Grebbestads IF 4 - 3 Eds FF

Assist: 13. Filip Hansson

Grebbestads målsky...

Grebbestad ännu obesegrat efter 4-3 mot Ed

Efter några fina insatser var det ett lite blekare Grebbestad som vi fick se. Grebbestad gick visserligen fram till 4-1 och såg ut att ha avgjort matchen men Ed jobbade sig tillbaka och tillslut blev det en uddamålsseger för Grebbestad.

Matchens fem första minuter var lite av det som kom att spegla matchbilden så till vida att Ed verkade ha bättre vilja i matchen.

Och det tog bara tre minuter för ett mycket fint startande Ed att ta ledningen efter en bra boll på djupet till Almir Aldzic som ur snäv vinkel satte 0-1.

Så här långt var Grebbestad inte alls bra och precis före målet hade Ed ytterligare en bra chans.

Men efter fem minuter så började Grebbestad komma bättre in i spelet och resten av halvleken hade man mycket boll och skapade även en del chanser.

1-1 kom efter en kvarts spel då Tobias Carlssons långa uppspel hittade fram till David Olsson som kunde trycka in 1-1.

Grebbestad behöll spelövertaget och efter 25 minuter var det nära ledningen då Grebbestad hade en snabb spelvändning. Ett uppspel nådde Arber Plava som hittade Naweed Ashairi på djupet och Naweeds skott passerade målvakten men passerade även stolpen på fel sida.

Tre minuter senare provade David Olsson från långt håll och Eds målvakt lyckades tippa bollen via stolpen och ut.

En ny fin omställning efter 35 minuter var kanske värd ett bättre öde. Ett långt uppspel nådde nu Naweed Ashairi som släppte bra på John Ekström som sköt ett bra välplacerat skott men Eds målvakt svarade för en utmärkt räddning när han lyckades tippa till en hörna.

Dessutom hade Arber Plava och David Olsson ytterligare bra skott så chanser saknades inte.

Ed hade inte mycket efter målet men en bra kontring gav ett bra avslutningsläge där man sköt utanför. Dessutom hade man ett bra frisparksläge efter 44 minuter där Almir Aldzics skott klarades enkelt av Martin Hansson.

I paus gjorde sedan Grebbestad hela fem byten.

Grebbestad öppnade sedan piggt i andra halvlek och sex minuter in på denna revs Christoffer Söderlund ner och Tobias Carlsson satte den följande straffen till 2-1 för Grebbestad.

Av bara farten ökade Grebbestad på efter 57 minuter. En snabb omställning dör Joshua Öster spelade ut till Filip Hansson som slog ett inlägg mot Anton Henriksson. Anton var först på bollen och skarvade den vidare men troligen hade bollen gått utanför om inte en Edförsvarare dykt upp och olyckligt slagit in bollen i eget mål. 3-1 för Grebbestad.

Efter målet tappade Grebbestad spelet och det blev mer Ed som nu återigen visade prov på bättre vilja och man var betydligt tuffare in närkampsspelet.

Ed hade några hörnor och även något fint inspel som smet precis utanför innan spelare hann fram för att trycka in bollen.

Men då Ed låg på fick Grebbestad ett uppspel på Filip Hansson som fint tog emot och satte en boll perfekt på djupet på Daniel Andersson som blev fri och satte 4-1 efter 71 minuter.

Matchen såg nu ut att vara avgjord men fyra minuter senare skulle det visa sig att den var långt ifrån avgjord.

För två minuter efter Grebbestads 4-1 kom ett mycket märkligt 4-2. Ed hade bollen i Grebbestads straffområde och domarens signal tjuter (för straff?). Sekunden senare skjuter Eds Karl Wennerström bollen i mål och domaren godkänner målet, mycket märkligt. Signalen var tydligt före bollen var i målet.

Och ytterligare två minuter senare kom nästa mål för Ed. David Olsson, nu som mittback, försökte komma först på ett uppspel men missade vilket gav ett friläge för Almir Aldzic som han säkert utnyttjade till att sätta 4-3.

Men närmare än så här kom inte Ed. Varken Grebbestad eller Ed lyckades skapa någon mer riktig farlighet i matchen och Grebbestad kunde därmed hålla undan och vinna med 4-3.

Jaha Peter, idag har jag en känsla av att du inte är fullt nöjd? – Nej, inte som det har varit i dom senaste matcherna. Men kanske är det naturligt att det kommer en liten reaktion efter tre mycket bra matcher. Vi var inte alls med från start och dom fick ett tidigt mål och dom var hetare än oss.

– Vi har väl som vanligt mest boll men åker på ett par snabba omställningar. Och kanske påverkar det när vi gör så många som fem byten i paus plus att en del killar då hamnar på ovana platser? Vi vann visserligen men Ed hade bättre vilja än oss och var hetare, sa Peter Levin.

GIF-Eds FF 4-3 Eds FF

VFK- GIF, 6-4, slut. Helt galen match enligt FB-rapportören !

Igår 19:00

Imorgon 16:00
Kamratgården

F04-06