Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...
30 bilder till i galleriet
Härlig seger tog mot Torslanda tog Grebbestad upp på andra plats

Grebbestad fick en smakstart på matchen och hade fina 3-0 efter bara 25 minuters spel. Slutresultatet skrevs till 4-1 (3-0).

Med Jonas Henriksson avstängd och Anton Henriksson krasslig och på bänken saknade Grebbestad killarna som svarat för 15 mål i serien så här långt.

Men det märktes knappast denna afton då Grebbestad var betydligt mer taggade än senast mot Tibro. Grebbestad som match efter match på slutet varit trögstartade var nu riktigt på bettet direkt i matchupptakten men emellanåt var det ändå några slarviga passningar som skulle kunna rendera i farligheter för Torslanda.

Grebbestad fick en smakstart då Christoffer Söderlunds höga inlägg renderade i en straff för Grebbestad. Bollen såg förlupen ut men Torslandas målvakt Sebastian Frick agerade klumpigt och fick inte tag på bollen och rev i stället ner Olle Kristoffersson. Straffen satte Granit Berisha säkert till 1-0 för Grebbestad.

Efter Grebbestads mål blev blev det bättre fart på Torslanda som satsade mycket på snabba spelomvändningar , ofta med långa bollar mot forwards eller yttermittfältare.

Men det var Grebbestad som var vassa framåt och efter 18 minuter kastade man ett inkast till Markus Svensson som passade vidare till Felix Norén. Han gjorde nu skäl för sitt smeknamn ”Solo” och tog sig snyggt i läge och avslutade bra. Sebastian Frick var bra med på skottet men kunde inte hålla den och Olle Kristoffersson stod perfekt och kunde sätta 2-0 från nära håll.

Tre minuter senare var det nära att Torslandas snabba spel kunnat resultera. Grebbestad svarade visserligen för en ”brytning” men bollen blev en bra stickare till Patrik Falk som fick ett bra läge men avslutade klart utanför.

I 24 minuten var Ulrik Karnström lite illa ute när han inte fick kontroll på bollen och Patrik Falk kunde sno den men sköt över.

Grebbestad svarade med snabb inspark och ett snabbt anfall direkt ur handboken och Torslanda hann inte med när Christoffer Söderlund serverade Daniel Andersson en perfekt boll och fri gjorde Daniel inget misstag. 3-0 efter bara 25 minuters spel.

Efter detta snygga mål ville Granit Berisha inte vara sämre. Han fick en ganska svår studsande passning av Markus Svensson och en motståndare som rusade mot sig. Men en läcker lyftning och en härlig volleyskott från långt håll var nära men ändå några meter utanför.

Och direkt efter fick vi se ett härligt agerande av Daniel Andersson, som var lysande i första halvlek. Han bröt högt upp och slog ett bra inlägg mot David Olsson som löpt in. Nicken var bra men smet precis över bortre krysset.

Efter 37 minuter var det mycket nära mål för Torslanda. Grebbestad agerade passivt och Martin Hansson tvingades till en räddning och såg ut att styra bollen utanför. Men Patrik Falk hann upp bollen men sköt den längs med mållinjen.

Andra halvlek
Torslanda satsade sedan allt på ett kort framåt för att ta sig in i matchen och det tog bara 31 sekunder av andra halvlek innan Patrik Falk hade ett avslut som Martin Hansson klarade fint.

Grebbestad stack emellan med en ny fin prestation framåt av Felix Norén men denna gång hade Sebastian Frick bättre koll på bollen som han kunde lägga beslag på.

Men det var mest Torslanda och Simon Petkovski hade ett bra skottläge som resulterade i en hörna. Och efter 54 minuter slarvade Ulrik Karnström rejält och Patrik Falk vann bollen och fick in den till Simon Petkovski som sköt och Martin Hansson klarade.

Efter 59 minuter vann Andreas Jernarp bollen fint på högerkanten och avancerade in och fick på ett kanonskott som inte Martin Hansson kunde hålla och Torslanda slog in returen i mål. Men kille som svarade för målet befann sig i offsideläge och fortsatt 3-0 i matchen.

Men inte så länge till Andreas Jernarp slog en bra frispark som Torslanda nådde högst på och man nickade fram till Patrik Falk som kom och kunde stöta in reduceringen till 3-1 efter 63 minuters spel.

Torslanda blev allt offensivare och gick med tre man framme men kanske blev det för mycket med bara långbollar framåt? Ett bra skott på andraboll av Andreas Jernarp fick man till men bollen gick rakt på Martin Hansson som klarade.

Men i stället för heta chanser gav detta på slutet bra lägen för Grebbestad då Torslanda knappt hade folk kvar hemåt. Efter 81 minuter kunde Naweed Ashairi servera Granit Berisha en perfekt passning längs marken. Granits träff var så perfekt den kan vara utan att resultera i mål. I stället står det bortre målet och darrar ännu efter ribbträffen.

Med två minuter kvar av ordinarie tid hade Torslanda ännu en boll inne i mål som b lev bortdömt för offside. I stället fick Grebbestads nyinkomne Gustav Henriksson på ett härlig skott som snek ribban i matchens 90:e minut.

Men i samma minut fick Gustav Henriksson ett nytt läge efter en perfekt passning av Felix Kristoffersson och fri gjorde Gustav inget misstag utan placerade säkert in 4-1.

Stort grattis till en väl genomförd match Peter Levin
– Tack!

Med tanke på matchen senast, var det samma killar på planen idag?
– Ja nästan i alla fall. Vi hade Markus Svensson tillbaka och det var viktigt för laget att han var tillbaka.

Ni spelade stundtals fantastiskt finn anfallsfotboll i första halvlek
– När vi får till anfallsspelet med få tillslag då är det inte många lag som kan stå emot tycker jag. Markus Svensson och Granit Berisha vann sina dueller på mitten och vi kunde ställa om med få tillslag.

Men dom var inte helt ofarliga med sina omställningar?
– Dom är ju ett fysiskt starkt lag som slår upp bollar i anfallslinjen och jobbar hårt på dessa. Då gäller det att vi är vakna på andrabollarna. Det var lite darrigt några gånger men vi löste det bra.

Daniel Andersson fick vi se på ny position idag och det var ett lyckat drag tycker jag
– Ja, han kom bra till sin rätt där och han gjorde ett gott arbete.

4-1. Fina siffror och upp på en andra plats igen
– Absolut och med tanke på fadäsen senast mot Tibro så var det ett kanonarbete idag. Jag är jättenöjd.

Närmast väntar Nordvärmland borta. Då laddar vi för ny match?
– Ja det får vi göra.

GIF-Torslanda IK 4-1 Torslanda IK Bilder Grebbestad-Torslanda Nästa match: Årets sista seriematch – Torslanda-Grebbestad Årets sista trupp för Grebbestad

Bilder Grebbestad-Torslanda

Nu är bilder från Grebbestad-Torslanda inne i Galleriet. Gå via Galleriet eller via länk nedan.

Se på bilder från Grebbestad-Torslanda

Bild: Granit Berisha sätter 1-0 på straff

GIF-Torslanda IK 4-1 Torslanda IK Härlig seger tog mot Torslanda tog Grebbestad upp på andra plats

Nästa match: Årets sista seriematch – Torslanda-Grebbestad

Årets säsong är en succé i mina ögon. Grebbestad säkrade tidigt nytt kontrakt och har under långa perioder slagits om andraplatsen i serien. Vem hade kunnat tro det när serien startade? I våras vann Grebbestad med klara 4-1 efter en mycket fin första halvlek med 3-0 efter 25 minuter.

Men det är framför allt våren som Grebbestad, på fjärde plats, gjorde riktigt bra och hösten har inneburit svagare resultat och på de åtta senaste matcherna har Grebbestad endast två fullpoängare mot sex förluster. Och där kanske senaste nederlaget svider extra. En klar 3-1 ledning och man var klart bättre än Nordvärmland i både spel och målchanser. Men matchens sista åtta minuter vill nog Grebbestad glömma då matchen slutade 3-4. Innan dess var det en fin 3-1 vinst borta mot Åmål för att matchen före den förlora mot Karlstad med 1-3.

Även Torslanda är klara för div 2 även nästa säsong med sin i dagsläget sjunde plats. Till matchen mot Grebbestad kommer man med två raka förluster. Senast föll man borta mot Ölme 0-1, matchen före 0-2 hemma mot Ytterby. Men dessförinnan fina 3-0 hemma mot Lerum.

Torslanda har på sina 12 hemmamatcher 4 vinster, 4 oavgjorda och således 4 förluster. Grebbestads bortafacit på 12 matcher är 5 vinster, 1 oavgjord samt 6 förluster.

Låt oss hoppas på en bra och välspelad sista seriematch för året.

GIF-Torslanda IK 4-1 Torslanda IK Årets sista trupp för Grebbestad Härlig seger tog mot Torslanda tog Grebbestad upp på andra plats Årets sista bussresa 25 supporters vill vi ha med.

Årets sista trupp för Grebbestad

Torslanda borta i morgon - årets sista seriematch. Vi saknar Ulrik Karnström (skadad) samt Olle Kristoffersson (avstängd).

Truppen
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
12. Christoffer Söderlund
13. Patrik Adamczyk
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
22. Henrik Palmersjö
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

GIF-Torslanda IK 4-1 Torslanda IK Härlig seger tog mot Torslanda tog Grebbestad upp på andra plats Årets sista bussresa 25 supporters vill vi ha med. Nästa match: Årets sista seriematch – Torslanda-Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
Igår 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.