IFK Lane 2 - 3 Grebbestads IF

In: 12. Naweed Amin Ashairi
10. Agim Kastrati

#20 Felix Kristoffersson

17-årige Felix Kristoffersson är ny från Tanum. Här får vi veta lite mer om honom.

Felix Kristoffersson

• Hej och välkommen till Grebbestad
Felix Kristoffersson: Tackar tackar

• Hur känns det att vara klar för Grebbestad?
FK: Det känns jättebra men jag har ju ändå varit med lite dom senaste två åren. Så det känns väl inte som ett klubbyte direkt. Men det är såklart kul att vara en Grebbestadsspelare även på pappret.

• Underlättade det att Naweed, Emil H och Joshua gick över?
FK: Ja, det är klart. Vi är ju kompisar även vid sidan om planen. Men jag tvekade aldrig över detta utan det var självklart att gå över för mig.

• Du hade en bra säsong i fjol i Tanum och blev dessutom bästa målskytt. Hur tycker du själv att det kändes?
FK: Det gick bra i Tanum och jag fick mycket speltid. Det med att jag tränade bra med Grebbestad gjorde att jag är jättenöjd med fjolåret.

• Du debuterade 2010 i Grebbestad i en match mot Svarteborg. Du hade bara varit på planen i dryga minuten innan du satte segermålet 3-2, kommer du ihåg hur det kändes?
FK: Det var såklart jättekul. Det var kul att få göra mål i första matchen och dessutom på första bolltouchen, fantastiskt roligt.

• Viktiga mål i 3-2 matcher… Du svarade för ett sådant ifjol med. Vet du vilken match jag tänker på? Hur kändes det?
FK: Ja, det var Lane borta det där. Det var precis som i debuten och målet kom efter en minut eller två. Det var visserligen öppet mål men den skall ändå sättas dit och det var en väldigt viktig match för oss.

• Har du någon egen målsättning för året?
FK: Ja, det är så klart att få starta så många matcher som möjligt. Förra året satt jag en hel del på bänken så i år hoppas jag på att vara med från start. Sedan vill man ju göra en del mål, 5-10 st är målsättningen.

• Har du något bästa fotbollsminne så här långt?
FK: Jag vet inte riktigt, men det är kanske Lane borta då med 3-2-målet.

• Värsta?
FK: ingen aning, det vet jag inte riktigt.

• Bästa spelare du mött på en plan?
FK: Vet inte riktigt där heller men kanske Källander i Stenungsund.

• Om du inte spelade fotboll, vilken sport skulle du vilja ha hållit på med då?
FK: Innebandy eller handboll kanske? Men det har alltid varit självklart med fotboll för mig då jag kommer från en fotbollsfamilj.

• Vad gör du mer än att spela fotboll? Arbete/skola, fritid?
FK: Jag går i tvåan skola i Strömstad på ekonomilinjen, annars är jag med kompisar som alla andra i min ålder.

• Bästa resmål så här långt?
FK: Träningslägret i fjol var jävligt kul (Barcelona, eller strax utanför).

• Favoritlag i fotboll?
FK: Manchester United

Svarteborg FK-GIF 2-3 IFK Lane-GIF 2-3 Felix Kristoffersson Grebbestad vann efter nytt superinhopp Oerhört viktig seger för Grebbestad mot Lane

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM