Kungshamns IF 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
Ut: 3. Tobias Carlsson
In: 5. Ulrik Karnström
9. Mattias Svensson
Ut: 17. Naweed Amin Ashairi
In: 14. Joshua Öster
7. Christian Mattsson
1-110. Anton Henriksson
Assist: 20. Felix Kristoffersson
8. Daniel (Strömstad) Andersson


20120930_kungshamn...Delad poäng mellan Kungshamn och Grebbestad

Grebbestad fick ingen revansch för hemmaförlusten i våras. Matchen i Kungshamn slutade 1-1 (0-0). Båda lagen hade fina chanser att avgöra men det kändes som Kungshamn var närmast seger.

Bilder i gamla galleriet


Det märktes att det var en viktig match för Kungshamn som var riktigt taggade för matchen.

Grebbestad har i och med den redan säkrade seriesegern inte så mycket mer än äran att spela för. Men i en derbymatch mot Kungshamn vill varken Grebbestad eller Kungshamn vara på det förlorande lagets sida vilket bäddade för en tät och intensiv kamp.

Grebbestad öppnade matchen piggast och man vaskade fram en bra chans efter sju minuter då Naweed Ashairi blev frispelad men Kungshamns målvakt Björn Johansson kom ut perfekt och räddade.

Men efter dryga tio minuter började Kungshamn ta för sig mer och med Tobias Luvenberg tillbaka i laget hade man en vass forward.

Just denne Tobias testade med ett skott efter elva minuter men skottet täcktes av Grebbestads försvaret. Returen gick ut till Fredrik Luvenberg som sköt ett bra skott som Grebbestads målvakt Martin Hansson räddade fint.

Fem minuter senare, efter 16 min, hade Tobias Luvenberg en boll i mål men han var avvinkad för offside. Upprinnelsen var annars en bra chans där Martin Hansson räddade första skottet men sedan i kamp om nästa boll var Tobias offside och avvinkad.

Grebbestad var i mellan lite övermodiga i passningsspelet i försvarslinjen och det blev några felpassningar i uppspelsfasen vilket kan vara farligt.

Vid ett sådant tillfälle efter 24 minuter kunde Kungshamns Fredrik Luvenberg bryta och sedan avancera fram och skjuta ett bra skott som smet tätt utanför Martin Hanssons högra stolpe.

Fredrik Luvenberg förföljde Markus Svensson var han än gick så fort Grebbestad hade bollen och Kungshamn låg även tätt på Daniel Andersson.

Men Fredrik Luvenberg kan mer än följa efter Markus Svensson och efter 29 minuter fick han en ny chans som Martin Hansson räddade. Returen gick ut till Izudin Velic som sköt högt över.

Grebbestad hade svårt att komma till chanser i första halvlek och med undantag av Naweed Ashairis friläge tog det oss fram till den 36:e minuten med ett skott utifrån från Mattias Svensson men skottet smet metern utanför.

Fyra minuter senare slog Christian Mattsson en härlig djupledsboll på Felix Kristoffersson men bollen blev aningens djup och Björn Johansson kunde skopa in bollen precis före Felix kunde hinna fram.

Direkt efter vände Kungshamn på spelet och kontrade bra. Tobias Luveberg drev upp bollen och spelade ut på Izudin Velic som slog ett bra inlägg och på bakre stolpen kom Erik Andreasson fint men sköt utanför.

Även i den andra halvleken var det Grebbestad som öppnade bäst men efter 54 minuter fick vi se Kungshamns Erik Andreasson med ett fint sologenombrott. Han tog sig fint förbi två Grebbestadsspelare och sköt ett bra skott som Martin Hansson klarade.

Nu vaknade Kungshamn till igen och när Adam Johansson vann med sig bollen mot kortlinjen slog han sedan ett härligt inspel längs backen mot flera framstormande spelare. Men först på bollen blev en Grebbestadsförsvarare som la ut bollen till en hörna.

Och hörna den blev mycket farlig när Kungshamn vann luftduellen och nickade fram mot Erik Andreasson som fick öppet läge men sköt över.

En ny Kungshamns hörna efter 62 minuter vanns av Grebbestad men Kungshamn fick in bollen igen till Robin Wickins som fick på ett kanonavslut men Martin Hanssons fina parad till en ny hörna var snäppet värre!

Den följande hörnan blev även den farlig när Niclas Talp klackade bollen mot mål men på mållinjen stod Felix Kristoffersson och kunde rensa bort bollen.

Kungshamn var nu heta och Adam Johansson hade ett nytt fint inspel och på bakre stolpen kom Fredrik Luvenberg med en bra avslutning och Grebbestads målvakt Martin Hansson fick göra en kanonräddning för att freda sitt och Grebbestads mål.

Kungshamn var nu helt klart närmast ett ledningsmål och efter 74 minuter fick Izudin Velic ett uppspel där han höll borta Grebbestadsförsvaret bra och vände runt och sköt ett mycket bra skott tätt utanför.

Efter flera fina chanser för Kungshamn vände Grebbestad bra på spelet efter 76 minuter. Felix Kristoffersson slog en djupledsboll mot Mattias Svensson hade en försvare mot sig plus Anton Henriksson som löpte med bra. Mattias passning till Anton var perfekt men Anton tog för lång tid på sig och Björn Johansson kom ut och svarade för en säker räddning på friläget.

I stället fick Kungshamn straff efter 78 minuter och av Grebbetadsförsvarets reaktion var straffen tveksam och från mitt håll såg det billigt ut även om jag stod långt ifrån. Hur som helst var Izudin Velic mycket säker från straffpunkten och trots att Martin Hansson gick åt rätt håll var han aldrig nära.

Grebbestads replik kom snabbt för efter 82 minuter drev Daniel Andersson upp bollen och hittade Felix Kristoffersson på kanten. Felix Kristoffersson slog ett perfekt inlägg till Anton Henriksson som med en distinkt nick satte 1-1.

Båda laget ville verkligen vinna matchen och satsade fullt framåt resterande minuter men det var nu Grebbestad som fick dom bästa chanserna för att avgöra.

Som två minuter efter kvitteringen när Mattias Svensson var nära att hitta en fri Felix Kristoffersson men bara en suverän räddning av Björn Johansson slängde sig ut och tippade bort bollen räddade Kungshamn.

I den 95:e (!) minuten fick Grebbestad två fina lägen att avgöra. Först hittade Mattias Svensson fram med en boll till Daniel Andersson men Björn Johansson räddade skottet mycket fint.

I samma minut väggspelade Mattias Svenssonfint med Anton Henriksson när han passade Anton Henriksson genom en tunnel på Alexander Bickel. Mattias fick tillbaka bollen och hade ett bra avslutningsläge men skottet smet klart utanför och 1-1 stod sig tiden ut.

– Det blev lite som väntat, dom var heta och jobbade på bra. Jag tycker vi hade lite mer boll men dom hade målchanserna och det var inte orättvist när dom tog ledningen. Vi fick en snabb kvittering och hade sedan flera fina chanser men sett över hela matchen är vi nöjda med 1-1 idag, sa Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad var Martin Hansson. I Kungshamn var Fredrik Luvenberg bäst tillsammans med Björn Johansson.

Kungshamns IF-GIF 1-1 Martin Hansson Grebbestad föll efter märkliga domslut

Andra träningsmatchen

På Lördag 23/2 spelar Grebbestad mot Kungshamn på Sparvallen kl 13:00. Förhoppningen är att det fina spelat från förra helgen skall upprepas. Kungshamn som var ett av dom få lag vi hade minuspoäng mot ifjol.

så det kommer säkert att bli en tät och jämn match.


Samling Siljevi 11:30

Truppen:

1 Martin Hansson
2 Felix Norén
4 Markus Broberg
5 Ulrik Karnström
6 Granit Berisha
10 Olle Kristoffersson
11 Anton Henriksson
12 Christoffer Söderlund
13 Filip Hansson
15 Markus Svensson
17 Naweed Ashairi
19 Gustav Henriksson
20 Felix Kristoffersson
22 Arber Plava
23 David Olsson

Kungshamns IF-GIF 1-1 Felix Kristoffersson Kungshamns IF Kungshamn grattulerade GIF

GRATTIS GIF, 98 år i dag sedan föreningen stiftades vid möte på Gestgivaregården.

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-13 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.