IFK Göteborg U19 2 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
         
0-1
0-2
Ut: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
In: 23. David Olsson
8. Daniel (Strömstad) Andersson
1-23. Tobias Carlsson
2-212. Christoffer Söderlund
Assist: 11. Anton Henriksson


IFK Göteborg U-19-...

IFK Göteborg U-19-...

IFK Göteborg U-19-...

IFK Göteborg U-19-...
9 bilder till i galleriet
Oavgjort för Grebbestad mot IFK Göteborg U-19

Det blev två helt olika halvlekar i matchen borta mot IFK Göteborgs U-19. IFK dominerade stort i första halvlek och hade 2-0. Sedan kom Grebbestad tillbaka i den andra halvleken och kunde kvittera.

Bilden: Tobias Carlssons straff sitter säkert. 2-1 i matchen.

IFK Göteborgs U-19 spelade mycket bra i första halvlek där dom även hade hjälp av medvind i planens riktning. Dessutom kombinerade man fin i sitt anfallsspel och Grebbestad hade stora problem i de bakre leden.

Detta gav snabbt 1-0 för IFK och målet kom redan i sjunde minuten när Gustav Henriksson missade en brytning och IFK’s forward kom fri och rundade Martin Hansson. Dessförinnan hade IFK hunnit med ett stolpskott via händerna på Martin Hansson.

Efter 20 minuter hade IFK ett nytt fint läge där Martin Hansson räddade fint till en hörna.

Efter 25 minuter revs Markus Svensson ner och ville ha en frispark. Men domaren friade och via en bra djupledspassning fick IFK läge och satte 2-0 och så här långt hur rättvist som helst.

Grebbestad fick ingen ordning på spelet utan var tvåa för det mesta på alla bollar. Minuten efter 2-0 kom ett nytt jätteläge för IFK som lyfte bollen utanför.

Gustav Henriksson missade återigen en brytning och IFK kom med en bra passning in mot mitten där en fri forward kunde ta emot och skjuta men Martin Hansson var snabbt ut och räddade fint.

Norén med första läget framåt
Det tog 34 minuter innan Grebbestad skapade något av värde framåt i matchen och det kom efter en hörna där andrabollen hamnade hos Markus Svensson som hittade Felix Nordén vars skott prickade stolpen.

Efter 34 minuter var IFK nära igen då man slog om snabbt efter en felpassning. Martin Hansson räddade ännu en gång och fick se returen skjutas utanför.

Piggare Grebbestad i andra, men Daniel Andersson utvisad
I den andra halvleken var det Grebbestads tur att ha medvind och man tog omgående tag i spelet och förlade det på IFK’s halva och första skottet hade Daniel Andersson utifrån med det gick rakt i famnen på IFK’s målvakt.

Och så mycket mer han inte Daniel Andersson med då han märkligt blev utvisade efter 54 min. En IFK försvare höll på att dra sönder Daniels tröja men fick ändå med sig frispark och Daniel fick sitt andra gula kort, mycket märkligt.

Men Grebbestad fick sätta in David Olsson så det blev spel 11 mot 11 på planen. Senare i matchen fick även IFK en man utvisad. För David Olsson var detta en efterlängtad comeback då han brottats med en långvarig skada.

David såg pigg ut och efter 64 minuter hade han ett bra skott som IFK’s målvakt klarade till en hörna.

Kvittering genom Söderlund
Tre minuter senare reducerade Grebbestad. Anton Henriksson revs ner och Tobias Carlsson satte den följande straffen till 1-2. Men efter målet kom IFK för en period lite högre upp i planen och man hade ett bra läge där skottet gick rakt på Martin Hansson. Men sedan kom Grebbestad tillbaka fint igen och efter 80 minuter kom kvitteringen. Anton Henriksson hittade frie Christoffer Söderlund som kunde ta emot och sedan placera in 2-2.

Bästa chansen för segermål fick IFK. Efter en hörna nickade man bra och Granit Berisha kunde rädda bollen på mållinjen.

Efter matchen fick vi en pratstund med Peter Levin:
• Det var kallt idag 
– Nejdå, jag stod skyddad, haha.

• 2-2 mot IFK Göteborg U-19. Besvärlig första halvlek?
– Ja det var tufft. Vi hade väl lite för stor respekt för dom samtidigt som vi hade kraftig motvind. Detta gjorde att vi hade svårt att komma in i spelet.

• Backlinjen sattes under tuffa prov och hade det tufft?
– Deras forwards var rappa, löpvilliga och luriga och gick mycket i djupled bakom vår backlinje. Vi sattes på prov och Martin Hansson räddade oss kvar i matchen.

• Klar uppryckning i den andra?
– Absolut. Det blev en helt annan match i andra halvlek och vi tog över det mesta. Det blev tvärtom och vi tappade respekten och hade medvind och vi vågade spela ut på ett helt annat sätt.

• Som helhet då, är du nöjd med matchen?
– Ja det är jag. Vi åker ju ner med i princip en avbytare (Filip Hansson tvingades till ett tidigt byte och då fanns det bara en avbytare kvar). Vi har mycket småskavanker och förkylningar och vi har väl kanske 3-4 man som är äldre än deras lag? Vi har kontroll på matchen i andra halvlek och IFK kunde inte alls visa upp samma spel som i första halvlek.

• Någon spelare du vill lyfta fram idag?
– Jag har ju redan nämnt Martin Hansson höll oss kvar i matchen i första halvlek. Markus Svensson tog tag i det i andra halvlek och Christoffer Söderlund gör ett grymt jobb defensivt och Anton Henriksson kom igång med fina djupledspassningar. Ett stort plus till alla för en fin andra halvlek.

IFK Göteborg U19-GIF 2-2 IFK Göteborg

50/50-lotteriet vanns av en person som köpt lott via internetanmälan. Hen var glad och tacksam !

Div II Norra Götaland
I förrgår 14:00

IK ODDEVOLD
2-3

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2020-10-03 14:00
NORDVÄRMLANDS FF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF-GIF 2 div 7
Torp GOIF (h) 2 - 2
Igår 14:00
Sundvallen

HIF-GIF 2 div 7
Skärhamns IF lag 3 (h)
2020-10-04 13:00
Sundvallen

P04/05
Färgelanda-Hedekas (h)
Idag 19:00
Sparvallen konstgräs

P04/05
IFK Strömstad (h)
2020-10-02 18:30
Sparvallen konstgräs

P06
Lysekils AIK 1 (wo) (h) 3 - 0
Igår 16:00
Fjällbacka IP

P06
IFK Strömstad (b)
Imorgon 18:30
Strömsvallen

P06
Stenungsunds IF (h)
I övermorgon 16:00
Fjällbacka IP

P06
Rosseröds IK (h)
2020-10-04 15:00
Fjällbacka IP

F04-06
Bengtsfors IF (b)
2020-10-04 16:00
Långevi