lyfte in. Återigen vann man en duell och fick in bollen till Fredrik Johannesson som nickade in 3-4. Vilken chock! Detta efter en till stora dela väl genomförd match så lyckades Nordvärmland vända och vinna med tre mål de sista åtta minuterna.


Peter Levin, sista hemmamatchen för dig. Det blev en bitter avslutning med sent avgjörande och förlust
– Ja, efter en egentligen mycket bra match av oss. Så sista fem minuterna var sura.

Ganska jämn inledning av första halvlek så kom vi bra in i det och gick fram till en stabil 2-0-ledning
– Ja, det är riktigt. Vi spelade riktigt bra och utnyttjade vårt snabba passningsspel. Vi gör två mål och skapar några bra lägen till.

Andra halvlek öppnades med ett övertag för Nordvärmland där dom kom igenom till några bra chanser
– Vi stod lite på hälarna i början av andra halvlek. Men jag tycker att när vi får 3-1 så spelar vi ut dom ganska rejält och skapade många chanser.

Ja, det såg ut som vi skulle springa ifrån dom rejält där
– Ja vi har en mycket bra period. Vi har 2-3 riktigt finta chanser och vi borde ha haft en straff vilket är horribelt av domaren att inte blåsa för.

I stället blev det tre snabba mål i baken, vad hände egentligen?
– Jaha, säg det? Vi har haft lite problem under året med att vi släpper till kontringar som dom gör mål på. Detta är precis vad som händer på deras båda första mål. När dom fick 3-2 blev det lite darrigt helt plötsligt. Dom fick tändvätska av mål och plus att vi backade hem lite för mycket. Sedan har herr domare ett antal avgörande beslut.

När ni kommit av planen efteråt var det kanske lite trevligare, lite uppvakting från GIF Ultras
– Absolut, jag fick en liten blomma och jag tackade dom för ett underbart stöd under två år.

Bilder kommer under morgondagen!

GIF-Nordvärmlands FF 3-4 Nordvärmlands FF 56 bilder från Grebbestad-Nordvärmland Nordvärmland på fredag, tuff bortamatch

56 bilder från Grebbestad-Nordvärmland

Nu är bilderna från gårdagens match inne under Galleri. Gå via menyrad eller länk nedan.


Se bilder från Grebbestad-Nordvärmland

GIF-Nordvärmlands FF 3-4 Nordvärmlands FF Osannolik vändning gav Nordvärmland segern mot Grebbestad

Nordvärmland på fredag, tuff bortamatch

Två tuffa matcher i fjol med en oavgjord borta och en snöplig förlust hemma. På fredag är det åter match mellan Nordvärmland och Grebbestad. Fjolårets trea resp fyra i tabellen.

Nordvärmland var en ny bekantskap för Grebbestad under förra säsongen och lagen slogs länge om en topplacering bakom seriesuveränen Carlstad United. Vårmötet mellan lagen slutade med 0-0 i Ambjörnsby i en match som inte saknade chanser. Bla hade Nordvärmland en boll i virket och Grebbestad. Höstmötet hemma fick spelas i Tanum på konstgräs och segraren hade stora chanser till en bra andraplats i tabellen.

Grebbestad gjorde en bra match. I 86 minuter. Fram till dess hade man skaffat sig fina 3-1 med bud på mer och det var hur rättvist som helst. Men i 87:e minuten reducerade Nordvärmland till 3-2 och vad som sedan hände är svårt att förstå. Men helt klart så slutade matchen på något märkligt vis med seger för Nordvärmland efter ett segermål i 95:e minuten. Vilken kalldusch.

Så här långt in i serien är favoriten Trollhättan seriens utropstecken med full pott. Gauthiod ligger på en fin andraplats med sju av nio möjliga poäng. Uddavalla har sex och Grebbestad ligger som fjolårets slutplacering på en fjärde plats. Nordvärmland som ändå var bra i fjol då man till sist blev trea har överraskat lite negativt på mig och har ännu inte vunnit. Vi får väl hoppas på att den sviten står sig. En annan svit är ju att dom ännu inte förlorat mot Grebbestad och den sviten får gärna brytas.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Nordvärmland

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Nordvärmland har mötts 2 ggr.

• Totalt matcher: 2 st, Grebbestad 0 vinst, oavgjorda 0 st, Nordvärmland 1 vinster
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st. Grebbestad 0 vinst, oavgjorda 0 st, Nordvärmland 1 vinst
• Fem senaste (endast två möten): GIF-Nordvärmland 3-4, Nordvärmland-GIF 0-0
• Senaste möten: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Målrikaste match: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Antal 0-0 matcher: 1 st
• Största vinsten: Ingen vinst
• Största förlusten: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4
• Flest insläppta för Grebbestad: 14-10-04: GIF-Nordvärmland 3-4

Fem senaste matcherna för Grebbestad:
• GIF-Karlstad 0-0, Rynninge-GIF 2-6, GIF-Lidköping 1-1
• Tibro-Nordvärmland 2-2, Nordvärmland-Trollhättan 1-3, Lidköping-Nordvärmland 2-2

Truppen kommer så snart jag har tillgång till den, tidigast sent på torsdag.

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 GIF-Nordvärmlands FF 3-4 Nordvärmlands FF Truppen mot Nordvärmland Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland Osannolik vändning gav Nordvärmland segern mot Grebbestad

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Idag 18:30
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi