Grebbestads målsky...

Grebbestad-Hamburg...

Grebbestad-Hamburg...

Grebbestad-Hamburg...
19 bilder till i galleriet
7-0 i DM mot Hamburgsund

Det blev som väntat en klar vinst för Grebbestad när man gästades av Hamburgsund i DM. 7-0 slutade det efter 2-0 i paus.

Men Hamburgsund skall ha all heder av sin insats och det stod bara 2-0 fram till den 69 minuten. Hamburgsund spelade tätt bakåt och stoppade upp Grebbestad riktigt bra under första halvlek.

Grebbestad hade som sig bör stort bollinnehav men precis som tidigare i träningsmatcherna går det trots sju gjorda mål lite trögt och under första 45 minuterna skapade Grebbestad egentligen inte speciellt mycket.

1-0 kom efter 19 minuter. David Olsson fick en bra boll ut på högerkanten och hittade in till Anton Henriksson som fint placerade in ledningsmålet vid den bortre stolpen utan chans för Hamburgsunds veteranmålvakt Andreas Sundbom.

Direkt efter skarvade Olle Kristoffersson bollen mot Anton Henriksson och via ett motlägg med en Hamburgsundsback prickade bollen utsidan av stolpen, mycket nära två snabba mål för Anton.

Olle Kristoffersson som i de två första matcherna efter återkomsten gått mållös och har då heller inte haft så många chanser. Nu började dock Olle hitta rätt i löpningarna och han hade två fina lägen. Först med ett avslut utanför innan Andreas Sundbom räddade nästa läge.

Men Olle Kristoffersson kom allt närmare och efter 38 minuter hittade brorsan Felix Kristoffersson Olle med en perfekt passning på djupet och Olle placerade säkert in 2-0.

I den första halvleken så skapade Hamburgsund inte en enda målchans. Man hade några lägen för omställningar men i slutänden hann alltid Grebbestadsförsvaret ifatt och kunde bryta.

I den andra halvleken började sedan Grebbestad skapa lite mer chanser och man kom allt närmare mål. Anton Henriksson hade ett fint skott som gick tätt över efter 54 minuter.

Efter 56 minuter noterade vi Hamburgsunds bästa chans i matchen. En snabb fin omställning försatte Anton Benjaminsson fri med Martin Hansson i Grebbestads mål och Martin tvingades till en bra räddning till en resultatlös hörna.

I stället var Grebbestad nära att öka på efter en timmes spel då Olle Kristoffersson fick bollen till skänks av Hamburgsun och kunde frispela Naweed Ashairi som tog allt för lång tid på sig och Andreas Sundbom kunde rädda med en fotparad.

Sista halvtimmes såg Hamburgsund ut att tappa helt och Grebbestad kunde husera ganska fritt.

Anton Henriksson fick ett jätteläge för trean men sköt över på Felix Kristofferssons fina framnickning.

Efter 69 minuter kom så äntligen 3-0. Precis som vid förra målet var Felix Kristoffersson framspelare till Olle Kristoffersson som avslutade perfekt med ett distinkt skott vid bortre stolpen.

Strax efter presenterade sig David Olsson med ett bra distansskott som dock prickade ribban. Det var inte det sista skottet från Davids sida och vi skulle få se ännu vassare skott.

4-0 kom efter 79 minuter. John Ekström stod för inspelet som hittade fram till Markus Svensson som kunde nicktocha in bollen.

Strax efter tog sig Joshua Öster fin fram på vänsterkanten och slog ett hårt fint inspel längs marken och Olle Kristoffersson kunde stöta in 5-0 från nära håll.

Så var det dags för David Olsson att träda in med sina skott igen. Först efter 86 minuter. Olle Kristoffersson spelade en kort passning till David som kunde ta emot och dra på ett perfekt skott utan chans för Andreas Sundbom till 6-0.

Och bara fyra minuter senare var det dags igen. Nu var det Felix Kristoffersson som passade fram och David pricksköt igen till 7-0.

– Idag hade vi bättre variation i vårt spel ute på planen. Sedan är det väl inte bra att vi missar så mycket målchanser men det låssade på slutet. Vi har en hel del fina kombinationer men vi fastnar även en hel del utanför deras 16-metare, sa Grebbestads tränare Peter Levin.

Mycket positivt med dagens match var att se Olle Kristoffersson hitta målet. Våra två toppar Olle Kristoffersson och Anton Henriksson har nu gjort fem av elva mål vilket lovar gott. Dessutom hittade David Olsson rätt med två fina skott så det ser lovande ut.

GIF-Hamburgsunds IF 7-0 Hamburgsunds IF

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.