Markus skadad

Markus Svensson åkte på en ful smäll i slutminuterna mot Viken och om inte benet blir bättre under natten väntar en tur till sjukhuset och röntgen.

Det är bara att hoppas att det inte är för allvarligt. Han kund i alla fall stödja på benet en stund efter smällen. Men enligt rapporter har han rejält ont vilket troligen innebär en tur till röntgenavdelningen...

GIF-IF Viken 6-0 Markus Svensson 6-0 för GIF mot Viken, uppdaterad

6-0 för GIF mot Viken, uppdaterad

Grebbestad följde upp den fina insatsen senast borta mot Viken med att vinna även returen. 6-0 (2-0) blev det nu efter ännu en stabil insats. Enda som inte var bra av avslutningen med en ful smäll och skada på Markus Svensson. Med segern befäste Grebbestad sin andra plats i tabellen.

(Stora bilden: Målskyttarna från vänster: Anton Henriksson, Mattias Svensson (2), Tobias Carlsson, Markus Svensson och Joshua Öster).

Bilder i gamla galleriet


Det brukar vara svårt att möta samma lag två gånger på raken som det blir vid vändningen av serien. Som exempel slog i fjol Grebbestad Kungshamn borta med fina 5-1 för att sedan få 1-1 hemma. Detta gjorde att man på förhand visste att det skulle bli en tuff match.

Och inledningsvis fick vi se ett helt annat Viken än senast och matchens första 20-25 minuter var jämn. Men sedan Grebbestad tagit ledningen blev det mer och mer Grebbestad och i andra halvlek var det bara ett lag på planen.

Viken var som sagt bra i inledningen och fick även ett bra frisparksläge efter bara fyra minuter men Thomas Sääv (tror jag det var) sköt rakt i den täckande Grebbestadsmuren.

Efter 12 minuter var Grebbestad framme med en riktigt bra chans. Tobias Carlsson kom på högerkanten och spelade in längs marken mot Anton Henriksson som försökte släppa bollen mellan sina ben och klacka in den men då missade bollen.

Två minuter senare var det Felix Noréns tur. Han tog sig fint in i banan och till ett bra skottläge men skottet blev inte mycket mer än en fin bakåtpassning till Jonny Ranttila som klarade enkelt.

Spelet var jämt men det var Grebbestad som enkelt tog sig fram till lägen och efter 16 minuter kom Anton Henriksson fri men Jonny Ranttila kom ut snabbt och klarade bra och Vikens försvar kunde rensa bort returen.

Strax efter hade Viken en fin spelvändning där Christian Rahm spelade fram Patrik Nilsson som var på väg att bli fri men fick bollen för långt ifrån sig och chansen försvann.

I stället tog Grebbestad ledningen efter 21 minuter. Mattias Svensson kom på vänsterkanten och slog ett lågt inspel. Vikens Jimmy Lundberg var först på bollen men fick inte bort bollen ordentligt utan serverade Anton Henriksson bollen. Anton tackade och tog emot och dunkade upp bollen i nättaket till 1-0.

Strax efter kom nästa jobbspost för Viken när Christian Rahm fick kliva av med en sträckning i bakasida lår (?). Tungt för Viken då Christian var en av lagets främsta i förra matchen.

Efter dryga halvtimmen kom nästa mål för Grebbestad. Markus Svensson slog en perfekt passning på djupet och Mattias Svensson sprang enkelt ifrån Vikenförsvaret och slog in 2-0 via Jonny Ranttilas händer.

Men trots att Viken gjort en hyfsad halvlek spelmässigt hade man svårt att skapa något framåt och det var bara på frisparkar som man hade möjligheter. Bla fick man ett bra frisparksläge efter 40 minuter men Jacob Ljung var nog allt annat än nöjd med riktningen på skottet.

I den andra halvleken handlade det bara om Grebbestad som hittat Vikens stora svaghet, försvarsspelet. Gång på gång hittade man in mellan backar och kom på fina avslut med snygga mål.

Efter 53 minuter hittade Markus Svensson Mattias Svensson som var på väg igenom men Joakim Saarikoski hann ifatt och Mattias fick vända upp och provade en passning in i mitten till Naweed Ashairi som inte fick fatt på bollen.

Men i samma minut hittade Markus Svensson Mattias Svensson igen och den här gången hann inte försvaret med och Mattias satte 3-0 vid första stolpen.

Direkt på avspark provade Viken med en djupledsboll på Emil Gustafsson som hann före Martin Hansson och lobbade in mot mål men där fanns Martin Kallin som lugnt tog ner bollen och sedan slog ett uppspel.

I 57:e minuten kom en ny djupledspassning denna gång från Daniel Andersson mot Markus Svensson som sprang sig fri och slog in 4-0.

Viken hade inget att sätta emot i dessa lägen och det skulle bli mer. I 65:e minuten fick Viken en hörna. Efter hörnan ställde Grebbestad om snabbt och Mattias Svensson hittade högerbacken Tobias Carlsson som snyggt lurade första backen, tog sig fram och snyggt placerade in 5-0.

Daniel Andersson hade en fin match och efter 79 minuter gled han fram oxch servarade en ny passning på djupet, denna gång till Joshua Öster som för andra matchen i rad blev målskytt. Denna gång med en fin lyftning över utrusande målvakt.

Med tre minuter kvar hade Viken ännu en frispark i fint läge och skottet från Bashar Al-Abuhalje var bra men tätt utanför.

Tyvärr kom denne Bashar Al-Abuhalje att skämma ut sig med en ful sak i 90:e minuten på Markus Svensson. Detta renderade i ett rött kort direkt och han fick helt rätt lämna planen.

Detta fick även Markus Svensson som inte kunde spela vidare. En stor eloge till några av de tillresta i publiken från Åmål, Vikenledare och ett antal spelare som var framme hos Markus för att kolla hur det gick, mycket just.

– Vi gör en bra match idag igen. Dom var lite vassare idag första 15-20 minuterna. Men dom störde oss inte speciellt och dom hade inte många avslut och vi tar en klar och rättvis seger. I andra halvleken är det bara ett lag på planen. Som helhet har vi haft en riktigt bra vår, avslutar Mikael Mattsson.

Mikael Mattsson framhöll hela laget för en utmärkt insats igen. Måste hålla med där men även lyfta fram Markus Svensson som hittat storformen i de senaste matcherna. Plus att Daniel Andersson hittar allt mer rätt i laget med en utmärkt insats idag.

GIF-IF Viken 6-0 IF Viken Markus skadad Grebbestadseger efter imponerande spel mot Viken

Vi tycker att Totte ska försöka byta lag. Skulle stannat i Varberg eller helst om man får önska här hemma, är ju trots allt 25 år, och känns väl roligare att spela och göra nytta vilket Totte alltid gjort. Vi saknar dig hemma , Tobias!

Träningsmatch
I förrgår 12:00

LIDKÖPINGS FK
1-1

Sparvallen naturgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.