IK Oddevold 4 - 3 Grebbestads IF
         
 
         
 
       
       
0-1
1-179. Jim Lundh
Assist: 11. Anton Henriksson
1-2
2-211. Anton Henriksson
Assist: 3. Tobias Carlsson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 77. Leonard Pllana
Ut: 80. Tobias Berntsson
In: 4. Marcus Broberg
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 78. Dionis Maxharraj
Ut: 79. Jim Lundh
In: 32. Sebastian Jaconelli
Ut: 3. Tobias Carlsson
In: 6. Granit Berisha
2-3
Ut: 8. Daniel (Strömstad) Andersson
In: 20. Felix Kristoffersson
2-4
Ut: 15. Markus Svensson
In: 10. Olle Kristoffersson
3-46. Granit Berisha
Assist: 20. Felix Kristoffersson
Ut: 2. Felix Norén
In: 79. Jim Lundh


Jim Lundh

Dionis Maxharraj

Leonard Plana

Tobias Berntsson
1 bilder till i galleriet
Bra match av Grebbestad men Oddevold vann

Grebbestad stod upp bra mot Oddevold men fick se sig besegrade på Thordéngården med 4-3 (2-2). Grebbestads mål gjordes av Jim Lundh (provspel), Anton Henriksson och Granit Berisha.

Bild: Jim Lundh provspelade och svarade för kvitteringen till 1-1.


Grebbestad gjorde som sagt en bra match och stod upp mycket fint och ett oavgjort resultat i matchen hade kanske bättre speglat vad som hände ute på planen? – Vi har bara 3-4 ordinarie spelar på planen. Övriga är provspelare, sa Oddevolds Tony Fylksjö. Hela sju mål fick vi se och av dom kom hela fem efter fasta situationer och där var Oddevold snäppet bättre med 3 (2 st straffar) mål mot 2.

Matchens första mål kom efter en frispark som Oddevold lyfte in och man kunde snyggt nicka in ledningsmålet 1-0 genom Robin Jansson i krysset och Martin Hansson var helt utan möjlighet att kunna parera.

Men Grebbestad våga fint hålla i bollen och hade emellanåt ett riktigt bra passningsspel.
– Ja, stundtals tycker jag vi var bättre än Oddevold där, sa Peter Levin.

Grebbestads första läge framåt kom efter 12 minuter. Oddevold hade en hörna och Grebbestad ställde om snabbt och Olle Kristoffersson slog ett bra inspel som dock Oddevold provspelande målvakt från Färgelanda kunde bryta.

Minuten senare kom Oddevold till skott utifrån men Martin Hansson hade inga problem. Efter 24 minuter hade Grebbestad ett fint anfall på vänsterkanten med Jim Lundh, Olle Kristoffersson och Anton Henriksson inblandade och det hela avslutades med ett skott i burgaveln av Olle Kristoffersson.

Direkt efter bröt Markus Svensson ett Oddevolduppspel och kunde servera Anton Henriksson ett fint läge men Oddevolds målvakt klarade.

Efter 26 minuter kunde Grebbestad kvittera. Grebbestad hade en hörna som såg ut att bli lång men Tobias Carlsson kunde nicka den tillbaka men även detta såg ut att bli lite långt. Men Anton Henriksson hann ifatt bollen och lyfte in den och Jim Lundh (provspelade från Stångenäs) kunde nicka in 1-1.

Vid ett par tillfällen var Oddevold nära mål sedan Grebbestad ställt till det själva och man var nära att ta tillbaka ledningen efter 28 minuter men Tobias Carlsson kunde styra skottet till en hörna.

Efter 35 minuter fick Oddevold en provspelande spelare skadad och vi hoppas att det hela inte blev allt för illa för honom, krya på dig!

Efter 37 minuter fick Oddevold ett friläge men Gustav Henriksson jobbade hårt på spelare och kunde störa honom så pass att skottet gick tätt utanför.

Efter 38 minuter var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen på en härlig kontring. Olle Kristoffersson spelade sedan fint in till Christoffer Söderlund som dock sköt över i fritt läge.

I stället fick Oddevold en straff efter 42 minuter. Det var efter ett inspel som en försvarare skulle rensa bort bollen men det blev i stället en klockren träff på en Oddevoldspelare och straffen var klockren och sattes av Mido. Martin Hansson var på den men kunde inte styra ut bollen. Tungt då Grebbestad spelade bra.

Men Grebbestad hann med en kvittering före pass. På andra stopptidsminuten fick man en frispark som slogs mycket bra av Tobias Carlsson och Anton Henriksson kunde skarva vidare i mål.

Och ytterligare ett bra frisparksläge kom två minuter senare, fortfarande på stopptid, men skottet från Anton Henriksson gick över.

Inledningsvis av andra halvlek var det mer Oddevold och man fick en ny straff efter 54 minuter som även den sattes av Mido.

Strax efter kontrade Grebbestad bra med Granit Berisha på höger och ett fint inspel som inte Oddevold fick bort men Sebastian Jaconelli blev något överraskad och fick ingen bra träff på skottet.

Oddevold ökade sedan på till 4-2 efter ett instick till Mido som avslutade perfekt. Tvåmålsledning för Oddevold kändes inte helt rättvist då Grebbestad kommit bra tillbaka efter en pigg start av Oddevold i den andra halvleken.

Med tio minuter kvar att spela fick Grebbestad till en reducering. Felix Kristoffersson släppte ut bollen till Granit Berisha långt ute på kanten och dålig vinkel, men Granit fick på en kalasträff och b ollen smet in vid första stolpen bakom en mycket överraskad målvakt (nu provspelandes från Häcken).

Grebbestad låg sedan på för en kvittering men lyckades inte få till någon mer farlig chans och matchen slutade 4-3 till Oddevold.

Jag är ganska nöjd med resultatet men jag vet ju inte riktigt vad Oddevold hade för lag. Men vi står upp bra helt klart. Vi hade stundtals ett riktigt bra passningsspel. Sedan hade vi kanske lite svårare inne i boxen mot lag med rutin från högre divisioner. Vi hade svårare att komma till riktigt heta målchanser men ute på planen förde vi spelet bra stundtals.

– Oddevold var starkare än oss på fasta situationer och det måste vi vara vakna på i framtiden då våra motståndare i tvåan kommer att vara vassare på detta än vad det var i trean. Killarna som provspelade skötte sig bra även om det är svårt att bara kastas in och prestera. Helt klart godkänt på samtliga och Jim Lundh fick dessutom göra mål.

Markus Svensson, bäst på planen?
– Ja, absolut. Det är han som många gånger ligger bakom vårt fina passningsspel. Men även Anton Henriksson tog för sig bra och Olle Kristoffersson var pigg. Och Gustav Henriksson, fortfarande bara 15 år skötte sig bra som mittback, sa Peter Levin.

IK Oddevold-GIF 4-3 IK Oddevold Träningsmatch mot Oddevold på lördag - update Tuffare motstånd för Grebbestad som möter Oddevold på måndag - update

Leonard Pllana, ny spelare i Grebbestad?

Det återstår att se om det blir något spel i Grebbestad för Leonard Pllana. Han vill spela för Grebbestad men det återstår att lösa en massa byrokratiska problem då han kommer från Kosovo.

För att se bilder från gårdagens träning.• För er som vill läsa detta på Leonardo Pllanas språk, albanska (han är från Kosovo) – skrolla neråt.
• To read this in Leaonard Pllanas (he is from Kosovo) language – go futher down
• Nëse doni ta lexoni shqip shkoni më posht

* Hej Leo
– Hej

* Vem är du?
– Jag är Leonard Pllana och kommer från Kosovo och är 17 år. Jag har spelat fotboll i en klubb som heter KF TREPCA från Kosovo och jag spelat fotboll sedan jag var sex år

* Hur kommer det sig att du är med och tränar med Grebbestad?
– Jag har tittat på svensk fotboll sedan jag var liten. Jag har fått chansen att komma till Sverige och hälsa på familj och har då fått chansen att träna med Grebbestad.

* Trivs du bra med laget?
– Jag trivs väldigt bra med klubben, med spelare och med ledningen. Jag trivs väldigt bra.

* Du var med i träningsmatchen mot Oddevold och sedan var du med i inomhusturneringen i Fredrikstad, hur tycker du det gick för dig? Kommer du in i Grebbestads sätt att spela fotboll?
– Jag har tränat med Grebbestad i fyra månader nu så jag börjar lära mig deras sätt att spela fotboll så jag tycker det gått väldigt bra.


* Vad jag har förstått så är det byråkratiska problem för att du få speltillstånd så du kan spela tävlingsmatcher för Grebbestad, tror du att detta kan lösa sig?
– Jag är väldigt optimistisk att det kommer att lösa sig så jag kan börja spela för Grebbestad.

* I februari skall du tillbaka till ditt hemland?
– Ja, det stämmer.

* När tror du att du kan vara tillbaka?
– Jag hoppas på att kunna vara tillbaka före april.

* Vad tycker du om laget Grebbestad?
– Grebbestads lag är väldigt bra och dom har gått upp i division 2. Jag tror att dom kan gå ännu högre upp.

* Blir du bra mottagen i Grebbestad?
– Jag har blivit mycket bra bemött av spelare, tränare och ledare. Jag är väldigt glad och har bra kontakt med alla.

* Hur svårt är det att inte kunna prata svenska?
– Det är inte svårt att lära sig svenska men det är svårt att prata i hela meningar men jag håller på att försöka lära mig.

* Granit Berisha pratar ditt språk, hur viktigt är detta för att kunna får bra info om övningar och om hur tränare vill att du rör dig på planen?
– Det är väldigt bra att få hjälp at Granit och jag är tacksam för detta. Granit har hjälpt mig och varit ett stöd i början med hur vi skall göra.


* Och du är inte så bra på engelska heller har jag förstått?
– Nej.

* Vem är din bästa svenskalärare?
– Det är Arben Tmava och hans åttaåriga son. Sonen försöker förklara vad saker heter och betyder på svenska.

* Lillen är på dig hela tiden om viktiga svenska ord som kon, koner, brallor är detta en stor hjälp?
– Hahaha, ja det stämmer, det är till bra hjälp, hahaha.

* Okey, tackar för pratstunden och så hoppas vi det kan lösa sig framöver för dig Leo
– Tack

---------------------------------------------------

• Hi Leo .
– HI

* Kush jeni ju ?
– Unë jam Leonard Pllana dhe vi nga Kosova jam 17 vjeç . Unë kam luajtur futboll në një klub të quajtur KF TREPCA nga Kosova dhe kam luajtur futboll që kur kam qenë 6 vjeq .

* Si është e mundur që ju jeni ktu dhe po trajnoni me Grebbestad ?
– Kam shikuar futbollin suedez që kur kam qenë i vogël . , Kam pasur rastin për të ardhur në Suedi për të vizituar familjen dhe më pas kamë pasur rastin për të trajnuar me Grebbestad .

* A ndihni mirë ju me ekipin ?
– Unë jam shumë i lumtur me ekipin , lojtarët dhe menaxhimin . Unë ndihem mirë. .

* Ju keni qenë në miqësore kundër Oddevold dhe pastaj ju keni qenë në turneun hallen sportive në Fredrikstad , si shkoj ajo per mendimi tuaj ? A jeni adaptuar me mënyrë për të luajtur futboll ne Grebbestad ?
– Unë kam trajnuar me Grebbestad për katër muaj dhe tani unë jam duke filluar të mësojnë mënyrën e tyre se si ata luajn futboll kështu që unë mendoj se do të shkon me të vërtetë mirë .

* Nga ajo që unë kuptoj , është problem burokratik për të marrë leje kështu që ju mund të luani ndeshje konkurruese për Grebbestadin , a mendoni se kjo mund të rregullohet ?
– Unë jam shumë optimist se do të zxhidhet problemi që unë mund të fillojnë të luajnë për Grebbestad .

* Në shkurt , ju duhet të ktheheni në vendin tuaj ?
– Po, kjo është e vertet. .

* Kur mendoni se ju do të ktheheni?
– Unë shpresoj që do të kthehem para prillit.

* Çka mendoni për ekipin e Grebbestad ?
– Grebbestadi është ekip shumë i mirë dhe ata kanë shku deri në Divizionin 2 . Unë mendoj se ata mund të shkojnë edhe më lartë .

* A të kan prit mirë në Grebbestad ?
– Unë kam qenë i trajtuar shumë mirë nga lojtarët , trajnerët dhe drejtuesit . Unë jam shumë i lumtur dhe komë kontakte të mira me të gjithë.

* Sa e vështirë është për ty që nuk dini të flisni suedisht ?
– Nuk është e vështirë për të mësuar suedisht por është e vështirë për të folur në fjali të plotë , por unë jam duke u përpjekur për të mësuar suedisht .

* Granit Berisha flet gjuhën tuaj , sa e rëndësishme është për ju që të merrni informacione gjat ushtrime dhe levizjeve në fushë ?
– Është shumë e mirë për të marrë ndihmë nga Graniti dhe unë jam mirënjohës për të.Graniti më ka ndihmuar dhe ka qenë një mbështetje në fillim me mënyrën se si ne bëjmë ushtrimet .

* Dhe ju nuk jeni aq të mirë në anglisht sa e kam kuptuar unë ?
– Jo .

* Kush është mësuesi më i mirë i juaji në Suedisht ?
– Është Arben Tmava dhe djali i tij tetë vjeçar . Djali përpiqet për të mi shpjeguar gjëratë në gjuhën suedeze .

* Lillen është më ju gjatë gjithë kohës në lidhje me fjalë të rëndësishme suedeze që kon , kone , pantallona , kjo është një ndihmë e madhe ?
– Hahaha , po kjo është e vërtet, është e mirë për të më ndihmuar , hahaha .

* Mirë , faleminderit për biseden dhe ne shpresojmë se do të zgjidhen rrugët tua Leo .
– Falemnderit.

IK Oddevold-GIF 4-3 Leonard Pllana Leonard Pllana spelklar för andralaget Grattis till Leo men samtidgt tyvärr farväl, för nu...

Träningsmatch mot Oddevold på lördag - update

På lördag ställs Grebbestad mot sitt tuffasta motstånd så här långt på försäsongen då man möter div 1 laget Oddevold. I december vann Oddevold med 4-3 i en träningsmatch.

Truppen:
1. Martin Hansson
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
6. Granit Berisha
8. Daniel Andersson
10. Olle Kristoffersson
11. Anton Henriksson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
17. Naweed Ashairi
18. Tobias Berntsson
19. Gustav Henriksson
21. Jonas Henriksson
22. Henrik Palmersjö
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

IK Oddevold-GIF 4-3 IK Oddevold Bra match av Grebbestad men Oddevold vann

Mattias Pettersson-Pohl och Oddevolds L-O Mattsson svarar på frågor

Inför måndagens träningsmatch finns möjligheter för lagens supporters att få ställa frågot rill de båda lagens tränare.

På Oddevolds hemmsida skriver man:

Matchen startar kl 18.30.

Alla supportrar är välkomna till försnacket inför matchen i Percy Barneviksalen på Thordéngården, där vi kommer att ge en närmare presentation av två av våra nyförvärv och där vi också får höra de båda lagens tränare, L-O Mattsson och Mattias "PP" Pettersson-Pohl, berätta om sina tankar inför matchen.
Försnacket börjar kl 17.30.

IK Oddevold-GIF 2-0 IK Oddevold-GIF 4-3 IK Oddevold Tuffare motstånd för Grebbestad som möter Oddevold på måndag - update

Tuffare motstånd för Grebbestad som möter Oddevold på måndag - update

Många av försäsongens match har varit något för lätta för Grebbestad som nu stöter på betydligt tuffare motstånd när man möter div 1-laget Oddevold. - Uppdaterad med Grebbestads trupp

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IK Oddevold
Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Oddevold mötts 8 ggr. Första gången 2000 och senast i fjol, 2014. Grebbestads siffror står alltid först.
• Grebbestad har sedan resultaten började sparas i databanken på hemsidan aldrig tagit poäng av Oddevold
• Totalt 8 matcher: Grebbestad 0 vinster. 0 oavgjorda. Oddevold 8 vinster. 10-27 i målskillnad
• Träningsmatcher: 2 st. Grebbestad 0 vinst, 0 oavgjord, Oddevold 2 vinster, 3-6 i målskillnad.
• Tävlingsmatcher, serie: 6 st. Grebbestad 0 vinster, 0 oavgjord, Oddevold 6 vinster. 7-21 i målskillnad
• Fem senaste: IKO-GIF 0-2 (2014), IKO-GIF 3-4 (2013), IKO-GIF 0-1 (2002), GIF-IKO 1-3, IKO-GIF 9-1 (2001).
• Senaste möten: 2014-03-22: 0-2 borta
• Målrikaste match: 2001-09-29: IKO-GIF 9-1
• Antal 0-0 matcher: Inga
• Största vinsten: Ingen
• Största förlusten: 2001-09-29: IKO-GIF 9-1
• Flest gjorda mål: 2013-12-19: 3 st, 2000-08-21: 3 st
• Flest insläppta: 2001-09-29: 9 st
• Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: IK Oddevold

Grebbestads matcher så här långt, senaste matchen överst:
• Kungshamn 6-0
• Kråkeröy 0-4 borta
• Svane borta 6-1
• Borgar med 5-3 hemma
• Selbak med 3-1 borta.
• Munkedal 6-0 hemma.
• Bästa målskytt så här långt Olle Kristoffersson 6, David Olsson 3, Granit Berisha 3, Christoffer Söderlund 3.
• Poängliga: Olle Kristoffersson 10 (6+4), Christoffer Söderlund 6 (3+3), Anders Stenström 5 (3+2)


Grebbestads Trupp
2. Felix Norén
3. Tobias Carlsson
4. Marcus Broberg
5. Ulrik Karnström
6. Granit Berisha
7. Leonard Pllana
9. Mattias Svensson
10. Olle Kristoffersson
12. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
16. Jimmie Larsson
19. Pontus Johannesson
22. Anders Stenström
23. David Olsson
31. Jonathan Hårenberg

IK Oddevold-GIF 4-3 IK Oddevold-GIF 2-0 IK Oddevold Leonard Pllana äntligen klar för a-lagsfotbollen med Grebbestad Bra match av Grebbestad men Oddevold vann Första förlusten! Oddevold slog Grebbestad med 2-0 Mattias Pettersson-Pohl och Oddevolds L-O Mattsson svarar på frågor

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

Träningsmatch
2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF
2-4

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Träningsmatch
2019-03-30 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.