Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...
12 bilder till i galleriet
Grebbestad vann klart mot Stenungsund

Grebbestad vann hemma med klara 5-1 (2-0) mot Stenungsund. Henrikssons svarade för alla fem målen, Anton 3 st och Jonas 2 st.

Det blev en klar och rättvis seger för Grebbestad hemma på Siljevi med hela 5-1. Enda som väl inte var bra idag var domarens insats som var mycket svag och att Grebbestad med den insatsen får två man avstängda till nästa match, Christoffer Söderlund och Granit Berisha.

Stenungsund var annars det lag som öppnades matchen bäst men man hade svårt framför mål.

I stället fick Grebbestad matchens första målchans när Jonas Henriksson hittade in till Daniel Andersson som fick ett kanonlägen men missade målet.

Men Grebbestad började sedan ta tag i spelet och efter 22 minuter var ett inspel på väg mot Anton Henriksson men bröts. Bollen kom dock i stället fint till Jonas Henriksson sköt över.

Men fyra minuter senare kom Grebbestads ledningsmål. Jonas Henriksson lyfte fram bollen mot Anton Henriksson som i kamp med försvarare och målvakt fick med sig bollen och kunde efter en stark insats rulla in 1-0.

Stenungsunds första avslut på mål kom efter 28 minuter då Alexander Johansson fick på ett skott som Martin Hansson såg att ha lite problem med men han klarade.

Grebbestad skapade en del fina chanser som när Olle Kristoffersson fick en bra djupledsboll. Stenungsunds målvakt Robert Josefsson kom ut bra men Olle fick ändå iväg skottet förbi men bollen rullade sakta utanför.

Tre minuter senare sköt Jonas Henriksson bra men Robert Josefsson klarade.

Men minuten senare kom nästa Grebbestadsmål. Man hade en hörna som Grebbestad fick fram andrabollen till Anton Henriksson som nickade in till Jonas Henriksson som var helt fri och lugnt satte 2-0.

I slutminuten av halvleken var Grebbestad nära igen. Olle Kristoffersson fick på ett bra skott som Robert Josefsson klarade. Returen gick rakt ut till Jonas Henriksson som sköt över när det var öppet mål.

– Bästa halvleken i år, sa Bengt Mattsson.

Andra halvlek var sedan bara tre minuter gammal när Grebbestad avgjorde matchen. Daniel Andersson grundlurade sin försvarare och serverade Anton Henriksson en delikat passning som Anton inte hade några problem att sätta 3-0 på.

Anton Henriksson fick sedan några minuter senare chansen att sätta ytterligare en balja i nät efter en härlig passning från Christoffer Söderlund men Robert Josefsson klarade fint.

Men sedan började domaren komma igång med det ena märkliga domslutet efter det andra. Christoffer Söderlund fick sin andra varning och fick lämna planen efter 57 minuters spel. Efter detta blev det lite mer Stenungsund en period men man hade fortsatt svårt med att skapa chanser.

Ett par skott utifrån och någon hyfsad kontring blev det men inte så mycket mer. Inte förrän det gått 77 minuter av matchen. Då kom en bra kontring med fint inspel till Rasmus Kindemo som avsluta bra. Problemet var att Martin Hanssons fotparad var ännu bättre, rent utsagt lysande.

Rasmus Kindemo fick ytterligare ett bra läge men avslutade utanför.

Sedan i matchens slutminuter fick vi se tre snabba mål. Först ökade Grebbestad på till 4-0 när man började få fina ytor för kontringar. Jonas Henriksson frispelade Anton Henriksson som med en bestämd avslutning satte bollen i nät.

Direkt efter fick Stenungsunds Mattias Larsson fri skottläge och satte 4-1 med ett bra välplacerat skott.

Detta innan Martin Hansson med en lång utspark hittade Jonas Henriksson som från långt håll lobbsköt in 5-1.

En kommentar till matchen Mikael Mattsson. Det gick lite trögt i början? – Ja, lite så var det väl. Vi hade inte farten i spelet första 10 minuterna. Men sedan tog vi över mer och mer. Med tidigt 3-0 kändes det sedan säkert. Andra halvlek blev lite förryckt? – Ja, domaren tog över och vi fick en del konstiga domslut och varningar emot oss. Men vi gjorde det ändå bra med en man mindre och vann den biten av matchen med 2-1. Forward började göra mål senast och var heta idag? – Ja, Anton var riktigt bra idag och Jonas var bra som vanligt. Det var stabilt även bakåt, avslutar Mikael Mattsson.

Anton Henriksson fick pris som bäste spelare i Grebbestad. Bra insats även av Daniel Andersson med sin bästa match för säsongen liksom Olle Kristoffersson. Hos Stenungsund gick priset för bäste spelare till Philip Hofvenström.

GIF-Stenungsunds IF 5-1 Stenungsunds IF Bilder från Grebbestad-Stenungsund Nästa match: Stenungsund-Grebbestad

Bilder från Grebbestad-Stenungsund

Då var bilderna inne i galleriet. Gå direkt dit eller via länk nedan.

Bilder från Grebbestad-Stenungsund

GIF-Stenungsunds IF 5-1 Stenungsunds IF Grebbestad vann klart mot Stenungsund

Nästa match: Stenungsund-Grebbestad

Seger i tisdags. ny match i morgon fredag då Grebbestad har ny bortamatch, nu mot Stenungsund.

I våras vann Grebbestad med hela 5-1 efter en härlig match så vi kan nog räkna med ett ordentligt revanschsuget gäng. Stenungsund ser dessutom ut att vara i god form där man har två raka segrar. Senast 1-0 borta mot Torslanda och innan dess 1-0 mot Lärje/Angered. Matchen är mycket viktig för Stenungsund som är i stort poängbehov då dom är placerade precis ovanför kvalstrecket.

Grebbestads form ser väl ok ut med och vi har klättrat upp till en fin andra plats i tabellen. Två senast matcherna har gett fyra poäng efter seger senast mot Lärje/Angered med 2-1, segermålet i 91:a minuten. Dessförinnan var det 2-2 hemma mot Lerum.

På skadefronten ser vi sedan senaste matchen Ulrik karnström som troligen missar resten av säsongen. Henrik Palmersjö har börjat med lite löpträning men har en bit kvar. Patrik Adamczyk är bortrest.

Truppen
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
14. Joshua Öster
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
20. Felix Kristoffersson
21. Jonas Henriksson
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

GIF-Stenungsunds IF 5-1 Stenungsunds IF Grebbestad vann klart mot Stenungsund

Bara att läsa nyheten så står allt du behöver veta där...

Distriktsmästerskap
2018-03-13 19:00

SKÄRHAMNS IK
8-0

Tjörns Sparbank Arena, Skärhamn
Träningsmatch
Idag 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)
Strupe Idrettsanlegg, Halden, Norge


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.