Grebbestads IF 2 - 3 IF Viken

2-315. Erik Häggström
Ut: 23. Granit Berisha
In: 21. Felix Kristoffersson

Svag första gav förlust mot Viken

Efter första halvlek låg Grebbestad under med 0-3 hemma mot Viken. Då hjälpte det inte att man tryckte tillbaka Viken under hela andra halvlek, 2-3 slutade matchen.

(Stora bilden: Viken tar ledningen, 0-1)
Bilder i gamla galleriet

Första halvlek var ingen av Grebbestads bästa i år men 0-3 motsvarade knappast det som hände ute på planen då även Grebbestad hade ett par riktigt bra chanser.

Jumbon Viken var i stort behov av poäng och förre Vikenspelaren Ulf Johansson såg framemot matchen. – Bästa laget vi haft i år, menade han.

Hur som helst var det Viken som var piggast i inledningen och Grebbestad var inte på hugget.

Viken hade tidigt några hörnor i matchen men det var efter en frispark i nionde minuten som första chansen kom när Jesper Englund nickade utanför.

Minuten senare fick Christian Rahm fint skottläge strax utanför 16-metarn men avslutet gick rakt på Grebbestads målvakt Jörgen Andersson.

Jeton Krasniqi hade Grebbestads första avslut men det oroade inte Vikens målvakt Johan Leandersson.

Efter en kvart kontrade Grebbestad fint med Mattias Svensson ut till Erik Häggström. Erik spelade in till Patrik Adamczyk som gjorde en bra dragning och avslutade fint. Johan Leandersson räddade men släppte retur rakt ut till Mattias Svensson som fick ett jättelägen men sköt högt över.

I stället kom 0-1 två minuter senare när Viken väggade sig igenom och Jimmy Lundberg blev fri och satte bollen säkert.

Grebbestad fick ett par fina lägen till strax efter. Först var det Mattias Svensson efter en bra boll från Felix Norén men skottet gick rakt på Johan Leandersson som kunde täcka med benen.

Direkt efter fick Granit Berisha ett bra skottläge och hyfsad träff men fel skruv och långt utanför.

Nästa läge, efter 23 minuter fick Viken då man precis som vid ledningsmålet fint väggade sig igenom och Lars Jingfors blev fri men Jörgen Andersson svarade för en fin fotparad till en hörna.

Minuten senare kom Viken i nytt bra läge. Första skotten räddades, andra skottet täcktes på mållinjen av en försvarare men sedan kunde Christian Rahm trycka in 0-2.

Grebbestad hade sedan ett par fina chanser för reducering. Först nickskarvade Erik Häggström fram Mattias Svensson till ett friläge men Johan Leandersson väntade ut Mattias och räddade bra.

Lite senare fick Mattias Svensson ett nytt läge efter inlägg. Nicken var bra men tog på någon och gick till hörna.

En hörna för Viken efter 36 minuter blev farlig. Det kom ett skott som gick under Jörgen Andersson men på mållinjen kunde Jeton Krasniqi få undan bollen.

Två minuter senare var Viken ytterst nära ytterligare ett mål. En snabb omställning med boll på djupet till Linus Fritzson som prickade stolpen.

Men efter ett inkast i 40:e minuten kom Vikens nästa mål. Bolen gick tillbaka till inkastaren Jacob Ljung som drev in och sköt ett föga märkvärdigt skott men Martin Kallin lyckades inte stoppa skottet som då styrdes vidare mot Jörgen Andersson som inte fick grepp på bollen som då smet in i mål till 0-3.

Nu var det inte mycket som talade för Grebbestad men man kom ut som ett helt nytt lag, precis som senast mot Lane, och i andra halvleken hängde inte Viken med.

Grebbestad fick dessutom starten man behövde med en tidig reducering när Anton Henriksson spelade fram Mattias Svensson som blev fri, drog Johan Leandersson och la in 1-3 efter 48 minuter.

Tio minuter senare var det Mattias Svenssons tur att spela fram Anton Henriksson som tog sig in i straffområdet, drog en man och blev fri men avslutet räddades med en fotparad av Johan Leandersson.

Sex minuter senare spelade Grebbestad ett mycket bra anfall och det var Anton Henriksson som var dirigenten och som till slut fick skottläget men skottet täcktes av försvarare.

Grebbestad trummade på och efter 72 minuter var man inne i matchen igen då Erik Häggström drog en frispark direkt i mål till 2-3.

Två minuter senare fick Grebbestad sit bästa läge för kvittering när Anton Henriksson spelade fram Mattias Svensson som blev fri igen men ännu en gång kunde Johan Leandersson räddad med en fotparad.

Även Granit Berisha hade ett par bra avslutningslägen men allt som oftast var det täckande Vikenspelare i vägen.

Viken som gick på knäna hade egentligen bara ett farligt inspel vid en frispark i andra halvlek men ingen av de framstormande spelarna nådde bollen. Men man räddades av en duktig målvakt som oftast räddade med benen i stället för med händerna.

– Viken var klart aggressivare än oss i första halvlek men tre måls ledning var i överkant. Andra halvlek dominerar vi helt och vi har flera bud på 3-3 vilket hade varit rättvist. Hela laget skall ha en eloge för andra halvlek och bäst idag var Granit Berisha, sa Mikael Mattsson.

GIF-IF Viken 2-3 Agim frälste Grebbestad, 2-2 borta mot Viken

Grattis på födelsedagen Rolf!

Div I Södra
2018-11-10 14:00