Stenungsunds IF 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
 
         
       
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 3. Tobias Carlsson
2-021. Jonas Henriksson
Ut: 12. Christoffer Sderlund
In: 23. David Olsson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 10. Olle Kristoffersson
2-1
21. Jonas Henriksson


Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

s

Stenungsund-Grebbe...
52 bilder till i galleriet
Grebbestad vann seriefinalen mot Stenungsund borta, 2-1 för GIF - update

Efter tre raka seriematcher utan Jonas Henriksson i start-11:an var han tillbaka efter skadeproblem. Han tackade för förtroendet och satte Grebbestads båda mål när man vann 2-1 (1-0). Men annars var det framför allt försvarsspelet som var mycket bra idag.

Matchinledningen var väldigt avvaktande från båda lagen. Båda lagen tycker ju om att rulla boll inom laget och båda lagen satte säkerheten bakåt i första hand vilket då gjorde att toppmatchen startade väldigt lugnt.

Efter en kvarts spel som var det mer Stenungsund för en stund men Stenungsunds kanske största problem är nog att man gör för få mål (13 färre än Grebbestad efter 16 matcher) så det blev lite tryck mot Grebbestads mål men inget av värde framåt.

I stället fick Grebbestad en frispark en bit in på Stenungsunds planhalva efter 19 minuter. Tobias Carlsson lyfte in bollen fint mot första stolpen där Jonas Henriksson tjusigt nickade in 0-1 i matchen.

Efter målet hade Grebbestad en lite bättre period och efter 28 minuter fick Tobias Carlsson chansen igen att lyfta in en frispark. Även denna blev farlig då inga spelare nådde bollen och Robert Josefsson i Stenungsunds mål fick då stora problem med bollen. Daniel Andersson snappade upp andrabollen men Grebbestad fick nöja sig med en hörna efter Daniels inspel.

Efter 30 minuter kom Stenungsund bra på sin vänsterkant med ett bra inspel snett inåt bakåt som Markus Svensson fick förlänga. Bollen gick då vidare till Alexander Johansson som fick ett hyfsat skottläge men sköt högt och snett utanför.

Efter 34 minuter var det ytterst nära att Grebbestad kunnat öka på sin ledning. Daniel Andersson slog en härlig boll över Stenungsunds försvar till Jonas Henriksson som kunde fånga in bollen och sedan prickade han stolpen när han sköt.

Några minuter senare kombinerade Stenungsund fint på högerkanten och Philip Hofvenström lyfte in ett bra inlägg som hårfint missade Stenungsunds Christoffer Normén.

Och ytterligare någon minut senare rullade Jimmy Hellström in till Philip Hofvenström som klippte till bra och Martin Hansson fick vara alert och tippa fint till en hörna med en bra parad.

I inledningen av andra halvlek blev det mycket Stenungsund och Grebbestad såg lite passiva ut. Alexander Johansson hade efter några minuter ett bra inlägg som precis missades av Philip Hofvenström.

Men då Stenungsund i övrigt inte fick till så mycket var Grebbestad vassare i sina omställningar och efter 60 minuter var Jonas Henriksson på väg igenom då han revs ner och Grebbestad fick en straff. En straff som Jonas Henriksson tog själv och satte mycket säkert till 0-2.

Efter 70 minuter fick Stenungsund till en farlighet. Granit Berisha missade en brytning och Simon Ståhlnacke fick fri väg framåt och satte sedan en bra boll på djupet in mot mål och Philip Hofvenström. Men bollen blev aningens djup och Martin Hansson kunde dyka ut och sno åt sig bollen.

Med kvarten kvar att spela var Stenungsund tvungna att göra något och efter byte så gick man ner på en tre-backslinje och flyttade då mer folk framåt.

Detta gav några ypperliga lägen för Grebbestad som efter 79 minuter då Markus Svensson tog ett snabbt inkast till Jonas Henriksson som lyfte in till Olle Kristoffersson som drog på ett bra skott men utanför.

I stället kom Stenungsund in i matchen minuten senare. Man lyckades kombinera sig igenom och Simon Ståhlnacke fick ganska fri väg in mot mål från höger och placerade snyggt och säkert bollen i mål.

Stenungsund satsade nu allt mer framåt vilket Jonas Henriksson så när kunnat utnyttja. Han bröt bollen nära mitten och avancerade fram mot mål och fick på ett bra skott som Robert Josefsson klarade.

Stenungsund fick väl egentligen inte till så mycket mer än ett par ganska ofarliga skott utifrån och vid ett tillfälle var det lite kalabalik framför Grebbestads mål men det hela slutade med att det var Grebbestad som fick undan bollen.

Då hade Grebbestad lättare att komma till avslut och i slutminuterna kom Ulrik Karnström högst på en hörna men nicken rakt på Robert Josefsson. Och även Sebastian Jaconelli fick till ett fint läge men skottet smet utanför.

Slutsummering är att det var en ganska jämn match spelmässigt men det var Grebbestad som fick till bättre avslutningslägen och därmed var det inte helt orättvist att Grebbestad vann matchen.

Efter matchen fick jag en lite pratstund med Stenungsunds veteran, ex-allsvenske, Magnus Källander, 44 år. Så här tyckte han om matchen:
– En snabb summering blir att Grebbestad var effektiva och vi ineffektiva. Jag tycker väl att vi har spelet men Grebbestad är vassa på sina omställningar. Det var en rolig match mellan två bra lag där Grebbestad drog det längsta strået med sin effektivitet på fasta situationer och dom vann det taktiska spelet med att dom låg lite och avvaktade idag. Vi får skylla oss själva lite då vi inte gör mål på våra chanser. Spelmässigt är vi bra men vi kan få lite mer spets framåt. Det är sex matcher kvar och fortfarande kan allt hända. Vi är så pass bra att om det skulle bli kval kan vi gå upp den vägen i stället.

Peter Levin, tränare för Grebbestad. Seger 2-1 i seriefinalen, hur känns det nu så här strax efteråt?
– Det här satt väldigt fint tycker jag.

Ni spelade stabilt bakåt och det var först på slutet som dom hotade er lite grann?
– Vi hade en medveten taktik idag och falla hem lite mer än vad vi brukar göra då vi vet att Stenungsund är ett bollskickligt lag och vi behövde täppa till ytorna bakåt. Dessutom är dom kontringsskickliga. Då gäller det att ha mycket folk på rätt sida.

Efter deras 1-2, hur kändes det då?
– Det var lite synd att dom fick sitt mål precis efter vi hade en jättechans. Så det kändes lite jobbigt. Det böljade fram och tillbaks på slutet men dom kom inte in på mål. Vi spelade bra bakåt, avslutade Peter.

Grebbestads backlinje spelade mycket stabilt och Felix Norén fick pris som bäste Grebbestadsspelare.

Stenungsunds IF-GIF 1-2 Stenungsunds IF Ny seriematch i morgon, Stenungsund kommer p besk

Kul med tv engagerade kommentatorer igr. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Div I Sdra
2018-05-18 19:00

TVKERS IF
0-1

Siljevi, Grebbestad
Distriktsmsterskap
I övermorgon 19:00
HENNS IF (b)
Hllevi, Henn


 
GIF Andralag
Rosserds IK (h)
2018-05-25 19:00
Siljevi