Älvsborg FF 1 - 4 Grebbestads IF
         
 
     
     
         
     
5. Ulrik Karnström
Ut: 10. Olle Kristoffersson
In: 11. Anton Henriksson
Ut: 32. Sebastian Jaconelli
In: 23. David Olsson
1-08. Daniel (Strömstad) Andersson
2-021. Jonas Henriksson
Assist: 12. Christoffer Söderlund
2-1
3-16. Granit Berisha
Assist: 23. David Olsson
4-121. Jonas Henriksson
Assist: 11. Anton Henriksson


Älvsborg-Greb...

Älvsborg-Greb...

Älvsborg-Greb...

Älvsborg-Greb...
43 bilder till i galleriet
Grebbestad klart för minst div 2-kval efter seger borta mot Älvsborg

Efter en tuff första halvlek tog Grebbestad över i den andra halvleken och tog en klar seger med 4-1 (0-0). Men det dröjde ändå til den 70 minuten innan Grebbestad fick hål på Älvsborg med en fantastisk frispark av Daniel Andersson.

(Kortet: Daniel Anderssons frispark på väg in i mål, 0-1)

Första halvlek var ganska jämn spelmässigt där fysiskt spelande Älvsborg stod upp mycket bra. Grebbestad hade inledningsvis mycket boll medan Älvsborg såg ut att satsa på omställningar där man fyllde på bra med folk. Inledningsvis hände inte mycket vad det gäller målchanser för lagen. Under de första 20 minuterna hade Grebbestad visserligen några bra instick men antingen var man offside eller så kom hemmalagets målvakt Victor Sörensson först ut på bollen.

Älvsborg hade matchens första avslut på mål genom en frispark utifrån som Martin Hansson klarade säkert. Grebbestad ville inte vara sämre utan två minuter senare efter 22 minuter fick man en frispark i liknande läge som Älvsborg hade tidigare. Daniel Andersson fick på ett bra skott som Victor Sörensson fick slänga sig och tippa till en hörna.

Efter detta var spelet för en period helt jämt innan Grebbestad efter dryga 30 minuterna hade en bra period.

Första läget här för Grebbestad kom efter 32 minuter när Felix Norén drev upp och spelade Jonas Henriksson som klackade bollen vidare till Felix som kom ner mot kortlinjen och slog ett perfekt inspel som så när hade nått Olle Kristoffersson och öppet mål men Olle kom steget sent.

Tre minuter senare hade Grebbestad en hörna. Älvsborg fick bort första bollen som kom till Markus Svensson strax utanför 16-metern. Markus fick på ett kalasskott men Victor Sörensson klarade igen med en fin räddning till ännu en hörna.

Minuten senare var Grebbestad nära igen när Christoffer Söderlund hittade fram till Jonas Henrikssons vars volley tippades till en hörna som blev resultatlös.

Men två minuter senare, efter ännu en hörna var det mycket nära ledning för Grebbestad då bollen damp ner hos Tobias Carlsson som prickade stolpens insida och ut. En stark Grebbestads period som var nära att resultera i ett ledningsmål.

Men då detta inte kom var det i stället nära att hemmalaget tagit ledningen i den 39:e minuten. Man ställde om snabbt och Grebbestad gick bort sig aningens och Robin Johansson fick ett friläge mot Martin Hansson som klarade galant med en fotparad.

0-0 i paus med lite mersmak Grebbestad med bättre och fler målchanser. I den andra halvleken blev det allt mer Grebbestad och Älvsborgs anfallsförsök blev lätträknade.

Men första chansen i andra halvlek var ändå Älvsborgs. Ett bra långt inlägg nådde Älvsborgs skyttekung Filip Bergfelt på den bakre stolpen men Martin Hansson var bra med igen och räddade.

Efter en timmes spel var det nära Grebbestadsledning. Sebastian Jaconelli slog en hörna som nickades bort men tillbaka till Sebastian. Sebastian kunde avancera lite och slog ett inlägg mot målet där Ulrik Karnström duckade och bollen var då på väg in i mål när Victor Sörensson i sista sekunden fick ut en fot och kunde rädda.

I den 70:e minuten tog Grebbestad ledningen. Man fick en frispark från 25 meter och Daniel Andersson klippte till och bollen for i en perfekt bana rakt i krysset, 0-1!

69 minuter utan mål i matchen men det skulle bli totalt fem mål.

Efter målet blev det fina ytor för Grebbestad. Älvsborgs försvar var så här långt tätt och mycket disciplinerat men nu var man tvungna att öppna upp sig.

Efter 76 minuter hade Älvsborg ett inkast i höjd med egen 16-metare. Grebbestad bröt och skickade in bollen till Christoffer Söderlund som snabbt hittade Jonas Henriksson. Jonas kom ner mot kortlinje och vinkeln blev inte den bästa men skottet var hårt och smet in mellan benen på Victor Sörensson till 0-2.

Älvsborg replikerade efter 83 minuter. En frispark en bit in på Grebbestads planhalva lyftes fram och man kunde nicka fram till Victor Webb på bakre stolpen och han kunde fri sätta 1-2.

Men det var Grebbestads halvlek och tre minuter senare punkterade Grebbestad matchen. Grebbestad kontrade med Jonas Henriksson som hittade David Olsson som slog ett härligt inspel längs marken till Granit Berisha som följt med upp och han slog in 1-3 i öppet mål.

Och på tilläggstid kom ytterligare ett Grebbestadsmål. Daniel Andersson frispelade Anton Henriksson som kom helt fri och med sig hade han även Jonas Henriksson. Anton passade osjälviskt bollen till Jonas som fick öppet mål för att rulla in 1-4.

Efter matchen fick vi en pratstund med Peter Levin, tränare i Grebbestad:

Säker 4-1 seger i slutändan, men det var en tuff första halvlek Peter?
– Ja det var det. Älvsborg har ju ett utsatt läge i tabellen och var otroligt taggade och körde på oss ganska hårt första halvtimmen. Vi var inte direkt illa ute men dom höll jämna steg med oss men efter en halvtimme började dom tröttna en del och vi började vaska fram lite chanser.

Det kändes som ni hade bra kontroll i andra halvlek och dom skapade inte mycket där. Men det dröjde ändå kanske länge innan ledningsmålet kom.
– Ja, vi kom bättre i positionerna i andra och började vinna andrabollar men det märktes att dom tröttnat och då kommer målen tillslut, det är den känslan man har.

Dom fick in en reducering tätt inpå 0-2-målet, blev du orolig då?
-– Dom har ett par ganska långväxta killar i sitt lag och det är ju alltid farligt vid fasta situationer men det gick vägen.

Två nya mål av Jonas Henriksson
– Ja det skall vi vara glada för, han är guld värd för oss.

I hemmalaget var mittbacken Marcus Johnsson bäst. Men efter Grebbestads mål blev han ganska ensam hemåt och då kunde inte ens han stoppa Grebbestad. I Grebbestad gjorde Martin Hansson ett par fina viktiga räddningar. Daniel Anderssons frispark var härlig och han och Markus Svensson ägde mittfältet i den andra halvleken.

Älvsborg FF-GIF 1-4 Älvsborg FF

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
Igår 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.